| Alverto a întrebat:

Vreau informații de la cei care s-au vaccinat anti Covid-19.
Eu aș vrea să mă vaccinez, dar nu știu la ce efecte adverse să mă aștept. Știu de febră, durere la locului vaccinului câteva ore. Cei care v-ați vaccinat cum a fost?
Care e vârsta minimă?
Se pot face alergii ceva?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai organism sanatos, te poti astepta la mici efecte adverse:
- mica durere la locul intepaturii (trece repede)
- inrosirea locului vaccinului (daca este mai mare de 1cm, atunci trebuie anuntat medicul)
- febra mica (sub 38) in seara zilei vaccinarii - iei un paracetamol si febra dispare pana dimineata.

Foarte rar pot aparea si alte reactii adverse, care rebuie anuntate imediat medicului.

| cristi202 a răspuns:

La mine a fost ca o viroza in toata regula. Febra usoara, dureri musculare, slabiciune. Fara nas infundat si tuse.

| Frank51 a răspuns:

Îți pregătești un nurofen după vaccin, aștepți câteva ore după care îl iei chiar dacă nu te simți rău. Faci asta la ambele și nu o să ai efecte adverse, doar acea durere locală care trece după 2 zile. Eu din păcate am luat târziu nurofen, m-am simțit rău toată ziua, spre seara când am luat nurofenul mi-a trecut instant.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Smolbean a răspuns:

Salut. Eu am ambele doze făcute. După prima doza am avut doar o durere la locul înțepăturii. După a doua, m-am simțit mai obosita, în sensul ca îmi era somn, plus durerea din mana. Alte simptome nu am avut.
În schimb, sora mea, a stat în pat 2 zile, nu s-a simțit bine deloc.
Depinde de organismul fiecăruia, nu e o regula.
Sănătate!

| Bluestar15 a răspuns:

Se pot intampla foarte multe, de la boli grave de inima, boli autoimune, soc anafilactic, reactii ale sistemului nervos, boli psihiatrice, boli de metabolism, boli ale oaselor etc. etc. Aici la litera c gasiti "covid-19 mrna vaccine pfizer" si alte vaccinuri "anti-covid", sunt raportate o groaza de efecte adverse (cateva sute de mii in total), sunt trecute categoriile de varsta etc. https://www.adrreports.eu/fr/search_subst.html# Covidul a ucis in Romania in tot anul 2020 sub 300 de oameni (adica virusul asta ucide la noi cat gripa), esti sigur ca vrei sa risti efecte adverse grave si care pot pune viata in pericol pentru un virus care ucide cat gripa? https://www.national.ro/......22034.html

| Alverto explică (pentru Bluestar15):

300? De unde îți iei informațiile? De la olderi?

| Julia1188 a răspuns:

Eu am avut doar durere la locul vaccinarii. In rest, nimic. Si parintii mei la fel.

| LyVa a răspuns:

Sunt reactii adverse f. serioase. Adolescentii nu necesita sa faca acest vaccin. Citeste prospectul. Nu merita sa-ti risti viata.