| Mihaela2023 a întrebat:

Doar ce m-am vindecat de coronavirus si am citit pe internet că il pot lua din nou. Este adevărat că ma pot infecta oricând? Sau deocamdată nu îl pot lua?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De aceea este necesara vaccinarea populatiei ca sa nu se mai reinfecteze unii pe altii.

Bula
| Bula a răspuns:

Coronavirus este noua denumire al gripei de altadata.
Asa, cum si gripa a avut diferite forme de manifestare si s-a putut lua de mai multe ori, si noul Coronavirus se poate lua de mai multe ori.
Simptomele sunt la fel, iar organismele reactioneaza in functie de reactia anticorpilor.
Daca l-ai luat odata, pentru un timp este recunoscut de anticorpii din organism (perioada depinde de sistemul tau imunitar).
In general, persoanele care au trecut prin gripa, cateva sezoane nu au primit-o cateva sezoane. La fel se intampla si acum, cu "Coronavirus".

| RAY a răspuns (pentru Bula):

Valabil si daca te vaccinezi de corona, acum cu noile tulpini aparute e complicat

| Bula a răspuns (pentru RAY):

Corona este doar unul din virusii denumiti in comun "guturai", "influenza", gripa".
Numele comun de "gripa" au avut mai multe feluri de virusi, fiindca sezonul lor epidemic si manifestarile au fost asemanatoare.
In mod normal, daca sistemul imunitar functioneaza bine )la 80% din cazuri), atunci simptomele nici nu apar sau sunt foarte slabe.
La cei 20% ramasi, sistemul imunitar este mai slab, iar din acest motiv apar simptome mai puternice, chiar grave.
Vaccinarea "traditionala" cu virusi slabiti "invata" sistemul imunitar din organism sa recunoasca acel tip de virus si sa produca anticorpi impotriva lor.

Evident, cei care au anticorpi, nu au nevoie de vaccin. Dar existenta anticorpilor se poate evidentia doar prin testare specifica.
Costul unei asemenea testari de anticorpi este asemanator cu "testarea Covid", dar arata exect eficienta sistemului de aparare a individului (fie naturala, fie prin vaccinare).

Dupa parerea mea (si nu numai), populatia ar trebui testata imunitar, individual. Astfel s-ar economisi costul vaccinarii la cei 80% din cei care au sistemul imunitar bun (si nu au nici simptome).
Rezultatul ar fi imunizarea totala impotriva virusului intr-o perioada de peste 5 ori mai rapida!
Ar avea pierderi doar fabricile producatoare si vanzatorii de vaccinuri si de masti. tongue

| Simpatik a răspuns (pentru Bula):

Nu e gripa de altadata, confunzi pentru ca virusurile de tip corona dau si gripa, dar nu vorbim de sarscov2 in niciun caz.
In rest perfect de acord cu ceea ce ai zis cu anticorpii etc

| Bula a răspuns (pentru Simpatik):

Si masinile se fabrica in multe versiuni, dar tot pe 4 roti circula si se conduc asemanator.
Sars-cov-2 este o "etnie" de Coronavirus.

Si vacile pot fi albe, colorate, din diferite tari, dar laptele si carnea au gustul asemanator.
...
Si ce seamana, se foloseste /trateaza asemenator.

| Mopmop a răspuns:

In primul rand....anticorpii inseamna ca poti lupta cu virusul. Anticorpii NU garanteaza ca nu te mai infectezi! Si da, poti lua virusul din nou. Iti spune cineva care a avut de 3 ori pana acum din martie anul trecut. Teste PCR si rapide si teste antigen facute.

| badpanda a răspuns:

Eu l-am luat din nou dupa 8 luni.
Banuiesc ca acelasi lucru se intampla si cand ne vaccinam.

| Feri5 a răspuns:

Dacă ai anticorpi, nu îl mai iei. De obicei, virușii "fac" o substanță numită interferon, care are rolul de a ajuta organismul apărându-se de viruși, producând anticorpi.
Dacă nu ai anticorpi, îl mai iei și a doua și a treia și a mia oară, chiar.

| Robertandrei4858 a răspuns:

Daca ai trecut o data prin el, corpul tau si-a luat deja anticorpii necesari incat sa nu il mai ia si in viitor.

| stefiiii3 a răspuns:

Se spunea ca pe o perioada de 3-6 luni nu-l mai poti lua, dar eu sunt total in dezacord cu aceasta vorba. Eu cred, parerea mea, ca-l poti lua din nou.

| Eibogu a răspuns:

Salut,pot spune cu certitudine ca 3 luni nu o să te infectezi, fiindcă acum ai anticorpi ce îți protejează organismul, ai grijă in continuare de tine...și nu te-aș sfătui să te vaccinezi, sunt multe reacții adverse, ai grijă ce faci...)
Succese

| Fashionista10 a răspuns:

Îl poți lua

| Darius81 a răspuns:

Peste cateva luni deoarece acum ai anticorpi

| cxxyy a răspuns:

Acum nu il mai poti lua pentru ca ai anticorpi o sa poti lua din nou peste 3-4 luni cam asa dar acum nu mai poti lua

| CroitorașulCelViteaz777 a răspuns:

Zinc, D (ulei de pește), C și mai multă bază în sistemul imunitar, în anticorpii non-specifici. Vezi ce zice cercetătorul belgian care a lucrat pentru Novartis, GAVI ș.a. despre tipul de anticorpi pe care ți i-ar da un eventual vaccin și cum se vor manifesta aceștia cu noile tulpini.