|

Dumnezeu a creat inainte de Adam, pe Satana, sau pe Iisus?

23 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe isus.

| a răspuns:

Geneza este adaugata mai tarziu in cartea sfanta a evreilor, erau mai multe variante astfel ca ei au ales o legenda copy paste de la canaiti, in unele povesti sarpele era un salvator care vrea sa le salveze pe adam si eva de sub robia lui iahve, iahve a creat ingeri apoi pe om

| a răspuns:

Dumnezeu Fiul a fost creat ori nascut de Dumnezeu Tatal. Dumnezeu Tatal nu are inceput. Dumnezeu Fiul are inceput si nu degeaba ii spune Fiul. Iisus a fost Mihail inainte sa vina pe Pamant. Iisus este Dumnezeu Fiul Lui Dumnezeu Tatal. Dupa Dumnezeu Fiul sau Cuvantul a fost facut ingerul care apoi a devenit Satan si dupa devenirea lui Satan a fost creat Adam. Ingerul care a devenit Satan a fost creat de Dumnezeu Tatal prin Dumnezeu Fiul. Dumnezeu Fiul este numit si arhanghelul Mihail care e capetenia tuturor ingerilor. La invierea cereasca a lui Hristos acesta a ajuns mai presus decat toti ingerii. Era si inainte mai presus doar ca dupa inviere a devenit mijlocul prin care Dumnezeu Tatal va readuce in stapanirea Sa sau in unitate cu El toata creatia.

| a răspuns:

Zeul evreilor nu a creat nimic, doar haos si crime.
Evreii au furat mitul creatiei de la alte popoare.
Acolo este specificat ADAM =grup umanoizi de sex barbatesc.
Si au fost modificati nu creati.
In limba ebraica nici macar nu exista verbul a crea (din nimic) la fel cum nu exista cuvantul Etern.
Cum au tradus unii, este alta poveste.

| a răspuns (pentru Panamax):

Ce sa faci, man.Astia cred orice. Daca adaug eu ceva in biblie, ei cred. Stai asa ca ei nu citesc biblia, doar din auzite cred rolling on the floor

| a răspuns:

1. Isus nu are un inceput, este vesnic, pentru ca El este creatorul, Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant sunt un singur Dumnezeu.
2. Satan a fost facut inainte de Adam
3. Adam a fost facut dupa facerea lui Satan.
De ce? Pentru ca ingerii au fost facuti primii, si satan nu il putea ispiti pe adam daca nu cazuse mai intai si nu a fost facut inainte de el.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Parca era zeul evreu vesnic, 'tatal lui Iisus'

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Satana nu a testat pe adam era un sarpe

| a răspuns (pentru RAY):

Satana se poate transforma în orice vrea.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Ce aberezi aici?
Isus a fost creat de Dumnezeu şi acesta a fost începutul Lui, El la început era om, după a devenit veşnic, urcânduse la Tată în cer.Nu Isus e creatorul, dar Dumnezeu.
Nu ştii vorba aia? Şi satana a fost cândva un înger.Atunci de ce aberezi în zadar că încerii au fost creaţi primii? Şi dracu a fost înger.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Total eronat, Biblia spune ca Hristos a fost vesnic, El a luat trup de om dar El era Dumnezeu din vesnicie, Dumnezeu a zis ''Sa facem om dupa chipul nostru'' Adica Sfanta Treime. ''La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu'' daca vei studia scripturile vei afla ca Isus a fost vesnic, nu are o data de nastere.

| a răspuns (pentru RAY):

Da, este adevarat. Dar multi preoti sustin ideea ca Satan ar fi fost sub forma sarpelui.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Da,Hristos e veşnic, dar toate lucrurile ca să fie veşnice, trebuie mai întâi create.De ce crezi că Leonardo da Vinci în Cina cea de taină i-a desenat pe sfinţi şi pe Isus fără aurelole? Pentru că a fost om deştept şi şi-a dat seama că el a devenit Sfânt după ce s-a urcat la cer, atunci el a devenit Sfânt, până atunci era un om creat din trup fizic. Expresia asta cu,, Să facem om după chipul nostru,, se referea la Adam şi Eva.Isus Hristos s-a născut cu mult timp după ei.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Irinel, in cartea Iov vedem ca Satana ii propune lui Dumnezeu sa il incerce pe Iov. Iar in Geneza crezi tu ca ar fi putut Satana sa ia initiativa, fara voia Domnului, intr-un caz mult mai important? Eu nu cred; si nici nu ni se spune asta, se spune de sarpe. Daca ne lasam tentati sa punem tot raul in carca lui Satan, devenim dualisti, nu mai suntem teisti.

| a răspuns (pentru minrest):

Nu, Domnul a ingaduit ca Adam si Eva sa aiba posibilitatea de a fi incercati, daca nu le-ar fi dat posibilitatea sa aleaga intre bine si rau, ar fi fost ca niste roboti fara drept de alegere. Iar Domnul este Dumnezeul libertatii neingradite, tu alegi ce sa faci.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Si ce, am zis eu ceva de asta? Eu am spus ca multi crestini, in incercarea de a explica raul din univers, il pun in seama lui Satan. In felul asta, crezi intr-un zeu bun si unul rau. Asta este dualism persan, nu teism. Cum evitam aceasta greseala? Simplu, nu inventam noi ca sarpele din Geneza e Satan, nu inventam ca Tirul personificat si regele Tirului sunt Satan, si nu mai avem problema asta.

| a răspuns:

Iisus nu e creat. E Dumnezeu „fără tată, fară mamă, fară spiță de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârșit al vieții" (Evrei 7:3)

A fost o hotărâre (decret - "the decree" in KJV) de a fi numit Fiu, de a avea acest rol în planul de mântuire, deci nu un act de creație sau naștere: "Eu voi vesti hotărârea Lui" - zice Unsul - "Domnul Mi-a zis: "Tu esti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut." (Psalmii 2:7)

„Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El." (Ioan 1:3) Potrivit acestui text, dacă ar fi ființă creată ar fi trebuit să participe la propria creație. Deci nu, nu e creat. E Dumnezeu.

„Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii."" (Isaia 9:6)

Nu putem cuprinde cu mintea noastră un Dumnezeu infinit, dar e cert că în timp ce S-a născut și a fost copil în lumea noastră, divinitatea Lui nu are început, El fiind Părintele veșniciilor.

De fapt, o ființă creată nu poate fi Dumnezeu. Eventual semi-zeu, un concept existent doar în păgânism.

| a răspuns (pentru unvecin):

Sunt mai multi dumnezei.

Hristos sau Dumnezeu Fiul a fost creat ori nascut prin el insusi de catre Dumnezeu Tatal. La fel cum ceva se formeaza sau este creat din interiorul lui cu energie din exteriorul lui. De exemplu un bebelus este facut prin el insusi in burta mamei. Cordonul ombilical intra in fetus si alimenteaza fetusul din interiorul lui.

Hristos este parintele vesniciilor pentru ca prin jertfa lui devine parintele tuturor oamenilor care vor fi rascumparati din pacat si care vor trai vesnic.

| a răspuns:

Isus este fiul lui D-zeu, deci d-zeu este tatal si Isus si dumnezeu nu sunt egali, tatal este mai mare decat fiul. Isus a fost prima creatie a lui dumnezeu, dupa ingerii, Satan este un inger ce s-a razvratit impotriva lui dumnezeu, de aici numnele de Satan care inseamna impotrivitor, razvratit, calomniator, tatal minciunii, diavol. Oamenii au fost ultima creatie a lui Dumnezeu. Adica Adam si Eva au fost ultima creatie.

| a răspuns (pentru AndreiM77):

Fiul creat de Tatal... eretic scrie pe fruntea ta.

| a răspuns:

Ai de viata mea de unde stiti voi ce a fost acum x ani? Noi nu stim concret ce s-a intamplat pe 10 august si voi spuneti de Iisus si Adam

| a răspuns:

"Cuvântul" din Ioan se refera la Isus; come on!

| a răspuns:

Domnul Iisus Hristos este nascut, nu facut, asa cum ne invata Scriptura si Crezul crestin-ortodox.
In psalmul al doilea, Dumnezeu ii spune Fiului Sau: "Fiul meu esti Tu, eu astazi Te-am nascut!" - versetul 7
In psalmul 109, Dumnezeu ii spune Fiului Sau: "Din pantece mai inainte de Luceafar Te-am nascut!" -versetul 3
Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu-Cuvantul este nascut din Tatal, mai inainte de veci, avand aceeasi natura dumnezeiasca cu El: "Eu si Tatal meu una suntem." (Ioan 10, 30)
Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, S-a nascut si in timp, luand trup omenesc din Sfanta Fecioara Maria. -Matei 1, 25
Domnul Iisus Hristos este necreat; El este "Dumnezeu binecuvantat in veci.Amin". (Romani 9, 5)
satana e un inger creat si cazut in mandrie, tatal minciunii si care este ucigator de oameni.
Adam este primul om creat de Dumnezeu.
Toate sunt create prin Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu: ingerii si oamenii, lumea vazuta si nevazuta. - Ioan 1, 3; Coloseni 1, 16