| Tarinus989 a întrebat:

Salut fratilor! Am o intrebare, voi ce credeti deapre vaccinul ala pentru covid,mi se pare dubios, adica nu a trecut nici macar un an si s-a inventat un vaccin.Credeti ca o sa fie eficient?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Este un vaccin ca oricare altul, nu esti obligat sa il faci.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu știu cât de eficient va fi, dar merită încercat pentru cei care sunt în stare gravă, au alte boli și nimic altceva nu dă rezultate. Va fi gata mai repede pentru că lucrează foarte multă lume la el, din moment ce afectează tot globul.
Iar legat de obligativitatea vaccinării, în primul rând lumea ar trebui să realizeze că vaccinul încă nu există și nici când va fi gata, nu vor fi doze suficiente.

| Catalin77945 a răspuns:

Nu stiu bro sunt asimptomatic xd

| Hutzy95 a răspuns:

Acum este in faza de testare acel vaccin, dar ceea ce mi se pare dubios este faptul ca nu toti medicii il vor face si eu am un prieten asistent medical care mi-a spus ca nu va face vaccinul anti-covid cu orice pret.
Eu sincer ma gandesc la faptul ca poate deveni obligatoriu, iar asta tot nu e bine. Intr-o postare pe net am vazut o stire conform careia Raed Arafat spunea ca cei nevaccinati nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca cei vaccinati, adica sa aiba restrictii pentru ca "Nu poti tu ca nevaccinat sa umbli liber pe strazi sa ii infectezi pe cei vaccinati" iar asta mi se pare o prostie, nu stiu daca articolul acela este pe bune, sau e ceva teorie conspirationista, dar daca se va ajunge la asta este dubios. Vaccinul iti da imunitatea la covid, si nu poti fi infectat de catre cineva cu covid, dar intrebarea e urmatoarea: "De ce ar fi obligatoriu? Si de ce oamenii nevaccinati ar putea sa ii infecteze pe cei vaccinati?" Asta e doar parerea mea, si ca sa iti spun, eu imi voi face vaccinul doar atunci cand medicul meu de familie imi va recomanda acest lucru, dar cum nici el nu vrea sa se vaccineze inseamna ca ori vaccinul este inca in faza de testare, ori este ceva cu acest vaccin.

| Holiday a răspuns (pentru Hutzy95):

"Nu poti tu ca nevaccinat sa umbli liber pe strazi sa ii infectezi pe cei vaccinati" iar asta mi se pare o prostie"

Pai atunci ar trebui sa fii si impotriva interdictiei de a conduce un vehicul in stare de ebrietate, e acelasi lucru. Esti impotriva?

| Hutzy95 a răspuns (pentru Holiday):

Eu doar mi-am spus parerea si nici nu stiu daca acea afrmatie exista, dupa cum scriam. Nici macar nu e corect sa faci o comparatie de genul asta. Eu doar mi-am spus o parere, dar din cate observ te simti deranjat de parerea mea

| Holiday a răspuns (pentru Hutzy95):

"Nici macar nu e corect sa faci o comparatie de genul asta."

De ce nu e corect?
Este fix acelasi lucru. Un individ este un potential pericol pentru el si pentru ceilalti si in consecinta trebuie luate niste masuri.

| Hutzy95 a răspuns (pentru Holiday):

Avand in vedere comparatia ta pot spune aici o parere de a mea care sunt convins ca si asta te va deranja ca si prima mea parere.
Aici eu vreau sa spun doar ca NU STIU daca acea afirmatie a fost facuta pe bune, deci, repet NU STIU daca afirmatia aceea era pe bune sau era o teorie conspirationista. Si citeste tot comentariul, nu numai un fragment.
Un om beat care conduce masina este un pericol intr-adevar
Un om nevaccinat ce pericol poate fi daca are contact direct cu unul vaccinat? Cel vaccinat nu se presupune ca este imun la covid? Avand in vedere ca vaccinul anti-covid e descris ca avand o eficienta de 95%. Daca cel vaccinat e pus in pericol de cel infectat nevaccinat atunci vaccinul nu are nici un efect. Atunci vaccinul ce rol are?
Eu nu am spus ca sunt impotriva vaccinarii anti-covid, am spus doar ca imi voi face vaccinul doar atunci cand medicul de familie mi-l va recomanda, sau il voi face atunci cand nu va mai fi in faza de testare, atunci cand voi vedea ca primii oameni vaccinati nu au patit nimic, nu au reactii adverse. Pentru informatii nu ma adresez conspirationistilor, ma adresez medicului meu de familie si unui prieten care e asistent medical, deci iau informatiile de la sursa.
Daca te deranjeaza parerile mele spune-mi frate, nu fi asa nervos. Inteleg ca Romania nu mai e un stat democratic de mult, dar inca mai exista dreptul la libera exprimare din cate stiu...

| suntserios a răspuns (pentru Hutzy95):

Cred ca de 100 ori s-a făcut precizarea oficiala pe toate canalele media ca vaccinul nu va fi obligatoriu... Si totusi apar speriati ca vor fi obligați sa se vaccineze. De ce?

| Holiday a răspuns (pentru Hutzy95):

"Un om nevaccinat ce pericol poate fi daca are contact direct cu unul vaccinat? Cel vaccinat nu se presupune ca este imun la covid? Avand in vedere ca vaccinul anti-covid e descris ca avand o eficienta de 95%. Daca cel vaccinat e pus in pericol de cel infectat nevaccinat atunci vaccinul nu are nici un efect. Atunci vaccinul ce rol are?"

1. Poti intra in contact cu unul care vrea sa se vaccineze, dar inca n-a avut posibilitatea.
2. Transmiterea virusului intre astia nevaccinati nu face decat sa prelungeasca termenul pana la care virusul va fi eliminat astfel incat sa nu mai prezinte un pericol si implicit sa nu mai fie nevoie de vaccinuri. Poate nu stii, dar vaccinul asta nu e "pe viata", dupa un timp trebuie repetat.
3.Cei care fac boala din cauza ca nu s-au protejat/vaccinat blocheaza niste locuri in spitale care ar putea fi folosite pentru salvarea altora cu boli pentru care n-avem inca o solutie de prevenire simpla.
4. Costurile cu tratamentul/internarea/recuperarea bolnavilor de covid cine le plateste? Noi toti, nu? De ce? De prosti ce sunt unii si nu se protejeaza, evident.
5.Alte costuri si pierderi asociate: concedii medicale, absenta de la serviciu, etc, etc.
Bine, sigur mai exista si alte motive pentru care refuzul e o prostie, dar nu mai detaliez.

"Daca te deranjeaza parerile mele spune-mi frate, nu fi asa nervos."

Glumesti, inseamna ca nu m-ai vazut nervos.

| Hutzy95 a răspuns (pentru Holiday):

Dar trebuie sa recunosti ca te-au deranjat mesajele mele din moment ce dai copy paste la unele mesaje de ale mele

| Holiday a răspuns (pentru Hutzy95):

De fapt dau copy/paste ca sa se inteleaga la parte din afirmatiile tale se refera raspunsul meu. Sa dea naiba, nici asta nu ti-ai dat seama?!

| Hutzy95 a răspuns (pentru Holiday):

Fratioare, am inteles din prima, dar nu sunt asa de retard cum ma crezi de trebuie sa dai copy-paste la mesajele mele. Eu vad ca te deranjeaza persoana mea, chiar orice comentariul al meu te irita, te roade, te deranjeaza, dar nu inteleg de ce. Esti sigur ca te afli in deplinatatea facultatilor mintale?

| DirtyHarry a răspuns:

Vaccinul este facut prea devreme si scos prea devreme si nu e pregatit in cazul unei mutatii al virusului.

Ca sa ne imunizam trebuie sa se imbolnaveasca cat mai multi - in jur de 70-80% din populatie. Daca se intampla asta virusul dispare deoarece nu se mai poate multiplica. DAR. daca virusul isi produce mutatii ( adica forma sa initiala se schimba - au fost observate mutatii in Danemarca ) aceasta imunizare de turma nu se mai potate face. Deoarece prin mutatie caracteristicile virusului se schimba.