| doctorandus a întrebat:

Pe Arca lui Noe, cate zeci de boli infectioase mortale trebuia sa aiba fiecare persoana pentru a salva de la pieire bolile infectioase?

25 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Bacteriile si virusii nu aveau nevoie de arca pentru a supravietui, se puteau transmite si prin animalele moarte ramase pe uscat ori sa ramana pe suprafata solului.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Asta e problema: conform Bibliei, nu mai exista uscat, iar restul pamantului ar fi fost acoperit de un strat mare de sedimente. De fapt, n-ar fi rezistat nicio planta, darmite bacterii care infecteaza doar omul. Iar cantitatea de apa cursa din cer in scurt timp ar fi produs atata caldura incat oceanele s-ar fi evaporat.

| Nilsson a răspuns (pentru doctorandus):

``Iar cantitatea de apa cursa din cer in scurt timp ar fi produs atata caldura incat oceanele s-ar fi evaporat. ``

Apa potopului nu a provenit din ploi, ci din interiorul scoartei terestre, iar apele eliberate brusc au creat o supraumiditate in atmosfera ce a cauzat ploile.
In Geneza 7:11 chiar asa precizeaza:
``in ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele Adancului celui mare si s-au deschis stavilarele cerurilor.``

Iar apa de la potop nu a disparut nicaieri, s-a acumulat in bazinele oceanice de astazi. Daca suprafata pamantului ar fi plata, apele ar acoperi-o pana la o inaltime de 1.7 km.

Global vorbind, oceanele nu au o pondere foarte mare raportat la dimensiunea planetei:

http://earthsky.org/......ould-it-be

Ba mai mult decat atat, chiar stiinta a descoperit ca in interiorul scoartei inca se mai afla o cantitate imensa de ape:

http://www.dailymail.co.uk/......t-END.html

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Atata scremere pentru a salva scorneala unora care habar n-aveau de stiinta! Practic, pentru a fi adevarat Potopul, ar trebui sa uitam tot ce este stiinta, nici macar de tabla inmultirii n-am mai fi siguri. http://www.biblicalnonsense.com/chapter6.html

| Nilsson a răspuns (pentru doctorandus):

E mai logic si plauzibil potopul decat niste teorii nefondate. In urma cu cativa ani nu credeam ca o sa spun asta vreodata.

Pot sa demontez fiecare afirmatie din link, dar nu imi mai pierd timpul, daca le enumerai tu poate faceam asta, dar prefer sa dau un raspuns pe masura efortului tau.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Felicitari, tocmai ai redus crestinismul la absurd. Sau cel putin teologia bisericii tale (crestinii nu sunt botezati in numele creationismului Pamantului tanar).

| Nilsson a răspuns (pentru doctorandus):

Despre creationism nu se predica mai deloc, nu e o tema asa importanta.
Cat despre opinia ta, doar vorbe goale si neargumentate (``pentru a fi adevarat Potopul, ar trebui sa uitam tot ce este stiinta``, ``tocmai ai redus crestinismul la absurd``).
Chiar imi doream sa aud niste argumente mai bune impotriva potopului, dar ca microbii aveau nevoie de arca pentru a nu disparea de pe Pamant nu e cel mai fericit argument.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Nu toti microbii, m-am referit la microbii care infecteaza doar omul.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Dumnezeu a creat Universul martea trecuta. Dovedeste ca nu e asa!

La nivelul asta se poarta discutia cu YEC (creationismul Pamantului tanar).

| Nilsson a răspuns (pentru doctorandus):

"Nu toti microbii, m-am referit la microbii care infecteaza doar omul."

Multi virusi, cum sunt cei gripali de exemplu, se transmit de la animale la om.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Creationismul Pamantului tanar (YEC) e ca si cum as spune ca Dumnezeu a creat Universul martea trecuta iar amintirile cu Ceausescu si filmele din Al Doilea Razboi Mondial au fost create tot atunci de Dumnezeu, doar pentru a ne testa credinta.

| doctorandus explică (pentru Nilsson):

Îmi aduc aminte de un banc: ``Cică un inginer şi un matematician dimineaţa îşi făceau ceaiul, aplicînd următorul algoritm:. Dar într-o zi, nevestele lor le lasă ibricul cu apă înauntru. Ce fac cei doi? Ei bine, inginerul aplică algoritmul de la al doilea pas: pune-l pe foc, fierbe apa, pune plicul, toarnă în cană. În schimb matematicianul varsă apa în chiuvetă şi reduce problema la cea precedentă.''

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Pe atunci lumea era mult mai "curata" si imuna, cum crezi ca a trait Metusalah 968 de ani? Gandeste-te si ca, pe atunci, un om de 300 de ani arata ca unul de 30 in timpurile noastre. Bolile si virusurile s-au format si dezvoltat pe parcurs asa de mult incat speranta de viata de atunci si pana acum s-a inzecimat; ba e chiar mai putina, si asta doar din cauza pacatului.

| doctorandus explică (pentru r3r3r3r3r3r3):

Parca Dumnezeu a creat doar in cele sase zile, iar Diavolul nu e Creator. Deci?

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru doctorandus):

Diavolul e cel ce raspandeste pacatul si foloseste creatia Lui D-zeu in scopurile sale. Mucegaiul de pilda, distruge o multime din bacteriile infectioase dar Satan il transforma intr-un parazit. Satan transforma creatia Lui D-zeu in rau - nu creaza nimic. Da bacteriile si bolile au existat mereu, chiar si atunci, dar erau mult mai putin periculoase ca acum. Nu-mi spune ca D-zeu a creat bolile, D-zeu a creat factorii bolilor care in Eden aveau cu totul o alta intrebuintare dar Satan i-a transformat astfel incat sa dauneze. Satan are si el putere, nu sa creeze dar sa transforme.

| RAY a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Diavolul e cel ce raspandeste pacatul si foloseste creatia Lui D-zeu in scopurile sale
satana ca asa se numeste el, doar testeaza creatia lui dumnezeu atat, fara aprobarea lui dumnezeu nu se face nimic, iar satana nu a transformat nimic nici nu a creat nimic in fapt cine a scris biblia nu stia de virusi, bacteri nici iisus nu stia de asa ceva asa ca nu minti, nici unde in biblie nu se pomeneste de virusi, bacteri, ceea ce afirmi sunt blasfemi biblice

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru RAY):

Exact, nu pot dovedi nimic, poti tu? Oare Dumnezeul acesta care incearca sa ne salveze de la moartea vesnica ca de aia a murit Isus pe cruce, a adus in lume bolile si virusii, asa-i? Ne-am facut-o cu mana noastra, ce avem de comentat? Adica D-zeu ne-a dat gradina Edenului, viata vesnica, si tot ce aveam noi nevoie cerandu-ne doar sa nu ne apropiem de pamul acela si noi nu l-am ascultat. Totul este din cauza neasculatarii noastre si tot pe El dam vina!

| RAY a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Normal ca pot dovedi, fi atent

Şi aşa făcea Iov mereu.
6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
7. Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
8. Şi Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?"
9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
12. Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.

vezi daca nu citesti biblia, satana nu poate face nimic fara aprobarea lui dumnezeu

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru RAY):

Dar oare de ce i-a dat D-zeu aprobarea? La asta poti rasponde?

| RAY a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Ca sa i testeze credinta lui iov, tu nu stii sa citesti?

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru RAY):

Si atunci de ce D-zeu aduce necazul peste credinciosi? Dar peste pacatosi? Recunosc insa ca ai dreptate, multumesc ca mi-ai reamintit un lucru asa de important. Insa D-zeu n-ar fi ingaduit Diavolului sa faca asta daca n-am fi pacatuit.

| RAY a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Cu iov a facut ce a avut chef satana cu aprobarea lui dumnezeu

| doctorandus explică (pentru r3r3r3r3r3r3):

Inteleg, crezi in teoria evolutiei... se vede.

Răspuns utilizator avertizat
| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru angelo32243):

Stiu.