anonim_4396
| Anonim întreabă:

1 - Pe ce va bazati voi crestinii cand spuneti : "satana vrea/face X si Y"? Cum puteti voi sa afirmati ca stiti gandurile sau viitoarele actiuni ale lui? Daca raspunsul este "pe biblie", va intreb : de ce ar conta? Din moment ce acea carte este cuvantul zeului vostru iar satana nu are o carte si zeul vostru nu i-a dat posibilitatea de a-si spune cuvantul, de ce ar conta in "lupta" (inexistenta) dintre satana si dumnezeu? Apropo, lupta asta idioata e ca si cum un copil de 13 ani ar vrea sa faca un meci de box pana la moarte cu Mike Tyson in perioada lui de glorie. Absurd nu?

2 - Cand mentionati oamenii de stiinta care sunt crestini drept argument pentru existenta zeului vostru, de ce spuneti doar de cei care au trait in trecut? De ce nu dati exemple si de oameni din prezent (trecand peste partea in care ei nu sunt prea multi)? Si cum ramane cu oamenii de stiinta din trecut sau prezent care au alte religii? Nici la capitolul "oameni de stiinta crestini" nu aveti o dovada unica religiei voastre. Pana si aceasta categorie se aplica altor religii si voi nu aveti nimic special.

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Simplu.Daca cunosti Cuvantul lui Dumnezeu si roadele Duhului Sfant cunosti ca tot ce nu este in conformitate cu Voia lui Dumnezeu vine de la cel rau.

| Arthur a răspuns:

Simplu şi logic : studiază propriile slăbiciuni şi vei afla unde va ataca individul cu corniţe.
Greşeşti, există şi cartea de căpătâi a satanei : Codex Gigas – Biblia Diavolului.
Nu este absurdă această luptă pentru simplu fapt că există multe cazuri de indivizi care au reuşit în lupta cu răul, cu viciile ( cu Mike Tyson ).
Dumnezeu este unic, indiferent de religie. Nu o să prezint o listă ci doar un citat : " Adevaratul om de stiinta ajunge la concluzia existentei Ziditorului. Studiind stiintele in continuare, el cauta intelepciunea Ziditorului aratata in zidiri. De aceea Sfantul Grigorie Palama zice: Deci care ar trebui sa fie lucrarea si telul celor ce cauta intelepciunea lui Dumnezeu din zidiri? Oare nu dobandirea adevarului si slavirea Ziditorului? Aceasta este vadit tuturor. Insa cunoasterea filosofilor pagani este departe de amandoua aceste teluri. Adica filosofii pagani nu au fost in stare sa faca trecerea mintala de la zidire la Ziditor. Sa laudam si noi si sa ne minunam contempland aceasta mareata lucrare a lui Dumnezeu: toata zidirea cea vazuta. Inca si inteleptii elinilor o lauda si o admira, cercetand-o. Insa noi facem aceasta spre slava Ziditorului, in vreme ce ei impotriva slavei Lui. Caci ei slujesc in chip nefericit fapturii, in loc sa-l cinsteasca pe Cel ce a zidit-o".

| Anonim explică (pentru Arthur):

Realizezi ca "Codex Gigas" nu are legatura cu o carte pe care ar fi trebuit sa o scrie un personaj considerat ca fiind negativ nu?
"Nu este absurdă această luptă"... hai nu zau. E vorba de o lupta intre un personaj care poate fi comparat cu o rama si un zeu ATOTORICE. Esti sigur ca nu e absurd? Si sa pretinzi ca personajul negativ are cat de cat putere e cu atat mai absurd. In cel mai bun caz, are putere pentru ca il lasa "za big dog" (si asta il face pe zeul tau unul malefic).
"Dumnezeu este unic, indiferent de religie."... m-am saturat sa tot explic de ce idiotenia asta este gresita. Foarte pe scurt, din cauza contrazicerilor din religii, toate versiunile NU pot fi corecte.

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Eşti isteţ sau mi se pare? Afirmi nişte lucruri apoi o dai la întors.
Ai afirmat că : " satana nu are o carte ", uite că are! Dumnezeu Creatorul este unic pentru că alt fel discutăm despre cu totul şi cu totul altceva.
" m-am saturat sa tot explic de ce idiotenia asta este gresita. " Te-ai gândit că există şi o posibilitate existenţială reciprocă?

| Anonim explică (pentru Arthur):

"uite că are!"... tocmai ti-am zis ca nu are. Stii de ce se considera ca fiind "cartea satanei" nu? Tine de o legenda atata tot. Deci mai pe scurt, NU ARE LEGATURA cu "cuvantul satanei". Plus ca acea carte nu are absolut nici o legatura cu ce ar fi scris personajul considerat "negativ".

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Este atât de " legendă " încât o poţi accesa şi online : http://www.descopera.org/codex-gigas-biblia-diavolul

| Anonim explică (pentru Arthur):

Am zis ca "faza cu satana" tine de o legenda. Mai citeste o data. Repet pentru ultima oara : cartea nu este "cuvantul satanei".

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci să înţeleg că accepţi faptul că Biblia nu este legendă şi reprezintă cuvântul lui Dumnezeu, altfel nu văd logica : " Din moment ce acea carte este cuvantul zeului vostru ".

| Anonim explică (pentru Arthur):

:facepalm:

Mai bine joc sah cu un porumbel.

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru a juca şah cu un porumbel ai nevoie, normal, de creier de porumbel ( după spusele tale )! Băi frate, după ce elucubrezi în draci, după ce te exprimi că numai acel porumbel te poate înţelege mai suferi şi de engleză! Vrei să-ţi corectez eu afirmaţiile?
Pentru a avea logica în ilogica în care te scalzi trebuia să spui :
Din moment ce acea carte credeţi că este cuvântul lui Dumnezeu în loc de : ( " Din moment ce acea carte este cuvantul zeului vostru " ).
Dumnezeu a permis Satanei, personificarea răului, să intre în. Grădina din Eden şi să discute părerile lui despre viaţă cu Adam şi Eva.
Dumnezeu a permis satanei sa il chinuiasca si sa il ispiteasca pe Iisus Hristos.
În cazul lui Iov, Dumnezeu i-a permis diavolului să-l ispitească cu scopul de ai încerca credinţa. etc.
În loc de : " zeul vostru nu i-a dat posibilitatea de a-si spune cuvantul, "
Te contrazici la fiecare două secunde : " "lupta" (inexistenta) dintre satana si dumnezeu? " - deci : inexistentă! - pentru ca imediat să afirmi : "
Apropo, lupta asta idioata e ca si cum un copil de 13 ani ar vrea sa faca un meci de box pana la moarte cu Mike Tyson in perioada lui de glorie " - deci reală şi cu exemple, nu?
La atâtea elucubraţii pe cine ar trebui să doară capul?
Apropo, legat de oamenii de ştiinţă poate ai auzit de :
- Particula lui Dumnezeu
- Stalpilor Creatiei" din Nebuloasa Eagle
- Ochiul lui Dumnezeu. Se află la 700 de ani lumină, în constelaţia Vărsătorului si abia poate fi zărită cu un telescop obişnuit. Astronomii europeni au surprins nu demult în spaţiu ceva care seamănă uimitor de bine cu un ochi care priveşte neîncetat spre Pământ.
Această descoperire a fost supranumită "Ochiul lui Dumnezeu". Albastrul deschis al "pupilei" şi albul "ochiului" intră în contrast cu nuanţele de portocaliu şi roşu, semănând izbitor cu un ochi încojurat de gene.
- Mâna lui Dumnezeu. Aceasta fotografie a fost facuta de Observatorul Chandra, al NASA si se pare ca este o stea neutron care este inconjurata de o masa nebuloasa cauzata de miscarea si radiatiile ei.
Cu toate acestea, fotografia a cauzat putina agitatie cand cercetatorii au observat ca se aseamana cu o mana care incearca sa apuce o sursa de lumina rosie.
etc.
Give me a break!

| Anonim explică (pentru Arthur):

Tu ori esti prost ori esti prost. Eu spun ca ambele variante sunt corecte.

Bai militecticus... am dat acel exemplu pentru a evidentia cat de idioata e lupta PE CARE VOI CRE(s)TINII o considerati reala. E prea complicat pentru tine nu?

Cat despre stiinta, ce legatura au alea cu ce am zis eu?

- Prima e gresita, se numeste "particula ZEU". Documenteaza-te boule inainte sa o arzi inteligent.
- "Ochiul" se numeste Helix Nebula.
etc...

Realizezi ca toate acele chestii enumerate de tine la categoria stiinta, nu reprezinta o dovada pentru zeul tau nu? Si eu poti sa-ti dau exemple "pagane". Ai auzit de zilele saptamanii? Ai auzit de Venus? Marte? Saturn? ...etc. Mai vrei?

Bine pa. Porumbelul e mai inteligent decat tine.

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai reţinut ultima propoziţie : Give me a break!
Probabil probleme cu hardul de la mansardă! " Eu spun ca ambele variante sunt corecte. " Frate, te-ai uitat în oglindă?
Cu tot cu paralele şi variante te paşte o suspendare!

| Anonim explică (pentru Arthur):

Bai esti penibil, impusca-te. Era tipic din partea ta cand nu mai poti sa ataci argumente sa ataci persoane. Mars ma cu amenintarile tale.

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

O să am o mare satisfacţie când un limbaj de cioban va dispărea chiar şi pe moment de pe site ( chiar dacă contul e paralel ).

| SaveTheNature a răspuns:

Salut!
Dumnezeu si Satana nu se "lupta" nu se bat,nu se intrec.
Dumnezeu este iubirea,nadejdea si dragostea. Dumnezeu se afla in sufletul nostru, in ratiunea noastra.
Lipsa lui Dumnezeu in viata noastra ne duce in intuneric, in pacat, ne lasa fara speranta, fara nadejde.
Nu Dumnezeu nu ne pedepseste! Ci lipsa lui din viata noastra ne face sa ne autopedepsim, chiar incepand aici pe pamant.
In nerespectarea poruncilor lui. Noi am inceput sa facem razboaie, crime, ura etc.
Satana nu este altceva decat acele razboaia, crimele, ura, minciuna, neascultarea, bataia de joc.
2 Conform invataturilor biblice, toti oamenii au dreptul la salvare, indiferent de religie. Si talharul de pe cruce, care era un pagan a ajuns in cer pentru ca s-a cait.
Dumnezeu ne iubeste pe toti, nu face discriminari rasiale. Insa prin incalcarea poruncilor Lui mor oameni pe pamant.

Dumnezeu ne iubeste!

| victoreanu a răspuns:

Divinitatea este aceeași pentru toți oamenii.Insa nu oricine este in masura sa inteleaga si sa accepte acest lucru.

| RAY a răspuns:

Degeaba incerci gaia nu ai cu cine

1 un zeu nu putea aparea din nimic
2 nu putea crea totul din nimic
3 nu avea cum sa apara daca nu era spatiu logic nu? cum putea sa existe ceva daca nu era spatiu?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Satana are putere atat cat il lasam noi

anonim_4396
| Anonim explică:

Ai dreptate.ce sa avem special? santem la fel.traim la fel murim la fel.da cine a zis ca am fi speciali? ar fi culmea.santem crestini. credinciosi mai mult, ori mai mai putin, dupa cum se invredniceste fistecare.da cu dovezile si probele de ce va afitati VOI cestialalti? daca nu credeti, de ce a-ti vrea dovezi? mie mi-au fost aduse dovezi din biblie de catre alte culte si ramuri ale crestinismului.dar daca eu vreau sa fiu ortodox? poate veni cineva cu ce vrea el, fiindca eu asa vreau sa cred.voi nu puteti trai si muri din cauza crestinilor?