| AndreeaDeea221998 a întrebat:

Dacă o persoana vine din zona galbenă în România știu ca este obligat sa stea doua săptămâni la domiciliu. Dacă în domiciliul respectiv sunt mai multe persoane, sunt obligate și persoanele respective sa rămână la domiciliu? (persoana ce urmează sa vina, o sa stea într-o parte a casei, nu ne vom intersecta, de aceea întreb dacă suntem obligați cu totii). Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Daa nu va intersectati, atunci in principiu nu, dar... cum dovediti asta la autoritati? In general, cand se pune problema de o casa, toti de acolo ar trebui sa stea in carantina perioada respectiva.

Vezi si:
https://www.drmax.ro/izolare-domiciliu-gestionare-stres

| AndreeaDeea221998 explică (pentru DoarBogdan):

Exact la asta ma gândesc. Nu am cum sa fac dovada ca nu ne intersectam. Am de rezolvat urgent cu niște acte. Altfel as fi stat fără sa comentez. Dar nu știu cum sa procedez.

| zilog a răspuns:

Hai să complic eu problema : Ce te faci dacă omul respectiv in ultimii 20 ani a locuit doar la hoteluri pentru că își permitea iar job-ul lui era de asemenea natură în cât chiar nu putea sta 2 zile in acelaș oraș

Iar omul respectiv dacă a avut bani a incercat să aibă o iubită si a investit in ea si in familia ei si in tot ceea ce necesita o viață superbă pentru acea fată.
sau altă fată dar tot ceea ce câștiga el dăruia.

Iar în aest moment casa unde are el buletinul nu ii aparține pentru că a fost vândută si răsvândută si nici măcar nu îi cunoaște pe oamenii car elocuiesc la adresa lui de Domiciliu.

Iar acest om descoperă că veniturile lui și datorită pandemiei si datorită chinezilor si datorită roboților și datorită inteligenței artificiale au scăzut
atât de mult în cât nu îșî mai permite să locuiască la hotel

unde o să îl ducă poliția la care adresă
PENTRU CA EL NU POATE LOCUI ACUM DE CÂT MERGÂND DE LA UN CLIENT LA ALTUL

adică tot la hotel dar dacă poliția il oprește intr-un singur orș omul respectiv in maxim 10 zile nu va mai avea cum să plătescă hotelul respectiv

dacă nu îl lasă să circule el intr-un sigur oraș indiferent care ar fi ăla nu poate găsi atât de mulți clienți în cât să îi acopere lui cazarea si tot ceea ce are nevoie
asa ca o incurca rau de tot daca este blocat intr-un singur oras
dar asa daca este lasat sa circule in mai multe tari de la client la client
el câștigă în mod continu cât ii este lui necesar pentru a trăi bine la hotel.

Dar daca el isi ia să zicem un apartament in Bucuresti acel apartament va necesita o luna chiria plus doua luni garantie plus comisionul agentiei respective
si sa zicem ca timp de 2 luni nu găseste nici măcar un singur client să facă si el 100 euro
ce se întâmplă în acel moment in care ajunge la fundul sacului

SI OMUL ASTA ARE SCULE SI PIESE DE 10 000 euro pentru care trebuie sa platesca obligatoriu o chirie de 100 euro / lună ca să aibă doar unde să le depoziteze
pentru că tot ceea ce a mai economisit in viata a achizitionat piese scule echipamente utiaje care să il ajute pentru meseria lui.
Si dacă el nu mai are din ce să plătescă chiria la spațiul unde depoziteaza sculele toata viata lui va fi data la gunoi se va duce pe apa sâmbetei

CUM SE POATE REZOLVA ACESTĂ PROBLEMĂ!?

| Madalina1837 a răspuns:

Din cazul cumnatei mele depistata de covid, care a stat in alta parte a casei, fără să se intersecteze cu socrii săi, aceștia nu au fost nevoiți să stea în carantină.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Madalina1837):

În aceeași casa și nu au fost în carantină cu toții? Wow. Un caz fericit înseamnă. Știam ca la persoanele depistate cu siguranță sunt băgați în carantină toți.

| Madalina1837 a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Nu pentru ca ea nu a stat cu socrii înainte. Familia era băgata in carantină acasă la ei, iar ea in izolare la socrii cu care nu făcea contact.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Madalina1837):

Am înțeles. Dar cum au putut face dovada ca nu se intersectează? Din câte am înțeles, când persoana respectiva vine în tara (în cazul meu ma refer) trebuie sa declare toate persoanele din apartament. Ma gândesc ca întreabă cu scopul de a ne tine închiși.

| Madalina1837 a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Nu stiu, ea nu era venită din afara. A fost la spital din cauza unor probleme, iar la internare iau facut testul care a ieșit pozitiv. Iar ei si socrii sau la curte, iar ea a stat în partea opusă a casei si aveau ieșiri separate