| SkatePunkk a întrebat:

Salut TPU, am o intrebare, daca dumnezeu a creat doar doua fiinte, adam si eva, evident nu au fost rude, au facut 2 copii, dar de la ei cum sa raspandit umanitatea? sau inmultit frate cu sora? poate o sa vedeti aiurea intrebarea asta dar chiar sunt curios big grin

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Da,Gen. 3:20: „Adam i-a pus soţiei lui numele Eva, pentru că ea avea să fie mama tuturor celor vii". (Astfel, toţi oamenii aveau să fie descendenţii lui Adam şi ai Evei.)
Gen. 5:3, 4: „Când Adam avea o sută treizeci de ani, i s-a născut un fiu, după chipul şi asemănarea sa, şi i-a pus numele Set. Zilele lui Adam, după ce i s-a născut Set, au fost de opt sute de ani. În acest timp i s-au născut fii şi fiice". (Unul dintre fiii lui Adam a fost Cain, iar el s-a căsătorit cu una dintre surorile lui, o fiică a lui Adam. În acel timp din istoria omenirii, când oamenii încă se bucurau de o foarte bună sănătate fizică şi vitalitate, după cum dovedeşte durata vieţii lor, probabilitatea de a transmite defecte ereditare ca urmare a unei căsătorii între rude apropiate era foarte mică. Însă, după circa 2500 de ani, când starea fizică a oamenilor s-a deteriorat considerabil, Iehova a dat Israelului legi care interziceau incestul.)

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Se poate argumenta ca Eva era ruda cu Adam, fiind creata din coasta acestuia.

| robby212 a răspuns:

La inceput nu existau toate prostiile, era un singur fel, numai cel de inmultire...


La inceput, Imaratul a lasat sa se intample asa, dar dupa a dat o porunca pentru asta, fiindca nu mai era nevoie sa se intample intre frati.

| Mădă0611 a răspuns:

Frate cu sora si poate si copii cu parinti.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Nu este o întrebarea aiurea. Da, în primele generaţii sau încheiat căsătorii între cele mai apropiate rude, cum ar fi între frate şi soră. Acest lucru ni se poate părea ciudat nouă, care trăim într-o perioadă în care populaţia planetei depăşeşte 7 miliarde, dar ni s-ar părea la fel de ciudat dacă am şti că pe pământ există doar 20 sau 50 de persoane? În acele zile de început a omenirii a fost imposibil ca să nu se lege relaţii între rude apropiate. Dar, odată cu îmulţirea oamenilor, Dumnezeu a interzis să se căsătorească rude apropiate.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da! La inceput asa a fost! Daia toti ar trebui sa ne consideram ca niste frati! Cum spune si Dumnezeu! Mai tarziu au aparut pruncile acelea care interzic acest lucru!

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si tie ti se pare logic nu?

| Anonim a răspuns (pentru andreiush25):

Da cum altfel putea sa se inmulteasca omenirea?

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci doar atata te duce pe tine capul?

| Anonim a răspuns (pentru andreiush25):

Ma duce mai mult ca pe tine!

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa este.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai cam erau rude.ca eva a fost facuta din coasta lui adam.iar de la ei incoace ori chiar de la maimuta primordiala cam toti santem neamuri.neamul omenesc.cu timpul s-or mai impreunat si cu animale, ca d-aia auzi acum; esti un tap, lubric.sssaaarrpe.caine,esti un bou.vac-o.hiena.e un taur.armasaaruuule.intalegi ce-ti zic?

| AwaZoh98 a răspuns:

Cred ca s-a pus intrebarea asta de 1000 de ori...

Answer: Adam si Eva s-au inmultit prin INCEST (sora+frate, mama+copilul etc.)
Incestul a fost interzis de abia dupa ce Moise a adus Tablele Legii cu cele 10 porunci.
"Nimeni să nu se apropie de vreo rudă de sânge cu gândul de a-i descoperi goliciunea. Eu sunt Domnul!" (Leviticul 18:6)

Te-am lamurit? happy

| Silviumber a răspuns:

Sincer, asa cred s-a intamplat altfel nu mi-as putea explica deoarece Dumnezeu mereu ne-a spus sa fim ca fratii (pacat ca majoritatea nu suntem asa)