| Anonim5647 a întrebat:

Lumea nu mai stă in casa! Sunt din București,ieri(vineri), am venit de la iubita mea la bunici acasa sa le aduc ceva de la farmacie, deoarece le era rau, ma rog nu asta conteaza.In drumul pe spre bunici, era aglomerat bara la bara, era ora 14, iar sute de batrani mișunau pe strada, copii alergau pe trotuare, n-am vazut o masina de politie, tin sa mentionez ca sunt vreo 6km intre mine si bunici. Pe strazile bunicilor lumea asculta muzica la un gratar in curte, la fel si la intoarcere la ora 15, cand abia incepusera restrictiile de circulatie, faceam 10-12 min intre mine si bunici, acum am facut 35 min cu masina.Adolescentii se plimbau cu bicicleta,astazi am deschis Instagramul si majoritatea sunt afara pe bicicleta, se plimba pe trotuare si spun ca ei nu mai stau in casa si ca nu le face nimeni nimic deoarece au declaratie si au gasit un motiv care nu poate fi verificat si ca e imposibil sa le dea amenda.E foarte trist cand noi stam in casa, iar celalata jumate de populatie, e in strada se plimba.Si practic noi stam degeaba in casa

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru multi romani e mai important sa mananci ca sparți de sarbatori decat sanatatea lor.

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Ce sanatate omule, Este vorba de un virus atat de "letal" incat ii omoara pe cei care au zilele oricum numarate, pe cei care traiesc numai din medicamente. Insa cu criza economica ce va urma, oare cine va mai avea bani sa le mai cumpara medicamentele alea pentru cei bolnavi?

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum mureau nu? Ce conteaza 1, 2, 3 ani in plus cu familia. Sau ooate vreo 30 ani in plus pentru aia de 40 ani, sau 70 ani pentru copii aia sub 10 ani care au murit? Detalii pentru tine...

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Selectia Naturala.
Daca stiu bine sunt putine cazuri la copii, si alea din cate am auzit nu se dezvolta in complicatii.
Si da ce conteaza 1-3 ani + -? Imagineaza-ti ca esti unul care traieste cu dializa, sau imobilizat la pat., ce viata e aia

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Practic pe piși pe viata a peste 100.000 oameni. Ai tu informații ca toti erau pe patul de moarte? Nicidecum. Printre cazurile de decese numai de la noi erau oameni in putere, asisten medical, oamni care veniseră din vacanță...

| Anonim5647 explică (pentru suntserios):

Iti dau dreptate,pe langa asta,noi daca ajungem ca in Italia/Spania, ne va cadea sistemul medical si va rezista cine poate, politicienii se vor speria si ei si nu ne vor mai lasa sa iesim din casa pentru nici o urgenta si tot asa, doar pentru ca unii, nu pot pur si simplu sa stea in casa, daca am sta doar 3 sapt in casa toti, sau daca ne am proteja suficient de multi, nu s ar mai infecta nimeni si s ar vindeca restul

| suntserios a răspuns (pentru Anonim5647):

Nu pot sta toti in casa. Dar sunt prea multi care ies fara urgente. La un magazin azi la ora 16 un bătrânel cauta seminte... Ce rahat de urgenta era aia?

| Anonim5647 explică (pentru suntserios):

Eu am fost azi la mega, era un grup de 5 fete de 14-15 ani care se plimbau cu mastile pe față, dupa la 2 strazi erau niste baieti se jucau fotbal, la unu in curte canta muzica si avea 6 masini la poarta, era petrecere.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Aha, dar tu ducandu-te la gagica-ta respecti ordonanta? Nu, iti bagi si tu **** in ea la fel ca toti ceilalti. Deci nu te mai plange aiurea.

| Anonim5647 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Locuiesc cu ea de 4 anilaughing)E pe numele meu apartamentul, daca faceam acelasi lucru nu mai scriamwinking

| Adry05 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Aaam... crec a zis destul de clar că s-a dus pentru asistența unor bătrâni, lucru foarte clar justificat în declarație?!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dar aia care pleaca in strainatate la lucru de ce nu sunt verificati/testati? Exportam corona. Le convine nemtilor mana de lucru foarte ieftina de la romani. Pe politicieni ii si doare undeva de romani. Sa mergem la vot, aia e singura noastra treaba in ochii lor. Dar nici de aia nu le mai pasa atat pentru ca oricum fura cat vor, voteaza pana si mortii. Au de unde scoate voturi.
Si chiar se astepta cineva ca romanul sa stea in casa inainte de sarbatori? Daca era craciunul era si mai plin la magazine.

| JulyDreams a răspuns:

Si eu am constatat acelasi lucru. Pe la 3-4 era lume afara ca in orice alta zi. Si eu umblam printre ei cu masca de gaze si ochelarii de zici ca mergeam in Iraq. Nici urma de politist.
Poate astia or fi imuni mai stii?

| Anonim5647 explică (pentru JulyDreams):

Numai ca, usor usor, lumea o sa iasa din ce in ce mai mult din casa sub pretextul ca toata lumea iese si asa, se va mai aduga inca o luna la starea de urgenta si nu se vor mai relaxa legile