| Paul754880338 a întrebat:

Internetul, retelele de socializare, posibilitatea din ce in ce mai mare de a comunica online; ne apropie sau ne indeparteaza unul de altul si ne insingureaza in realitate, de fapt?

Răspuns Câştigător
| Arrakis a răspuns:

A facilita comunicarea nu e totuna cu a lega prietenii bune.
La ce se observa in ziua de azi o retea de socializare mai mult a indepartat si racit multi oameni, le-a evidentiat mai bine o latura narcisista unora, o latura de nebunie altora, etc.
Pe termen lung va face si mai mult rau.
Cu siguranta sunt multi tot mai singuri in realitate (adica nu stiu ce ar face fara Internet/FB).
Nu e vina tehnologiei in sine, e vina oamenilor care nu stiu sa se controleze si au o educatie proasta. Ei ar fi existat oricum, doar ca Internetul ii expune mai usor.

| Paul754880338 explică (pentru Arrakis):

Adevarat si bine spus in cuvinte adevarul asta. Ce spui, ma duce cu gandul la faptul ca acum ceva vreme inainte de "www" oamenii se apropiau mai usor si dura probabil mai mult sa se cunoasca cu adevarat. Acum e de ajuns sa vezi pozele si "versurile" ce le insotesc si ai scutit mult timp, afland cu cine ai de a face.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici, nici.
Acest mod de comunicare îmbogățește maniera de interacțiune umană.
Iar dacă vrei extrema, este a doi îndrăgostiți, care decid să se întâlnească în parc, să discute, și apoi fiecare își scoate mobilul sau tableta, și cu toate că ei stau pe bancă la 20 cum unul de altul, comunică prin sms, Facebook, Whatap, Instagram, Skype.

| Paul754880338 explică (pentru sadrian46):

Tocmai asta ma pune pe ganduri, batrane. Cei doi tineri din exemplul tau, par ca au pierdut sau vor pierde in curand emotia conversatiei fata in fata, gramatica limbii ce o vorbesc ( nu doar romana este in acest pericol), lasand emoticoanele si pozele sa vorbeasca, mai rau, chiar atunci cand sunt alaturi.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Internetul ajuta in cea mai mare parte la cunoastere si la posibilitatea de informare in timp real cat mai repede. Legat de conexiunile dintre oameni, ii apropie si ii si desparte. Daca mananci carne de porc iti face si bine si si rau si ea totusi se consuma. Internetul este internet ca orice alt lucru si are rolul sau.

| Paul754880338 explică (pentru DoarBogdan):

Da se poate spune si asa. Un produs, de consumat, cu atentionari si benficii (cititi cu atentie prospectul ar zice unii)

| Darkmagic a răspuns (pentru DoarBogdan):

Fara suparare, dar in ceea ce priveste "informarea", e nevoie de multa scoala pentru a discerne, a intelege foarte exact ceea ce este bun, si ceea ce este cretinism in "informatiile" luate de pe internet, caci "informatie" da si Wiki Romania cand o intrebi despre Khufu...
"Da" fix, doua randuri si juma! :))
Sa nu mai aducem in discutie si problema INTELEGERII informatiilor care circula pe internet, altfel spus, "la cunoastere".
Esti sigur ca toti consumatorii de net inteleg de exemplu asta:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16364514/
?
Cred ca mai degraba il citesc, se considera..."informati"...si net-ul pute de prosti "informati", "informati" care nu inteleg nimic din nimic, iar apartenenta lor prelungita la acest spatiu i-a facut sa nu mai fie capabili sa extraga un radical fara ajutorul lui Google.
Cand nu ai capacitatea intelectuala de a vedea ce este in spatele unei informatii, se ajunge la situatiile des intalnite in care "informatilor" care traiesc pe internet...le pute capul, si ai vazut chiar tu, cohorte de astfel de indivizi pe aici. :)

| Darkmagic a răspuns:

Revolutia din comunicatii a contractat timpul, si viata in general a inceput sa se desfasoare in ritm alert.
Nu mai e timp pentru discutii stil "roman", lucru care ii apropia pe oameni, (nici formatul sms-urilor sau al retelelor sociale nu permite asta), emotiile se contracta si ele, neavand timp sa devina profunde...si putinii la minte care au imbratisat fara rezerve www, "semeseurile" si chat-urile de tip ymess s-au pomenit brusc ca nu se pot alinia vitezei de comunicare, si atunci "solutia" a fost minimizarea bagajului de cuvinte folosit, cat si prescurtarea maximala a acestora.
De aici, toata pleiada de agramati care scriu "Daca", cu K, "csf", "dc" sau "mi-au", ca pisica, (pentru ca, nu-i asa, si o cratima costa spatiu si timp intr-o "discutie" stil sms).
Iti dai seama ce "emotii" mai circula pe aceste suporturi de comunicatii, daca si urarile s-au transformat in...LMA.
Internetul doar da impresia de "socializare", in realitate cei care "traiesc" efectiv in el nefiind capabili sa dezvolte o relatie de orice fel, si chiar pe TPU ai destule exemple de "decedati" social.
Poate ca vei avea si raspunsuri de felul: "Internetul ne apropie, Csf, nai csf!"
I-as intreba deci pe respectivii...cu cati indivizi sunt ei realmente prieteni pe TPU, Facebook, Insta, Social TV sau ce se mai foloseste in domeniu... :D
Internetul a facut doar lumea mai mica, nu a apropiat pe nimeni.
E o nuanta importanta pentru cine are creier...

| Paul754880338 explică (pentru Darkmagic):

Si ce alegem pentru comunicare in viitor? Face to face sau iluzia vitezei?
Puterea iluziei sau iluzia puterii?

| Arrakis a răspuns (pentru Paul754880338):

Nu conteaza mediul pe cat conteaza faptul ca oamenii nu mai stiu sa fie oameni. Nu trebuie taiat de tot mediul de comunicare digital, insa trebuie luat ca atare. Doar atat.
Asta e si treaba cu iluzia...umanitatii, care lipseste tot mai mult din pacate.
Deci e iluzia puterii pentru cei care isi fac viata sociala dupa numarul de contacte din listele de FB/Instagram, dar si puterea iluziei de a-i lovi tot pe ei cand vor vedea in ce minciuna traiesc si vor scoate capul in singuratatea covarsitoare si amara pe care au instalat-o.
E drept ca tehnologia a grabit comunicarea, dar uite, eu personal, n-am fost niciodata afectat de asa ceva, n-am fost genul laconic, care scrie trei lulele, trei surcele. Nici pe chat-uri, nicaieri. Tocmai ca imi place sa folosesc textele ca pe un avantaj al unei comunicari cat mai facile, chiar daca altii nu stiu s-o faca. Dar si-n realitate sa fie la fel atunci e si mai si. Pentru ca sunt personaje repetente la ambele capitole.
Stii ce a amplificat cel mai rau aceasta graba a comunicarii? Analfabetismul functional. Nicicand n-a fost mai puternic.

| Paul754880338 explică (pentru Arrakis):

Da! Din nou foarte adevarat ce spui! Foarte probabil ca prostia si analfabetismul erau destul de prezente si evidente, chiar si inainte de w.w.w. dar acum au si o scena unde la adapostul anonimatului pot sa se manifeste si chiar sa evolueze.

| Arrakis a răspuns (pentru Paul754880338):

Exact. Internetul doar ii expune mai usor, insa ii si incurajeaza sa ramana si mai prosti.

| RegeleTauIonut a răspuns:

Man online nu sunt prieteni sunt doar oameni ipocriti care se asvund dupa pc sa stiiii de la mine. Am vb cu una si i-am zis sa facem seccs virtual si a zis ca nu stie cum arat pai ce e asta man ori e anonim ori nu asa gust amar ce miau lasat toti pe net oameni gunoi

| Tormented0ne1 a răspuns:

Nu. La toate întrebările. Defineşte ce vrei să spui cu "ne apropie" şi "ne însingurează". Bun. Sper că ţi-ai dat seama că nici tu nu ştii concret ce vrei să spui.