| BogdanM275 a întrebat:

Salut, ce părere aveți de faptul că biblia și implicit toate religiile (creștinism, iudaism și islam) condamnă relațiile sexuale înainte și în afara căsătoriei?

91 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Foarte bună, e rețeta Creatorului pentru fericire și sănătate fizică, spirituală

suntserios
| suntserios a răspuns:

Religiile au fost scrise de oameni pentru oameni in vreme cand sexul era ceva extrem de tabu daca ma pot exprima asa. Vremuri in care omul era invatat ca trebuie sa se rusineze de corpul lui, vremuri in care femeile era discriminate in absolut orice, vremuri in care sexul nu era studiat, nu exista protectie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Vezi indienii ce meseriasi sunt la capitolul asta din vremuri stravechi. Bine, in ultima vreme a cam inceput sa ii loveasca crestinismul la cap si sa se prosteasca...

| RAY a răspuns:

Ca toate trei au acelasi carte, unde scrie ca trebuie sa faci nunta la primarie si la biserica?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să uităm de Biblie și de împărțirea religiilor.
Să analizăm cuvântul religie.
Religie este re-ligie, aceea care leagă, care conecteaază o comunitate umană.
Ce este căsătoria? O consacrare, recunoaștere socială și ocrotire a unei comuniuni dintre un bărbat și o femeie, în vederea perpetuării prin copii a acelei comunități.
Comunitatea, acel grup de oameni este o formă de viață, un corp viu, care apără acea comunitate. Un individ este celulă a acelei comunități, un bărbat și o femeie care se unesc prin casătorie ca act social, devin organ de reproducere a acelei comunități.
Sexul înainte de căsătorie nu garantează comunității reproducerea ei, este un act individual în care viitorii copii nu sunt protejați, cei doi parteneri nu sunt protejați fiecare în fața abandounlui sau a abuzului celuilalt.
De aceea o comunitate își stabilește normele ei de supraviețuire, conectând viața sexuală la necesitatea ei de supraviețuire, legiferată și justificată prin religie. Acesta este motivul pentru cele de mai sus. Iar pentru că autoritatea umană nu este suficientă pentru a controla și stăpâni forța, energia sexuală, care este foarte puternică, se atribuie normele sociale ca provenind de la cea mai mare forță din univers, care în religii este Dumnezeu. Deci nu eu, legiuitor, Moise, Napoleon sau parlament al UE, interzice, condamnă sexul premarital, extraconjugal și uniunea liberă, ci însuși Dumnezeu, Iar dacă mergi duminecă de duminecă la biserică, și ți se repeta asta de 1000 de ori, ajungi la concluzia și crezi că da, este lege divină și pedepsește altă formă de expresie sexuală decât cea prescrisă de preoți. De aceea toate religiile au în final acelaș punct de vedere asupra sexualității.

| milan9 a răspuns:

Acest fapt este de natura sa protejeze familia.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ehe, le condamna si pe alea in cadrul casatoriei daca nu indeplinesc 234324 de conditii...

| Irinel15123532 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu este adevarat, Dumnezeu a creat actul sexual in cadrul casatoriei, nu il interzice si nu spune nicaieri vreo conditie de indeplinit, in cadrul casatoriei, repet.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dă-mi doar un exemplu, doar ca să știu despre ce vorbești.

| Meme10Memu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt multe instructiuni de manipulare spre binele nostru din partea lui Dumnezeu. Mediul inconjurator si trupul sunt ca o masinarie foarte complexa.

Prin inmultire necontrolata omul a ajuns la industrie si poluarea mediului.

Suprapopularea e o inmultire necontrolata. Daca Dumnezeu nu facea ca oamenii sa imbatraneasca si sa moara suprapopularea avansa mai repede. Industrializarea e o masura gresita a omului pentru a controla suprapopularea. La Armaghedon Dumnezeu va face o reglare a suprapopularii.

| suntserios a răspuns (pentru Irinel15123532):

Mda, deci dumnezeu nu are nicio problema cu sexul oral nu?

| danut a răspuns (pentru suntserios):

Daca tie in cadrul FAMILIEI iti place sa mananci rahat, nimeni nu se opune dar Dumnezeu spune ca trupul omului este un TEMPLU si trebuie sa-l cinstim. Este optiunea ta daca iti place sa consumi dejectile partenerului tau. Succes.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Citeste Cartea Cantarilor din Vechiul Testament.

| suntserios a răspuns (pentru danut):

Nu stiu cum e la tine, dar partenera mea se spala. Si eu ma spal.

| suntserios a răspuns (pentru danut):

Dar inteleg punctul tau de vedere, ca la tine JEGUL e in floare, stiu asta de cand ai afirmat ca cele doua copile de la Caracal au meritat sa fie ucise pentru ca nu s au rugat la dumnezeul tau.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ha, ha. Si atunci de ce naiba ne mai batem capul cu stiinta si alte porcarii de-astea? Satana, desigur.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Irinel15123532):

Hahahaha, dumnezo' a creat actul sexual. Good one! Dupa care a creat bolile sexuale, incompatibilitatea sexuala intre parteneri, si toate cele. big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Fara sex in post, fara sex simbata daca vrei duminica sa mergi la biserica, fara sex duminica dimineata, desigur. Fara sex la toate crucile si cruciulitele din calendar...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Auzi tu, dejectii. Ce debil. Pai daca trupul omului e un templu, atunci cum de genereaza dejectii? Tot ce vine din templu e sfint, deci trebuie adorat si consumat cu smerenie. Corect? big grin

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Si cred ca trebuie sa intorci si icoanele

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Degeaba, ca barbosul suprem tot te vede. Tre' sa te sexezi cu rusine si plin de frustrare, repede, nu cumva sa iti placa prea mult ca e pacat. Scopul actului e procrearea, nu sa te simti tu bine.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru suntserios):

Intre un sot si sotia lui, nu. Dar relatiile sexuale in afara casatoriei sunt condamnate de Dumnezeu si pedepsite.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Unde ai citit tu in biblie treaba asta?
Eu am citit altfel. Dar repet, cu sotia, intre un sot si sotia lui, Dumnezeu pedepseste relatiile sexuale in afara casatorie, este curvie si preacurvie.

1 Corinteni 7:5 ''Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre.''

Biblia spune ca intre un sot si sotia lui nu trebuie sa existe abstinenta, DECAT prin buna invoiala, intre ambii soti, pentru post si rugaciune, pentru un timp, poti sa intretii relatii sexuale cu sotia ta chiar aca esti in post daca nu te poti stapani, nu este pacat.
Actul sexual nu a fost facut de Dumnezeu doar pentru procreere, ci Dumnezeu interzice abstinenta, desigur FARA metode contraceptive AVORTIVE, acelea ucid, fara pilula de a doua zi sau sterilet, acele Omoara ceea ce deja s-a format, ucid copilul, acolo e viata, este crima. Prezervativul nu este avortiv, pentru ca el nu face altceva decat sa nu se intalneasca cele doua celule, dar odata ce ele s-au intalnit, orice interventie asupra lor este crima.

Toate aceste lucruri le-ai fi stiut, daca ai fi citit-o.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Minciuni. În Biblie nu există așa ceva.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Acestea nu au existat pana la caderea in pacat, si sa iti mai spun ceva, nu Dumnezeu le-a creat, ci omul. Nici nu ai idee ce se intampla la nivel mondial, strategii politice ascunse si interese ale unor oameni influenti care nu se fac vazuti public. Si razboaiele sunt programate cu mare tactica, totul este calculat si se indreapta spre ceva, spre ce, inca nu stim. Suna ciudat dar este adevarat. Omul in dorinta dupa putere a schimbat lumea aceasta asa cum a facut-o Dumnezeu, a creat bombe nucleare care pot distruge jumatate din planeta in cateva secunde, si desigur, si boli.
Un vechi citat spunea ''Nu vorbi despre ce nu cunosti''

| Celcestietot a răspuns (pentru Irinel15123532):

Majoritatea nu citesc mai deloc, iar daca au citit, au citit vreo 2-3 articole de pe internet despre teoria Big Bang și ceva legat de teoria evoluționistă, iar acum sunt atei. Dar motivul principal al acestora pentru care sunt atei, este fuga de moralitate. Dacă Dumnezeu le-ar fi permis absolut tot ce le trece lor prin cap, i-ar fi recunoscut existența cu mare drag.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Celcestietot):

Intr-adevar, de aceea nu se intorc multi la Dumnezeu pentru ca trebuie sa renunte la lucrurile imorale, rele si distrugatoare chiar pentru ei insisi. Exact ca in pilda fiului risipitor, fiul a ales sa plece de acasa, dar tatal sau l-a asteptat. Fiul trebuie sa stie ca la tatal sau gaseste dragoste si acceptare, dar tatal nu se va schimba pentru a-i fi pe plac fiulu, sa fie fiul fericit ca are un tata care acum se drogheaza si el, pentru a-i fi pe plac fiului. Tatal isi mentine sfintenia si pozitia, si isi asteapta fiul ratacit, biblia spune ca ''a taiat vitelul cel ingrasat cand s-a intors fiul acasa ca sa se veseleasca'' Un vitel nu se ingrasa intr-o saptamana, ceea ce inseamna ca tatal si-a asteptat fiul sa se intoarca din prima zi in care a plecat. Principiile Lui Dumnezeu raman aceleasi, si sunt in totalitate spre binele nostru.
A bea alcool in exces (ficat distrus), a fuma (durata de viata mai scurta, cancer, plamani distrusi), a te droga (poti contacta Hiv, schizofrenie, suicid), a plati sau a intretine relatii sexuale in afara casatoriei (boli incurabile, sarcini nedorite care duc la avort, crima), a minti (scaderea respectului de sine, teama de a a fi prins, relatii distruse), a fura (inchisoare, distrugerea celeilalte persoane care banii furati puteau fi pentru medicamente sau plata chiriei), toate sunt distrugatoare si omul stie asta, dar din cuza placerii de moment, risca totul, si adesea, pierde totul.
Dumnezeu vrea tot ce este mai bun pentru noi, El prin poruncile lui, urmareste interesul nostru, ne vrea binele, nu ne-ar feri de ceva cene face bine, El vede in perspectiva, stie unde duce un anumit lucru, stie ca ne va distruge.
Este Tata, ne iubeste si ne vrea doar si doar binele. Slava Domnului Iisus ca acum putem fi mantuiti si am primit Duhul Sau cel Sfant, unde in vechiul testament Duhul Sfant nu ramanea in om, dar acum prin sangele Lui Hristos, Duhul Sfant locuieste in fiecare credincios, si il intareste si ii da putere sa biruiasca raul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Hahahaha, dar nu. Nu ai nimerit-o. Oricum dumnezo' iarta tot cu exceptia sinuciderii, nu?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Irinel15123532):

Fiecare interpreteaza cum vrea, asta lasind deoparte cele cateva mii de aiureli care bat la ochi din prima gen erau pe pamint eva adam si doi baieti ai lor, la care se cearta si pleaca unul dintre ei in satul vecin. CARE SAT VECIN IN PUII MEI?

| Meme10Memu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Stiinta sau industrializarea sau chiar incercarea de evadare de pe Pamant.

Dumnezeu a zis sa umple pamantul nu sa-l umple peste masura.

Si iaca asa omul a ajuns sa cunoasca si raul adica cum e sa moara in cosmos, de popuare.

Pune-ti mintea la contributie ca nu vorbesc aiurea.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Irinel15123532):

Ha, ha.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ba da, bati cimpii magistral. Dumnezeu a zis o p*&a. Care dumnezeu dintre aia peste 5000?

| Meme10Memu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pune-ti mintea la contributie man.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Fiecare primește după fapte la Judecata de Apoi.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Draga prietene, in Geneza 4 : 16 ''Apoi, Cain a ieșit din Faţa Domnului și a locuit în ţara Nod, la răsărit de Eden.''

Cred ca este o oarecare diferenta intre un sat, si o tara.
Biblia a mentionat tara unde el a fugit, nu scrie ca era ceva in tara aceea, ci era o tara, un tritoriu, putea sa fie desert sau padure.

Imediat in versetul urmator scrie ''Cain s-a împreunat cu nevastă-sa; ea a rămas însărcinată și a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate și a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh''

Vedem ca, Cain, a inceput sa zideasca o cetate si sa ii puna numele fiului sau, Enoh, Cain a zidit cetatea, nu era facuta deja.
Si sa nu uitam sa mentionam ca aceste versete sunt scrise poate la ani si ani distanta, nu minute, nu ore. Nevasta lui nu a ramas insarcinata si a nascut fiul dupa 4 ore si imediat dupa aceea Cain a terminat cetatea de construit. Trebuie sa fim mai atenti, nu sa citim in graba pentru ca nu vom intelege, trebuie acordat putin timp.
Domnul sa te binecuvanteze, o zi frumoasa in continuare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Irinel15123532):

Tara. TARA! TARA - tinut populat de oameni. Nevasta aia de unde a aparut, daca erau doar adam si eva si copiii lor pe pamint? Serios, lasa citatele din cartea aia de povesti.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Ne lasi cu povestea aia? Serios? Judecata de apoi... o poveste excelenta pentru ca sclavii sa taca si sa inghita in viata asta...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Tocmai fiindca mi-o pun mi se pare mai mult decat jenant ca despicam in patru o carte de povesti aici...

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai, uite ca ai vrut raspunsul pe baza Bibliei, acum nu iti convine? Lasa, ca se verifica autenticitatea Bibliei prin istorie, arheologie s-a.m.d., iar pana acum, tu nu mi-ai demonstrat nimic altceva, decat o CREDINTA puternicawinking! Felicitari happy!

| Meme10Memu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Crezi ca nu se intampla ca cineva sa se amageasca, sa se minta singur crezand ca e fericit? N-ai cum sa fii fericit daca nu crezi in Dumnezeu. Am incercat sa fiu ateu fericit si nu am reusit nicidecum.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cel mai probabil o sa pierzi argumentele ca restul ateilor de pe acest site. Majoritatea ateilor de pe TPU cand mai au putin si sunteti prinsi de adevar, te injura si iti dau block.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu ai cum sa fii normal la cap si sa crezi ca o divinitate atotputernica poate tolera mizeriile din jur. NU AI CUM.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Ce argumente? Adevar? Ma distrez, de ce sa ma enervez. Voi sinteti aia care nu vedeti stolurile de porci roz care zboara prin Romania in fiecare dimineata la 7 si 7 minute.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Huh? Mdah, m-ai pierdut. Nu mai inteleg nimic din ce vrei sa zici.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai da, adevar. Stii si tu ca nu exista porcii roz de care spuneai tu, ci ca acum ai inventat totul.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cum sa nu, nu intelegi ca ai o credinta puternica in tine?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca iau si scriu o carte unde bag niste adevaruri istorice demonstrabile si fictiune cit cuprinde apoi zic ca fictiunea aia e de inspiratie divina, rezulta o carte ADEVARATA per total?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Da, cred ca e real ceea ce e palpabil, masurabil, demonstrabil. Nu cred ca vineri 13 o sa imi mearga rau sau ca trebuie sa fac pasi inapoi daca imi taie calea o pisica neagra, desi uneori am avut ghinion pe data de 13.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Reciteste te rog msajul inca o data, cu atentie, iti vei raspunde la aceste intrebari.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Daca omul nu are tehnologia necesara la acest moment, asta nu inseamna ca este fictiune.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ok, am inteles ca tu nu crezi in teoria aceea cu Big Bangul si in cea evolutionista.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Le consider teorii. Nu a fost nici una dovedita ca infailibila inca. La nivel de planeta Terra/rasa umana cred ca e cel mai probabil o combinatie a celor doua, insa fara nimic de a face cu vreo divinitate. La nivel universal sintem prea mici pentru a face vreo presupunere.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Ete fis, tehnologie are pentru multe care fac praf povestile biblice. De exemplu poti implanta un ovul fecundat unei virgine printr-o operatie laparoscopica si voila, conceptie imaculata! A, da, plus aia mult mai de bun-simt in care Mariuca se tavalea cu toti tinereii si i-a bagat moshneagului povestea cu sfintul cremvusti ca tot credeau oamenii atunci toate bazaconiile mult mai usor ca acum. Tu daca ai pleca in strainatate si nevasta-ta ar ramane acasa vreo doi ani si cand te-ai intoarce ai gasi un plod in batatura iar ea ti-ar zice ca e de origine divina, ai pune botul?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cum sa putam implanta un ovul daca noi nu aveam tehnologia necesara si suntem singuri in Univers asa cum spun multi savanti?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

In primul rand, o femeie se vede dupa caracter cum este, dupa fapte, poate fi dovedit cu ajutorul tehnologiei unde si ce s-a intamplat s-a.m.d. Faptul ca pe Iisus l-au vazut multi facand minuni, cum iti explici asta, caci un copil al unui om de pe Pamant nu poate face asta?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Deci putem spune ca nu stii, ci ca tu crezi ca noi rezultam din ceva?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Cum nu ai tehnologia necesara, uai? Implantezi un ovul fecundat deja aka zigot in uter. Cum nu poti sa faci asta in 2020?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Pai ce, tu stii? Tu crezi bazaconiile dintr-o carte de povesti scrisa mult mai prost decat Lord of The Rings, de exemplu. Eu cred ca nu are nici un sens creationismul biblic si daca te uiti in jur o sa vezi ca exista dovezi interpretabile destul de usor care conduc la cu totul alte concluzii. A, da, stai, Satana a facut de fapt desenele de la Nazca sau cosmonautii de pe piramidele egiptene...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Ce caracater, ce fapte, ce tehnologie poate dovedi cu 2000 de ani mai tirziu ce s-a intimplat? Nu stim ce s-a intimplat in 1989 la noi si acum vii si zici ca multi au vazut pe gizas facind chestii... care sunt aia? Cum de istoricii mari din perioada respectiva nu au mentionat deloc marile minuni?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De fapt, s-a produs o greseala in ceea ce am scris. Uite cum ar fi fost corect : Cum puteam implanta un ovul daca noi nu aveam tehnologia necesara si suntem singuri in Univers asa cum spun multi savanti?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Daca eu stiu? Eu sunt cel considerat nebun de catre voi, ce mai conteaza parerea unui nebun? Conteaza acum la tine care esti om 100% sanatos mintal daca crezi sau stii ca asa s-a intamplat. Eu oricum stiu ca extraterestrii exista, asa ca nu imi fac probleme de acele desene de la Nazca.

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

,,Cum de istoricii mari din perioada respectiva nu au mentionat deloc marile minuni?'' -> pai cine a participat la eveniment spune sau scrie, nu altul din alta parte a lumii.
Iisus a avut peste 500 de martori.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Pai nu sintem singuri, asta e elementul-cheie omis din biblie. Poate ca era initial acolo si a fost scos intentionat. Asta mergind pe logica ca gizas asta chiar a existat. Si in linia asta avem explicatia invierii si a ridicarii la cer la fel (teleportat ceva nanoboti care sa il "repare" si apoi inaltat la nava-mama cu o unda gravitationala - astea sunt concepte la nivelul la care am ajuns sau il putem imagina acum - daca ai ratat cumva stirea, deja se folosesc nanoboti injectabili pentru eliminarea tumorilor, de exemplu).

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Haha, hai sa fim seriosi. Scrie in biblie, nu?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Bineinteles ca in Biblie scrie. Ce, tu nu crezi ce arunca savantii pe gura?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

In Biblie ne spune ca nu suntem singuri, ca mai sunt si alte fiinte in afara de oameni (nu ma refer la animale), dar cred ca nu ai observat asta. Si daca a fost la nava (Iisus), a fost la ingerii lui Dumnzeu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Injeri my ass. Aici deviezi complet de la logica. Civilizatie superioara, cam la fel cum pareau conquistadorii cand au debarcat in America Latina, nu ingeri.

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Dar relatiile sexuale in afara casatoriei sunt condamnate de Dumnezeu si pedepsite."

Ete na...
"Am şaizeci de împărătese, optzeci de ţiitoare şi fete fără număr..."

Stii cine e asta? O fi Satana, sau un favorit al spiridusului tau?

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Una este un om, alta o ființă cu un altfel de corp. Frate, dacă tu nu înțelegi nimic din Biblie și dacă nici macar nu ai citit-o (așa de curând măcar), nu este vina mea. Cică deviez de la logică...
De la logică deviezi tu, nici macar nu cunoști cum de am venit noi pe lume, și ai recunoscut că practic nu crezi in nicio teorie completă. Păi, atunci cum stă treaba?
Voi ateii când nu mai aveți argumente, aruncați cu tot felul de chestii fără sens, ca să plecați până va biruiește adevărul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celcestietot):

Adevarul. ADEVARUL. Cum poti pretinde ca detii adevarul? Poate Ispirescu il detine. Sau poate Stephen King a nimerit adevarul in vreo carte. Sau... de ce naiba pierd timpul aici?
P.S. Din biblie fiecare intelege ce vrea, dar nu imi zi ca are vreo urma de logica!

| Celcestietot a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu îți scriu ceea ce este în Biblie, nu altceva. Teoriile cu privire la creație sunt mai lipsite de logica, cică t-rexul a devenit găină, GAINA! Doar exemplu de o teorie am dat aici. Dacă vrei, rămâi în timpul tau nepierdut, căutând teorii fără sens.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De asta au aparut neoprotestantii

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Aia si inca vreo cateva zeci de adunaturi, fiecare cu ce le convine lor sa interpreteze din bazaconiile alea...

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Din cate vad tu esti ateu.
Sa zicem ca Universul a fost creat prin evolutie. A explodat o stea care in miliarde de ani au aparut planete si fiinte.
Problema e cine a creat steaua care a explodat, nu e asa?

Acum o sa ziceti: Da, dar daca Dumnezeu a creat lumea cine l-a creat pe Dumnezeu?

Nici o teorie nu e precisa, dar totusi noi EXISTAM. Deci cineva sau ceva ne-a creat, asa ca din aceste doua teorii doar una e corecta!

Prima teorie: nu poate sa demonstreze nimeni ca a existat acea stea veodata. Pentru ca asta s-a intamplat acum miliarde de ani.

A doua teorie: Daca exista Dumnezeu poate sa se demonstreze. Logic, ceva ce exista se poate demonstra, chiar daca dulceata divinitatii sta in credinta si nu date fixe care oricum nu ne-ar ajuta sa stim de unde vine si ce face Dumnezeu.
Dar sa zicem ca Dumnezeu nu vrea sa arate tuturor oamenilor ca el exista. Dar credinciosi daca nu ar fi asistat la minuni si Dumnezeu nu i-ar fi ajutat in viata oare nu s-ar fi pierdut in atatia mii de ani ideea de Dumnezeu? Adica sa te inchini la un zeu inexistent atatia ani te-ar descuraja.
Eu acum ceva timp ma gandeam care din aceste doua variante e adevarata si am ajuns la raspunsul acesta. Dumnezeu exista!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Sint sceptic. Consider ca discutia privind crearea Universului ne depaseste complet in momentul asta si e o risipa de resurse inutila. Cu teoria lui gigel cel chel care face totul din nimic nu am mare lucru pana cand vin astia crestinopati si incep sa arunce in bol concepte sinistre ca "pacat" "lege divina" "judecata de apoi" si alte ineptii. Nu te descurajeaza inchinatul la bau-bau ca tu oricum mori si transmiti SPERANTA aluia de dupa tine. Biblia si religiile in general sunt ca morcovul atirnat sub nasul magarului - tot promit, si tot promit, si tot promit chestii. Probabilistic, unora li se si indeplinesc dorintele, asa ca se transmite ciuma asta mai departe. Pai daca eu imi doresc ceva foarte mult si fac ce trebuie ca sa obtin acel ceva, crezi ca mai conteaza daca ma rog sau nu sa imi mearga bine? Daca ma rog si imi merge bine, e oricum meritul meu plus un mic dram de noroc, daca nu ma rog si imi merge bine, e iar meritul meu.
P.S. Concluzia ta e una filozofica. Si daca exista... e femeie sau barbat? E alb sau negru? Poate ca e un ochi in virful unui tentacul?

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu ma descurajeaza inchinatul la Bau-bau pentru ca asa cum am zis si mai sus daca nu ar exista atunci cu adevarat s-ar fi risipit ideea de divinitate.
Pentru ce intrebarile astea...e femeie sau barbat? E alb sau negru? La ce folos sa stim cum arata daca ochiul uman nu-l poate vedea? Este un duh...sau ce stiu eu, poate nu. In Biblie scrie ca e mai stralucitor ca razele soarelui. Dar totusi daca am sti cum arata, ne-ar ajuta la ceva?
Pentru tine nici o teorie nu e adevarata, dar totusi existi...corect? Nu iti pui si tu intrebarea de unde vii? In lume nimic nu apare, nimic nu dispare ci totul se transforma. Din cate vedem toata creatia lui Dumnezeu e asa, deci nu o sa dispari pur si simplu cand mori.
Dar mai e sufletul, nu e materie, dar e ceva. Oare nu Dumnezeu a creat sufletul?
Prin mesaje nu pot sa iti transmit sentimentele si emotiile mele deci orice ti-as zice aici nu te-ar misca...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Daca am sti acum arata ne-ar ajuta, ca nu i-am mai da bani. Femeile cel putin au nevoie de machiat, de treburi stralucitoare gen catedrale, etc. Legat de ce zici cu ideea de divinitate, imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Ideea s-a perpetuata datorita mizeriei in care s-a scaldat mereu majoritatea populatiei. Vezi de exemplu acum unde se intampla sa fie procentul de necredinciosi cel mai mare - in tarile unde populatia e foarte bine educata, o duce bine material, si e condusa cum trebuie. De-alde Norvegia, Suedia, de-astea. P.S. Vin de la mama si de la tata, o sa ma duc in nimic mai devreme sau mai tirziu. Sint foarte curios daca o sa prind ceva cataclisme/salturi de progres tehnologic/stiintific majore sau nu cu mult mai mult decat ma doare de unde vin si daca ma duc undeva. Eu sunt impacat cu ideea ca o sa dispar pur si simplu. Majoritatea oamenilor nu pot concepe asta, si uite unul dintre cele mai solide motive care mentin in viata ideea de divinitate si tot ce vine cu ea. P.S. Spanacul de teorie cu sufletul e vechi si mi se pare jenant. De-ar avea macar aia credinciosi suflet...

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Stiu ca te crezi mai destept ca ceilalti si ca stii adevarul ca nu exista divinitate si ca am aparut din rahat. Si mai stiu ca va veni vremea cand se va afla adevarul. Cand Dumnezeu va judeca fiecare om si nu vei putea zice ca nu ai stiut ca Dumnezeu exista, pentru ca multi oameni au incecart pana acum sa iti arate asta dar tu tot impietrit esti...Nu conteaza, eu mi-am facut treaba, acum tu esti de vina
Dar am si eu o curiozitate, cine a creat Pamantul. Ce crezi tu?

| GicaGigekGica a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Aa, si in legatura cu tarile sarace si credinciosii. In aceste tari sarace sunt multi credinciosi pentru ca STIU ca doar Dumnezeu le este scaparea. Pe cand in tarile bogate toti se distreaza, mananca, beau si nu se mai gandesc ce o sa manance maine pentru ca au viitorul asigurat (Pe Pamant) In concluzie nu le mai trebuie Dumnezeu.
Asa e omul, cand o duce bine uita de Dumnezeu dar la necaz isi aminteste de el.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Nu stiu adevarul, insa nici ailalti nu il stiu. Cine a creat pamintul? Un eveniment aleator care a creat o masa cu suficienta forta de atractie care sa traga tot praful cosmic din jur si sa iasa o planeta. Sau poate niste reptilieni. Sau poate un spiridus. P.S. Pareai rezonabil, insa ai inceput cu timpeniile cu judecatul...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Ete, fis. Imi place ca o dai bine filozofic, dar ai stricat toata treaba cand ai inceput cu prosteala aia cu judecata...

| Celcestietot a răspuns:

Totul tine de moralitate. Dacă Dumnezeul cel adevărat vrea ceva de la tine, îndeplinește-ti datoria.

| Donsavas a răspuns:

Pentru ca toate cele mentionate de tine au cam aceeasi profeti.

| Meme10Memu a răspuns:

Instructiuni de manipulare corecta a trupului. Dumnezeu da porunci spre binele nostru.

| FreddieM a răspuns:

Nici o parere, au libertatea sa o faca pur si simplu. La fel cum toti credinciosii, mari smecheri cum sunt, prima sa respecte strict mesajele dogmatice ale acelor confesiuni, isi urmeaza instinctele si dupa aceea se gandesc sa-si curete pacatele. Daca imi iubesc, respect si sunt fidel partenerei, nu o fac di obligatie, ca sa respect reguli dogmatice ci o fac instinctual pentru ca asta simt.
Pace si vremuri mai bune

| YHWH a răspuns:

Daca dragoste nu e macar o

| Jay1 a răspuns:

Căsătoria este înființată nu ca să ne stricăm, nici ca să ne pîngărim, ci ca să fim curați. Ascultă pe Pavel cum zice: Din pricina aprinderii, fiecare să-și aibă femeia sa, și fiecare bărbatul său. Două pricini sînt pentru care s-a înființat căsătoria: ca să fim curați și ca să ne facem părinți; dar, din aceste două, cea mai însemnată este curăția. Cînd a intrat pofta, a intrat și căsătoria, ca să taie obiceiul cel neînfrînat și să ne facă a ne mulțumi cu o singură femeie

| Holiday a răspuns (pentru Jay1):

Multi dintre preferatii spiridusului au avut baxuri de neveste, amante si tiitoare.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Corect, intrebarea e: dovada, dovada?

Vezi pentru detalii https://ro.wikipedia.org/wiki/God_and_Sex:_What_the_Bible_Really_Says

| Meme10Memu a răspuns (pentru Holiday):

Da, pentru a se umple pamantul cu credinciosi si nu cu necredinciosi. Israelul ajungea departe. Dar l-au abandonat pe Dumnezeu.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

La inceput era asa pentru ca oamenii sa se inmulteasca mai mult si mai repede. Cand se nastea un baiat intr-o familie era o binecuvantare, deci ne dam seama ca erau raritati baietii pe atunci. Dar apareau conflictele si geloziile intre neveste iar asta a fost corectat cand a venit Isus pe pamant cu o noua lege!