TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
djsjs
în 12 Aprilie 2021 | djsjs întreabă:

Bună. Aș vrea să mă apuc de citit literatură română, ați avea ceva recomandări pentru început? Țin sa menționez că am 15 ani și nu aș vrea sa aibă un vocabular foarte greu de înteles.

6
Răspunde Raportează
Anonimaaaaa5781
în 12 Aprilie 2021 | Anonimaaaaa5781 întreabă:

Niște recomandări de cărți pe tema călătoriei?

3
Răspunde Raportează
Alynutzaa90
în 12 Aprilie 2021 | Alynutzaa90 întreabă:

Are cineva de vânzare volumul 7 din Cronicile Wardstone? " Coșmarul vraciului. L-am căutat și pe net prin librarii și anticariate și nu-l găsesc. Mulțumesc.

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 8 Aprilie 2021 |

Mi s- a spus frecvent să citesc. Nu mi- a plăcut de la bun început cititul, oricare fel de carte.Am trecut prin diverse lecturări la instituțiile de învățământ și nu mi- a îndreptat problema,...? (mai mult)

49
Răspunde Raportează
Alinaaaapp
în 7 Aprilie 2021 | Alinaaaapp întreabă:

Hei, TPU! Nu imi mai gasesc dicționarul si am maare nevoie sa stiu ce scrie in el la cuvintele amuleta si talisman. Multumeesc!

9
Răspunde Raportează
DonEduardo
în 5 Aprilie 2021 | DonEduardo întreabă:

Salut. Imi puteti spune, va rog, niste carti cu genul acela de comunitati, frati cu natura etc? Funda!

3
Răspunde Raportează
Vanessika
în 5 Aprilie 2021 | Vanessika întreabă:

Heei! As dori si eu recomandări de carti de tipul crima, mister, drama, thriller, polițiste care se gasesc in format pdf si pot fi descărcate de pe net. Pe scurt, daca stiti sau ati citit cărti...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
ferar12
în 5 Aprilie 2021 | ferar12 întreabă:

Buna ziua. Am o intrebare. Am o profesoara de la facultate ce se crede cea mai buna la Romana. Ea asta zi a zis " aceste planuri sunt folosite in 5 grupuri"... Este corect gramatical de curiozitate?...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
Maria294387582
în 5 Aprilie 2021 | Maria294387582 întreabă:

Hei! Din nou eu, cu intrebarile mele, dar acum vin cu o intrebare despre literatura la care va rooog, raspundeti!:( Vreau sa incep sa citesc in engleza, eu fiind la un nivel mediu. Puteti sa- mi recomandati...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
DaniliucC
în 4 Aprilie 2021 | DaniliucC întreabă:

Care este cartea ta preferată?

8
Răspunde Raportează
SasaSasa2000
în 3 Aprilie 2021 | SasaSasa2000 întreabă:

Buna dimineața TPU :D A răsărit soarele la voi? :D În fine... Am și eu o întrebare: câinele, pisica și găina sunt animale, nu? Atunci, sinonimele, antonimele, paronimele și omonimele ce...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 3 Aprilie 2021 |

Am nevoie de cât mai multe răspunsuri: ce cărți despre bombe și incidente nucleare îmi recomandați? Să fie în română. Știu de "Hiroshima", "Ultimele zile ale unui război atomic" și "Dezastrul...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Red24
în 2 Aprilie 2021 | Red24 întreabă:

Salut. Eu obisnuiesc sa mai cumpar carti de la anticariate, credeti ca e o practica periculoasa pentru sanatate? Sunt constient ca unele carti sunt mai vechi si probabil au microbi. La ce risc ma...? (mai mult)

11
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 1 Aprilie 2021 |

Hei! Unde pot găsi cartea "Hiroshima" de John Hersey ca să o cumpăr în format electronic?

5
Răspunde Raportează
Capota
în 1 Aprilie 2021 | Capota întreabă:

Salutare, are cineva volumul 10 din colecția Cronicile Wardstone și e dispus să o împrumute sau să o vândă? Cartea e Sângele Vraciului. Vreau foarte mult să o citesc sau să fac o copie după...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
TheWhiteTiger
în 31 Martie 2021 | TheWhiteTiger întreabă:

Hello! Stiti unde imi pot vinde vechile manuale de liceu? Am contactat niste locuri si ori nu iau manuale ori vor doar anumite marci. E undeva unde le pot vinde cu totul? Multumesc

4
Răspunde Raportează
muffinpuffin23
în 31 Martie 2021 | muffinpuffin23 întreabă:

Buna! As dori cateva recomandari de carti pentru baby witches. Multumesc

2
Răspunde Raportează
Nimeni91
în 31 Martie 2021 | Nimeni91 întreabă:

Buna, dragii mei! Îmi place foarte mult sa citesc, nu îmi place un anume tip de literatura, citesc și clasici și contemporani. Nu am nici măcar un gen preferat, daca pur și simplu îmi place ...? (mai mult)

8
Răspunde Raportează
IonutValeriu
în 28 Martie 2021 | IonutValeriu întreabă:

Ce carte despre spiritualitate recomandati? O carte in care sa intelegi sensul vietii, sa intelegi legea atractiei, chestii de genul. Dau funda.

5
Răspunde Raportează
AAnonimull
în 27 Martie 2021 | AAnonimull întreabă:

Buna ziua! Are cineva un plan de recapitulare la limba romana pentru simularea de la clasa a VIII-a? Daca da, ajutați-mă va rog!

7
Răspunde Raportează
annna08888
în 25 Martie 2021 | annna08888 întreabă:

Cum pot rezolva o problema de matematica? Cum o pot intelege?

4
Răspunde Raportează
Iosifimagt123
în 24 Martie 2021 | Iosifimagt123 întreabă:

Cu cine semăn la compus sau cum vi se pare ce am făcut? Înțelegeți la ce se referă versurile mele? Am 16 ani! Strofa 1 Oamenii se comportă uneori ca niște foi goale În acele Vise Nescrise ...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 24 Martie 2021 |

Mai un pic și termin ultimul caiet cu poezii compuse de mine. Ce să fac, că să pot avea un volum de poezii in librării?

10
Răspunde Raportează
C10by19
în 24 Martie 2021 | C10by19 întreabă:

Am citit o carte acum 10 ani, destul de veche, se numea Moștenirea, știu ca pe coperta avea imaginea unei case... Ma puteți ajuta? Îmi doresc foarte mult s-o termin

3
Răspunde Raportează
Andrei356
în 22 Martie 2021 | Andrei356 întreabă:

Salut, Recomandări cărți pentru educația financiară? Care chiar te ajută să faci bani și care te învață cum să îi folosești, în afară de tată bogat tată sărac, dau fundă!

1
Răspunde Raportează
Eclectica
în 21 Martie 2021 | Eclectica întreabă:

Bună! Caut o carte si nu as dori sa o comand de pe net, vreau sa ma duc la librarie s- o cumpar. Cum sa vad in ce librarii o gasesc ca pe googal imi apar insiruite numai posibilitatile de comanda online....? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
Conii25
în 20 Martie 2021 | Conii25 întreabă:

Bună! Imi puteți sugera câteva cărți despre situația legală a copilului? Sa facă referire la numele copilui din căsătorie și din afara căsătoriei, filiație, cetățenie, domiciliul acestuia. ...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
lovelessAlex24
în 20 Martie 2021 | lovelessAlex24 întreabă:

Buna TPU.Sunt interesat de cartea "De ce fierbe copilul in mamaliga" de Aglaja Veteranyi, dar nu e in stoc pe Elefant, Emag, Carturesti, Libris si asa mai departe.Nici macar pe site- ul editurii Polirom.Are...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
CristianaCrissPinka2002
în 20 Martie 2021 | CristianaCrissPinka2002 întreabă:

Care dintre urmatoarele opere, apartin urmatoarelor curente literare? Curente literare: pasoptism criticism junimism romantism realism clasicism simbolism modernism traditionalism Opere: Mihai...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
Blackrose18
în 20 Martie 2021 | Blackrose18 întreabă:

Heyy simpaticilor, ce carti ati mai citit voi in ultimul timp? Ce carte v-a impresionat?

10
Răspunde Raportează
HelpingPeople
în 19 Martie 2021 | HelpingPeople întreabă:

Mai există Book Bun TPU?

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 18 Martie 2021 |

Imi puteti recomanda niste carti care contin crime? Sa fie gen "politiste".

1
Răspunde Raportează
Anna712
în 17 Martie 2021 | Anna712 întreabă:

Stie cineva o tema si doua motive din poezia "Isarlîk" de Ion Barbu?

2
Răspunde Raportează
Ionut659
în 15 Martie 2021 | Ionut659 întreabă:

TPU caut un format complet pdf a cărții "Jurnalul unui puști 4" și nu găsesc nicăieri cartea întreaga în română, mă puteți ajuta?

2
Răspunde Raportează
Anonimul151
în 15 Martie 2021 | Anonimul151 întreabă:

Ceva recomandari de carti de citit?

13
Răspunde Raportează
Anonimul151
în 15 Martie 2021 | Anonimul151 întreabă:

Ceva recomandari de carti de clasa VIII si IX?

7
Răspunde Raportează
Annaaaaaa5115
în 15 Martie 2021 | Annaaaaaa5115 întreabă:

Între dragoste și ura E doar o muchie de cuțit Stii ca inima se fura Ura nu e un delict Adevăr scris in minciună Eu doar asta am citit Cu vorbe sub clar de luna si gânduri la asfințit Dar...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
gemeni6226
în 14 Martie 2021 | gemeni6226 întreabă:

Cunoasteti titluri de carti in care este inclus cuvintul ''hotel''?

4
Răspunde Raportează
Andreea9222
în 14 Martie 2021 | Andreea9222 întreabă:

Imi puteti recomanda va rog carti de dragoste cu o poveste asemanatoare celor din Malakai si Alekzandre de A Stephanie? Cine imi recomanda cele mai multe carti asemanatoare primeste funda. Multumesc...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Denisa730
în 13 Martie 2021 | Denisa730 întreabă:

Hei TPU! Care sunt cărțile la care ați plâns? Vreau sa citesc o carte la care chiar sa plâng pe bune. Ce recomandări aveți?

13
Răspunde Raportează
Denisa730
în 13 Martie 2021 | Denisa730 întreabă:

Buna TPU! Ce cărți horror/thriller recomandați? Nu am citit mult din aceste genuri, dar as vrea sa citesc ceva foarte dark sau niște trhilere YA (cu adolescenți) Multumesc anticipat!

5
Răspunde Raportează
80suser
în 12 Martie 2021 | 80suser întreabă:

Bună ziua! Știți vreo carte, vreun document ce conține analiză, la un nivel mai ridicat, a textului liric? Mulțumesc!

1
Răspunde Raportează
bondden15
în 11 Martie 2021 | bondden15 întreabă:

Salut TPU! Sunt clasa a 8 a si dau examen.Daca stie cineva sa-mi spuna cateva opere care ar putea fi asociate,fiind un exercitiu dat la examen(ex:natura, prietenie etc.). Multumesc anticipat!

2
Răspunde Raportează
Anonimul151
în 11 Martie 2021 | Anonimul151 întreabă:

Imi puteți recomanda ceva carți de citit? De 15 ani +

12
Răspunde Raportează
Anonimul151
în 10 Martie 2021 | Anonimul151 întreabă:

Salut,nu stiu daca e buna categoria dar voi pune aici intrebarea mea. Imi puteti recomanda ceva carti de citit? De la 15+.

5
Răspunde Raportează
Amali23a
în 10 Martie 2021 | Amali23a întreabă:

Ce carti imi puteti recomanda pentru a ma ajuta la evaluarea de a 8-a, ceva nu foarte lung ca nu prea am timp dar mai multe povesti si carti.

4
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 10 Martie 2021 |

Cine credeți că era Muma lui Stefan cel Mare? Și care este semnificația ei?

6
Răspunde Raportează
Emilia2499
în 10 Martie 2021 | Emilia2499 întreabă:

Știe cineva la ce pagini se afla replicile pajului contelui Paris din Romeo si Julieta? Interpretam o piesa de teatru si am răsfoit o carte întreaga si tot nu găsesc.

3
Răspunde Raportează
Rivex12
în 10 Martie 2021 | Rivex12 întreabă:

V- ați gândit vreodată să vă îmbogățiți cultura generala să știți cate puțin din principalele domenii ale vietii? Daca da? Cum ați reușit adică cu ajutorul cărora cărți, enciclopedii,...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
RalucaStefaniaMaria
în 10 Martie 2021 | RalucaStefaniaMaria întreabă:

Buna! Pe mine nu ma pasionează cititul.Stiu ca este o intrebare STUPIDĂ. Dar chiar as dori sa ma apuc, dar nu am timp. Si in weekend nu am timp sau chef. Imi puteti da niste idei cand as putea sa citesc,...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • Ion1989
    trimisă acum 13 ore

Ion1989 întreabă:

Mie mi se pare ca lumea din ziua de azi a devenit cam nesimtita cu camerele astea de supraveghere, peste tot unde mergi vezi numai camere de supraveghere si la magazine si la case si la curti si la gradini,...? (mai mult)
    22 răspunsuri
  • lpavel
    trimisă acum 13 ore

lpavel întreabă:

A investit cineva de pe aici in Bitcoin? Ce parere aveti de investitia in Bitcoin?
    19 răspunsuri
  • danpopa777
    trimisă acum 13 ore

danpopa777 întreabă:

Va salut cu respect pe toti! am o intrebare întrebătoare pentru voi. cati bani ati avut cel mai mult cash/card? care a fost cea mai mare suma deținută de voi vreodată?
    18 răspunsuri
  • lkmhjk
    trimisă acum 20 ore

lkmhjk întreabă:

Buna! Am o problema suparatoare. De cand a intrat AI- ul pe piata, PC- ul meu e mereu infectat cu virusi. Va spun dintr- un inceput ca nu umblu pe site- uri dubioase. Cand fac scanari, fisierul trojan...? (mai mult)
    14 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.582.289
  • Întrebări: 3.951.188
  • Răspunsuri: 17.640.545
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 27 minute
Ce zici de un quiz?
Personaje negative din filme

Personaje negative din filme

Antieroii raman intotdeauna in memoria noastra. Voi pe cati dintre ei vi-i mai amintiti?

Start quiz
Categorii
  • 651.890 Adolescenţi
  • 55.506 Afaceri & Financiar
  • 22.857 Artă şi Cultură
  • 72.680 Auto & Moto
  • 144.204 Beauty & Fashion
  • 16.483 Benzi desenate
  • 54.971 Carieră
  • 20.315 Casă & Grădină
  • 44 Cauze nobile
  • 296.835 Conversaţii