| MissGoddess a întrebat:


Ce părere aveți despre Coronavirus? Credeți ca o se anuleze festivalurile si vacantele vara?
Eu zic ca da...
Cu școlile, ce părere aveți? Ce fac cei de clasa 8 sau 12?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar sunt deja anulate toate festivalurile si spectacolele din vara asta, inclusiv Jocurile olimpice de la Tokyo, care vor avea loc in vara anului 2021.
Scolile sunt inca in asteptare. Posibil ca starea de urgenta sa se extinda pe inca 2-3 luni, caz in care, anul scolar se va incheia la toamana, insemnand ca in vara asta veti merge la scoala, sa recuperati.
Examenele se vor anunta cand se vor da, probabil in toamna.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prognoza mea.
S-a amânat Olimpiada de la Tokyo 2020, a cărei pregătire a costat miliarde și miliarde.
Așa că niște prăpădite de festivaluri se vor amâna cu siguranță, căci nu are rost să vină omul la festival și să se întoarcă mort sau ciumat acasă.
Iar cu elevii și studenții, prognoza mea. 15 mai, gripa stăvilită, starea de urgență anulată. 15 mai- 15 septembrie, se reiau cursurile în procedură accelerată exameene, bac, totul.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca se anuleaza tot ce presupune contact uman, nici nu mai conteaza ce fac aia de clasa 8 sau 12, reiau anul de la toamna in colo daca se va rezolva treaba pana atunci.
Daca se rezolva pana in luna mai, se reincepe scoala si aveti note, medii, si intrati la evaluare respectiv bac, dar nu cred.
Vacanta nu se va anula, ca aia e oricum stat acasa, chiar e binevenita o perioada mai mare de carantina, ca daca situatia se va agrava fi sigur ca in vacanta nu te duci unde vrei tu, stai acasa la calculator, la TV.

Daca e cum zic astia ca de la toamna o ia virusoiu din nou, e jale, o sa fie o vacanta de vacanta, nu asa.
Sti cum e aia "a venit vacanta cu trenu` din franta, cartile pe foc, hai copii la joc".
Ca la vara chiar daca slabeste virusul, nu dispare, e doar mai putin agresiv.
Insa nimeni nu stie cu adevarat cat dureaza treaba, vom vedea.

| alexalexandrusincerul a răspuns (pentru Mosotti):

Sper sa se rezolve...statul in casa pe termen lung nu e o solutie...

| Mosotti a răspuns (pentru alexalexandrusincerul):

Daca nu se face un vaccin si un trat bun, e singura solutie, sa stam acasa, cu consecintele urate de rigoare, asa e in razboi, practic e un razboi cu un dusman necunoscut! Dar e cea mai buna solutie dintre toate, sa stam izolati.

Cand se rezolva treaba cu cei ce au, in carantina care oricum dureaza mult mai mult de 15 zile, se va vedea care are boala sau nu, ca la aia care o aveau s-ar fi manifestat in maxim 15 zile si se anuntau, dar macar nu mai infectau si pe altii, deci nu vei mai avea cazuri ascunse, si gata! Dai drumul la oameni, asa cum face China acum.
Daca inasprim conditiile de carantina vom scapa relativ repede, daca mai continuam asa, nu vom rezolva mare lucru. Cum au facut Chinezii, ca daca iei masuri drastice 1-2 luni, scapi si nu stai acasa a la long.
Daca nu, o tot talalaim asa si ne ducem dracu toti.

Si iti mai pun o intrebare, daca statul in casa mult nu face bine, nestatul ce crezi ca face? Face si mai mult rau, deci nu e de ales.

Ma uit asa la multi si vad cum se mira, de parca in razboaie mai poate fi viata normala. Ba ca nu mai se plimba pe unde vor, ba ca stau in casa si ca va fi foarte rau, ba ca nu au bani, pai normal, asta e, se lasa cu nenorociri in razboaie si chestii de genul asta.
Deci orice e, trebuie sa nu ne miram, ca e normal in astfel de situatii.
Si daca se ajunge pe strazi ca nu ai bani sa platesti ceva, e tot normalitate in situatii urate! Nu e deloc deplasat.
Chestia aia "trebuie sa se rezolve cumva", nu e valabila, multe pot sa nu se rezolve deloc.

| aXy99 a răspuns:

Festivalurile cu siguranta.
Probabil ca evaluarea nationala si bacalaureatul vor fi reprogramate pentru luna august.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

S-au anulat deja, lol.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pe întreg mapamondul nu se mai poate bucura nimeni din ce ai scris tu. Apoi adio untold, dacă nu trece nebunia.

Întrebări similare