| Nikcoletta a întrebat:

Bunica mea are coronavirus și este internată la spital de 15 zile. Are febră și o doare gâtul.
Doctorul a spus că are ficatul mărit și e în stare gravă.
Îmi fac griji pentru bunica mea.
Dacă este de 15 zile bolnavă, sunt șanse să își revină? Și problema cu ficatul o poate afecta grav?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Imi pare rau pentru bunica ta dar nu avem de unde sti cum va evolua starea ei de sanatate. Sa sune mama ta la medicul care o ingrijeste acolo la spital.

| Simpatik a răspuns:

Ficatul marit se traduce prin steatoza, o afectiune pe care o au majoritatea persoanelor supraponderale, deci nu este sinonima aceasta afectiune cu faptul ca ficatul este pe duca! Doar ca este nevoie de un regim alimentar aparte : fara grasimi, fara carbohidrati multi, fara prajeli etc
Cat despre covid, nu stim cum vor decurge lucrurile, pot decurge bine sau rau!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu, dar sa nu aibe alte probleme medicale mai serioase. Daca nu ia atacat plămânii, alte organe are șansa să supraviețuiesca, dar probabil va rămâne cu sechele. E ciudat că o tine atâta timp doar pentru aceste două probleme, e posibil ca doctorii sa nu fi divulgat chiar toate problemele pentru a nu crea panica. E doar o părere de a mea, poate mă înșel.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Raspunsurile la intrebarea ta pot fi cat se poate de relative. daca esti credincioasa roaga-te, intreaba-l pe dumnezeu cum stau lucrurile in privinta asta si daca ai ochii si urechile deschise vei auzi si raspunsul. Dar in directia asta e nevoie de rabdare happy

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau poate intreba un medic ca asa ar face prima da cineva caruia chiar ii pasa de situatia medicala a unui apropiat

| NakedWarrior a răspuns:

Sunt sanse ca boala sa invinga, avand in vedere varsta inaintata a bunicii tale, dar chiar si asa sansele de vindecare sunt mai mari decat sansele de a nu se vindeca. Nimeni de pe TPU nu-ti poate da un raspuns concret la intrebarile tale, trebuie sa fii doctor si sa lucrezi cu persoane bolnave de covid.