|

Dumnezeu a nimicit prin potop omenirea deoarece rautatea omului era mare, a nimicit Sodoma si Gomora pentru pacate nespus de grele, a poruncit lui Israel sa nimiceasca popoarele cananite datorita idolatriei si a nelegiuirilor lor. Dumnezeu a procedat bine cand a dat viata acelor oameni si a procedat gresit atunci cand i-a nimicit? Conform gandirii ateilor de pe TPU, Dumnezeu ar trebui sa asiste doar la toata nelegiurea omenirii fara sa intervina. Daca intervine si pedepseste este un Dumnezeu rau, crud? Dumnezeu care a creat acei oameni nu avea dreptul sa-i nimiceasca cand nu i-a mai suportat?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce e drept sau nu, decide în acest caz Dumnezeu. Cine ești tu să îl judeci?
Un exemplu. Hiroșhima și Nagasaki. Acolo au murit oameni nevinovați. Împăratul Japoniei după război nu a fost condamnat. E drept ce s-a întâmplat? Cine ești tu să judeci și să condamni pe unii și pe alții, dar mai ales pe Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Esti ateu sau doar te prefaci?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca e perfect, atunci oamenii trebuia sa fie perfecti. Faptul ca a dat reset civilizatiei - IN MOD REPETAT! - si scrie prin biblia aia ca o sa o faca din noua denota un singur lucru: dumnezeul asta e un incompetent sadic, nimic mai mult!
@Panamax: Si potopul ala cu barcuta lui Noe tot local a fost?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema se pune altfel. Evident ca spiridusul asta al tau e doar o unealta cu ajutorul careia sunt asmutiti fraierii impotriva unora sau a altora. De altfel mai este un astfel de personaj, Alah, la fel de inexistent, care spune ca trebuie starpiti necredinciosii, inclusiv crestinii. Asa ca n-ar trebui sa va mire ca aia va pun bombe la c.ur cand au ocazia. Voi ati procedat la fel, in numele acelorasi gen de povesti de rahat.

Una peste alta, nu personajele din povesti sunt problema, ci cei care cred prostiile astea si in numele lor fac tot felul de tampenii in interesul unora care profita de pe urma fraierilor in diverse forme.

Ateii de pe TPU si de aiurea nu cred ca spiridusii ar trebui sa faca/nu faca una sau alta, pentru ca spiridusii astia nu exista. Dar intr-adevar, ne miram ca astfel de personaje pot starni simpatia unora...nu doar ca in povestile lor fac lucruri fara nici o noima, dar insasi povestile sunt de o stupizenie fara margini pentru oricine detine o minima logica si macar putin bun simt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Potopul nu a fost global, a fost local.
Nu au fost doua orase nimicite au fost 5.
Nu au fost nimicite pentru pacate ci pentru ca au incalcat alianta militara cu YHWH.Scrie in Biblie si asta.
Cand au fost creati oamenii YHWH nu era prezent, a aparut mult mai tarziu in poveste.
Si nu a procedat bine cand a ucis 20 de milioane de oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

23. Vazand pucioasa si sarea si ca tot pamantul este zgura, incat nici nu se seamana, nici nu rodeste si nu rasare pe el nici un fir de iarba, ca de pe urma Sodomei, Gomorei, Admei si Teboimului, pe care le-a stricat Domnul in mania Sa si in iutimea Sa,
24. Vor zice: Pentru ce a facut Domnul asa cu tara aceasta? Cat de mare este aprinderea maniei Lui!
25. Atunci vor raspunde: Pentru ca au parasit legamantul Domnului Dumnezeului parintilor lor, pe care Acesta l-a incheiat cu ei, cand i-a scos din pamantul Egiptului,
26. Si s-au dus si s-au apucat sa slujeasca altor dumnezei si s-au inchinat acelor dumnezei pe care ei nu i-au cunoscut si pe care El nu i-a hotarat.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează