|

Aceasta intrebare este pentru cei care apartin sectelor care cred in Dumnezeu

De ce voi atrageti de partea voastra crestinii-ortodoxi care cred deja in Dumnezeu si nu ii trageti pe atei si musulmani?

Va este frica?

28 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dar ortodocsii o stiu deja.N-ar trebui sa-i atrageti pe cei care nu cunosc Biblia?

27 răspunsuri:
| a răspuns:

Isus a spus ca toata lumea trebuie sa cunoasca ce spune Biblia.Deci fie ca e ortodox, fie ca e musulman trebuie sa afle,, vestea buna despre Regat.''Matei24:14,Matei28:19,20,Fapte1:8

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru kira30):

Eu discut foarte des cu ortodocsii si putini sunt cei are cunosc Biblia, apoi si eu am fost ortodoxa si nu cunosteam Biblia, ci traditii si obiceiuri care trebuia sa fie tinute si care erau fara nici un temei biblic.Dar e o placere sa discuti cu cineva care cunoaste Biblia si care se straduieste sa aplice sfaturile ei, de fapt cand discuti cu o astfel de persoana te incurajezi reciproc si un crestin adevarat tanjeste dupa discutile spirituale.Psalmi1:1-3

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Pai una e sa faci dezbateri cu un cunoscator al bibliei indiferent de cult si alta este sa fii misionar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danay72):

Am inatat ca este suficient sa cunosti doar 2 legi si sa le respecti pentru a ajunge-n Rai :
- IUBESTE-L PE DUMNEZEU;
-IUBESTE-TI APROAPELE

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Unele traditii sunt inventate de oameni si respinse de biserica. Daca un crestin ortodox crede in superstitii, lucruri de care suntem atentionati s anul credem nu inseamna ca tot credinciosul ortodox crede in ce crede baba leana din capatul satului.Insa cinstrirea sfintei cruci si si celelalte din Biserica nu sunt traditii si obicei fara temei biblic, ci avem destule versete biblice care o dovedesc. Plus de asta eu nu inteleg pe unii care nu sunt ortodocsi ca zic de noi ca facem pacatu cu tare si cu tare.Cumva credinta ortodoxa te invata sa curvesti, sa bei peste masura, sa fumezi si alte patimi? Daca spre exemplu ai fi patruns si tu credinta ortodoxa ai fi observat ca nu este asa. Apoi un alt aspect etse ca toti neoprotestantii se iau de pacatele preotilor.Ce avem noi cu pacatele preotilor? Noi ne apucam de cheile imparatiei cerurilor pe care preotii le au in mana (metaforic vorbind - ca doar nu mergi sa il trag de chei ) si prin ei primim iertare de la Dumnezeu ca doar lor le-a dat puterea a ierta si lega pe pamant prin cuvintele Luati duh sfant. si cunosti mai departe.Iar mult cunoscutul marturisitiva pacatele unii altora nu inseamna sa te spui pacatele tale la oameni, ci inseamna ca in tot deauna trebuie sa spui lumii ca esti pacatos si desfranat si asa mai departe, atunci cand lumea te lauda.Sunt multe de spus, insa nu mai continui pentru ca stiu ca vorbesc degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WholeWorldTeam):

Este foarte intresant raspunsul tau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Biblia spune ca adevarata forma de inchinare va fi observata din faptele acesteia.Matei7:17-23.Deci nu doar cativa oameni dintr-o religie trebuie sa faca ce spune Biblia, ci conform Bibliei toti, ca sa se dovedeasca religie adevarata. Apoi un studiu atent al Bibliei poate ajuta pe oricine sa vada ce ii este placut si ce nu lui Dumnezeu.Cat despre traditii si obiceiuri, cand oamenii le respecta ei spun ca asa scrie in Biblie si le este cerut sa le respecte. Daca o religie are aceeasi invatatura, respecta toti aceleasi norme, nu intr-o zona da si in alta nu, pentru ca un crestin adevarat e preocupat sa aplice normele biblice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru kira30):

Un crestini adevarat si cunoaste Biblia si predica ceea ce stie altora, asa a zis Isus sa faca si a promis ca avea sa fie cu acestia pana la incheierea acestui sistem.Matei28:18-20

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru abcabcabc):

Asa e, iar iubirea fata de Dumnezeu si oameni se vede in faptele noastre.Matei7:21-23

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Pe vremea aceea cand a trait Iisus pe pamant, restul lumii era pagana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru kira30):

Lumea da, dar evreii nu erau pagani si a trebuit sa le predice in primul rand lor, desi au fost poporul ales a lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Si vrei sa spui ca ortodoxia ne invata sa facem cat mai multe pcate? gen : betii,avorturi,curvii,preacurvii,fumat si altele? Arata-mi tu ce ne invata rau ortodoxia? happy Una e ca oamenii nu asculta si traiesc in pacate si alta e ce propovaduieste biserica.O sa zici poate, cum spun multi de pe aici ca ei de cand au lasat biserica sau apartinand de nu stiu care cult ei nu fumeaza, nu se imbata nu injura, si nu fac alte magarii. Dami voie sa iti spun ca unde este adevarul si dreapta credinta acolo sunt mai multe ispite si mai multe caderi in pcat. Unde se face voia satanei, el dorme linistit si nu ii tulbura pe cei care ii fac voia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Asa cum ai observat din raspunsul meu eu nu am zis ca esti invatat sa faci anumite pacate, dar ca nu se aplica Biblia.Cat despre ispite, Satan ne ispiteste pe toti, dar depinde doar de noi cum reactionam, pentru ca Dumnezeu spune ca ne ajuta in acele momente. 1Corinteni10:13.Important este aplicarea principilor biblice si nu sa gasim scuze pentru atitudinile noastre, pentru ca repet, adevarata credinta se difera de toate celelalte prin iubirea dintre ei si faptele lor in orice aspect al vietii.Ioan13:34,35,Isaia2:2-4

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Ok.Vreau sa imi areti in ce contexte Biserica Ortodoxa nu aplica biblia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Un exemplu sunt sarbatorile la toti sfintii care nici macar nu apar in Biblie. Apoi, inchinarea la idoli. Exod20:4,5.Apoi suflet nemuritor. Ezechiel18:4, despre iad, Apocalipsa21:8.Si aici vorbesc de doctrina de baza, nu de pomeni care se tin in unele zone mai mult ca in altele si care in Biblie nu se gasesc ca fiind necesare in inchinarea placuta lui Dumnezeu. Oricum daca vei studia cu atentie Biblia, te vei convinge singur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WholeWorldTeam):

Aplica evanghelia care este parte din biblie deci...
aplica biblia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

"Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Ioan 13, 34

Faţă de ceea ce s-a scris mai sus, Ioan 13, 34 prezintă doar una dintre caracteristicile credinţei lăsate de Hristos. El vorbeşte în repetate rânduri despre trăsăturile acelei Biserici unice pe care El a întemeiat-o şi a cărei preoţie a confirmat-o pe tot parcursul Noului Testament!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Contrar a ceea ce susţine danay72, despre veşnicia sufletelor, chiar şi a celor păcătoşi, vorbesc şi citatele de mai jos. Pentru cei care mai stau încă în dubii, trebuie spus că iadul este un loc cât se poate de real! "Iezerul cel de foc" este un loc CONCRET şi VEŞNIC! Iată doar o parte dintre dovezi:

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

II tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii."

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine...2010 - 2257 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

DESPRE SUFLETUL NEMURITOR, la fel, sufletele NU SUNT CHIAR ATÂT DE "INCONŞTIENTE" pe cât vor unii să fie:

(Imediat după sfârșitul vieții, SUFLETUL ÎŞI CONTINUĂ EXISTENŢA. Până vom conștientiza asta prin experiența proprie, nu ne rămâne decât să credem cuvântul Scripturii!)

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10

"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat...2004 - 2272 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Contextul poruncii a doua este doar pentru Vechiul Testament. În Noul Testament se poate împumuta doar sensul "debarasat" de contextual evreiesc de acum 3500 de ani! Şi chiar şi evreii nu erau ei chiar atât de bătuţi în cap ca unii de astăzi care fac confuzie, şi aveau şi ei obiectele lor de cult. Dumnezeu i-a ajut să facă diferenţa în folosirea acelor obiecte, să nu cinstească prin ele false zeitpţi păgâne, ci doar pe Unicul Dumnezeu. Heruvimii din jurul chivotului, acele statui din aur, chiar pentru asta erau destinate: să mijlocească în conştiinţa iudeului sentimentul apropierii lui Dumnezeu!

http://mihailandrei.wordpress.com/2010/05/29/icoanele-in-crestinism/

Obiectele de cult sunt folosite de peste 3000. Revelaţia Vechiului Testament le aminteşte.
Aşa cum pentru evrei, ICOANA Heruvimilor nu reprezenta idolatrie (în singura perioada din istoria omenirii cand evreii s-au confruntat cu aceasta problema), tot la fel icoanele primelor comunităţi creştine, precum ICOANA Mantuitorului, nu este idolatrie!
http://saraca.orthodoxphotos.com/photogallery/catacombe.htm

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Creştinii din sec I şi II foloseau icoane. Ei nu intrau sub incidenţa pericolului zeităţilor păgâne(!?!) din cauza cărora fusese dată porunca a doua cu vreo 2000 de ani înainte! Dacă nici primele comunităţi creştine nu au înţeles creştinismul atunci cine altcineva? Ateii anticreştini din sec XXI?

Dacă icoanele din sec I-II, sau II-III, nu sunt credibile, atunci nici Noul Testament, închegat în aceleaşi secole nu mai este credibil, din moment ce unii îndrăznesc să-şi imagineaze că acele prime comunităţi creştine ar fi început să... greşească! Şi mai înseamnă că după ce a aşteptat mii de ani "plinirea vremii", în care oamenii să fie pregătiţi să transmită neschimbată învăţătura Sa, Hristos a dat greş iar oamenii i-au modificat învăţătura după numai câţiva ani. Departe de noi gândul acesta! Dumnezeu în planurile Sale veşnice nu poate fi insultat în acest fel. El este Cel ce a profeţit peste veacuri:

- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27

- El a întemeiat Biserica, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii! Dacă Hristos a spus: "Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos."( I Corinteni 3, 11), sau,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28 unde ar mai fi fost atunci ADEVĂRUL PROFEŢIEI SALE:

"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui."( Matei 16, 18. )

"Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."( Matei 28, 20.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Toate acestea au temeiuri biblice.Problema ta ca ai o scriptura in mana in care nu sti unde sa cauti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai musulmanul ii va omori, cel mai probabil, iar un ateu, depinde, ori vorbeste civilizat si ii explica ca e doar un retardat, ori il ia la bataie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thunderstruck):

Au fost misionari care au incercat sa atraga canibalii de partea crestinismului, aproape toti au murit mancati dar pana la urma au reusit.
Si tine-ti minte nu trebuie sa ne invatati biblia noi ne-am pastrat credinta si am murit pentru ea de cand ne-a adus-o apostolul Andrei.
Dar stiati ca ortodocsi sunt conservatori, pastraza mereu credinta asa cum era de 2000 de ani au refuzat mereu schimbarile pe care catolici le-au acceptat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca ei si cu ateii, mulsulmani, de fapt incearca cu oricine, doar ca cu un ateu nu poti dialoga fara sa dovedesti cea ce afirmi, in timp ce cu ortodocsul poti dialoga fara dovezi asta e diferenta, tot ei spun ca toti crestini au un singur dumnezeu, atunci de ce vor ca sa fi la religia lor?
motivul e desigur acei 10% si nu doar, vanzari de carti, pliante, reviste, datul bailor saptamanal de doua ori, donati etc
numa la mine in tm sunt biserici sectente imense ca dimensiune una e mai mare ca catedtrala de unde atatia banii? de ce pastori au vile si masini si o duc fb
citeste asta http://www.scribd.com/doc/47803502/Tehnica-manipul%C4%83rii-la-sectele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I-ti poti raspunde singur(a)Lumea de pe strada de la stadioane teatre etc este lume ortodoxa.Huliganismul si vagabondajul de pe strada de asemenea apartine acestei lumi.
Chiar se poate socoti ca nu mai au nevoie de nimic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai musulmanii au ordin de la prietenul lor imaginar sa omoare necredinciosii, iar in urma discutiei cu un ateu majoritatea credinciosilor raman fara argumente si se fac de tot rasul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează