|

Era o pilda care zice cam asa: la spovedanie o credincioasa a spus ca are 4 pacate mari si a trimis-o duhovnicul sa aduca de la rau 4 pietre mari si dupa i-a spus sa le arunce in iarba in curtea manastirii. Si in aceeasi zi a mai venit una care zicea ca are pacate mici si a trimis-o sa-i aduca un pumn de nisip si la fel sa le arunce in iarba in curtea manastirii. Si le-a spus la amandoua sa vina peste 40 de zile ca sa le impartaseasca. A venit prima, cea cu 4 pacate mari si a trimis-o sa stranga pietrele alea 4 din iarba si le-a strans si i-a dat voie sa se impartaseasca. A venit a 2-a si tot asa i-a spus si femeia i-a spus duhovnicului ca nu are cum fiindca s-au imprastiat si nu poate sa le mai gaseasca fiindca au intrat in pamant ori le-a calcat oamenii in picioare etc. si nu i-a dat voie sa se impartaseasca, fiindca si pacatele mici trebuie spovedite...Ce vreau eu...e sa imi spuneti exact cum este pilda asta. Sa imi dati un link. Dau funda. Ok?

20 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
19 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai daca esti atat de credincios precum te lauzi, ar trebui sa stii ca nu exista pacate mici si pacate mari!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai pacate mari si multe cel mai bine ar fi sa iti cumperi un camion.
Si uite asa se construiesc biserici.
Unul aduce pietrele altul nisipul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hristos a Inviat!


Nu stiu cum e, nu am auzit-o, dar e foarte multa invatatura in ea.
O sa intreb maine un preot si sa vad ce gasesc, numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru robby212):

Adevarat a inviat! Mi-ai fi de folos daca ai gasi aceasta pilda cum e scrisa ea, ca si eu am auzit-o de la cineva. bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pacatele mici pot deveni mai usor patimi, ca tu spui n-am omorat pe nimeni dar daca l-ai judecat in mintea ta l-ai osandit inainte de judecata lui Hristos; clevetirea e un pacat mic dar e mare daca ai vorbit de rau pe cineva care poate n-a gresit si tu ai raspandit un zvon ce i-a facut rau, poate a pierdut serviciul, poate a fost sanctionat, poate s-a imbolnavit etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine faci pacate mari decat pacate mici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CinevaNou):

Asa-i referindu-ne la primul raspuns. Dar referitor la al 2-lea- mai bine nu facem deloc tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pacatele nu sant mari si mici.ce a grsit eva de a trebuit apoi sa moara tot neamul omenesc? a mancat dintr-un fruct oprit? nu asta e foarte grav.neascultarea este grava si a produs un asemenea dezastru planetar.fiindca prin neascultare samanta celui rau a fost samanata in firea omului.si a ramas acolo.si a crescut dand nastere la alte ramuri, la alte rele.de aia spun acum toti, de ce lumea asa de rea.fiindca in oameni a crescut si a acoperit tot ce era bun in el, pana si credinta ca Dumnezeu e bun, facandu-l sa creada ca Dumnezeu a generat raul si nicidecum neascultarea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai sa generalizam putin.
n primul rand, Eva fiind ispitita de sarpe, a incalcat porunca lui Dumnezeu si a muscat din marul cunostintei binelui si raului etc...
Intrebarea se pune: de ce protoparintii nostri au savarsit un pacat mancand dintr-un pom? De ce este pacat sa mananci un fruct? Pai, este pacat in urmatorul context: faradelegea inseamna incalcarea poruncilor lui Dumnezeu, necredinta in Dumnezeu si lipsa de respect fata de El. Teoretic, in porunca data de Dumnezeu protoparintilor nostri, se crede ca (,) cuprindea toate celelalte porunci dumnezeiesti. TOtusi, nu putem afirma cu certitudsine daca a fost sau nu ''test''. Cert e ca, si imi asum ceea ce voi spune, daca Adam si Eva si-ar fi cerut iertare inaintea lui Dumnezeu, eu cred ca Dumnezeu, in nespusa Lui bunatate, iar fi iertat.
Opinia mea :d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat