|

"Patriotismul crestin, loialitatea fata de legea si guvernarea Celui Preainalt, este cea mai inalta aspiratie pe care o poate avea vreun suflet" Separarea religiei de stat este una dintre cele mai importante probleme asupra careia orice persoana este chemata sa se gandeasca in legatura cu patriotismul crestin; pentru ca unirea religiei cu statul a marcat cele mai mari apostazii fata de Dumnezeu, si a produs mai multa mizerie decat oricare alt lucru din istorie. Separarea completa a religiei de stat inseamna crestinism. Loialitate nesovaielnica fata de acest principiu este patriotismul crestin. Aceasta nu este doar un sentiment sau o problema secundara a crestinatatii, ci este una dintre principile fundamentale si unu deintre caracteristicile de capatai ale crestinatatii. Nu trebuie uitat ca totala separare a religiei de stat in cei care marturisesc religia, poate fi mentinuta numai prin acele persoane care ele insele sunt separate de stat. Pentru ca este asa de clar, incat este indiscutabil, ca daca marturisitorul religiei este el insusi o parte a statului, atunci in "el" este o uniune a religiei cu statul. Biblia, nu numai Noul Testament, ci intreaga Carte, este Cartea crestinatatii. Noul Testament nu este noua si distincta revelatie fata de Vechiu Testament, ci este culminarea revelatiei inceputa in Vechiu Testament. Vechiu Testament si Noul, sunt o singura >carte- o descoperire armonioasa si cosistenta a lui Dumnezeu prin Iisus Hristos, intrucat Iisus Hristos este descoperirea lui Dumnezeu mai inainte de facerea lumii, si de-a lungul intregii istorii a lumii, de la inceput pana la sfarsit. Care e parerea fiecarui membru de pe TPU in ce priveste: 1. unirea religiei cu statul. 2. sau fiecare in detrimentul sau. Consecinte atat >1 cat >si 2?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ioan 17:15, 16 - "Nu te rog să-i iei din lume, ci să veghezi asupra lor din cauza celui rău. Ei nu fac parte din lume, aşa cum nici eu nu fac parte din lume."

Neutralitatea este o cerinţă biblică, cerinţă ce a fost, şi din păcate şi este ignorată de mulţi creştini.

Consecinţa? Romani 2:23, 24 - "Tu, care te mândreşti cu legea, îl dezonorezi pe Dumnezeu încălcând Legea? Căci „din cauza voastră este blasfemiat numele lui Dumnezeu printre naţiuni", după cum este scris."

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia nu sustine democratia, ci teocratia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

din punct de vedere biblic bisericiile nu sunt organizati pentru profit, vezi isus cu templu, am fost curios sa stiu isus de cate ori a calcat in biserica?
de doua ori in toata viata lui, religia sa transformat in profit material, cred ca biserica merita sa i aloce banii din moment ce majoritatea sunt ortodosci, dar cu sectele cum facem?
ar trebui religia ortodocsa sa functioneze cum functioneze cum functioneaza sectele?
averea bor e de 4 mld de euro acei banii lau oamenii de buna voie, nu vad de ce se oftica uni anti-teisti cu asta
da ar fi bine macar sa faca cantine sunt atatia care nu au o mancare calda e pacat, acum ce sa spun, parerile noastre nu conteaza, noi nu contam suntem doar niste nimicuri in jocul celor mari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Ar trebui religia ortodocsa sa functioneze cum functioneze cum functioneaza sectele?"
Cum functioneaza BOR?
Cum functioneaza sectele?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Sectele sunt sprijinite din donati de afara ca exemplu pentcostali =america, plus ce mai dau oamenii
bor = ea si de la stat, asta e diferenta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se poate uni religia cu statul, nu poti aduna mere cupere si sa-ti dea mere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Teocratia este un dezastru...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie mi se pare ca tu nu stii ce eia biblie si nu stii ce e acela crestinism. Oare Constantin cel mare intemeietorul crestiniasmului nu a fost el capul politic al imperiului roman, fiind numit in acelasi timp timp Pontifex Maximus?
Oare nu toti papii de la el inainte au condus imperiul Roman si aveau si functia de Pontifex Maximus? Dupa desmembrarea imperiului cine ungea imparatii si facea toooooooooooooot ce scrie la apoc cap 17?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează