TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
anonim_4396
în 29 Ianuarie 2023 |

Imi puteti spune cateva carti in franceza pe care le poate intelege o persoana cu cunostinte medii?

3
Răspunde Raportează
Iulian223
în 29 Ianuarie 2023 | Iulian223 întreabă:

Salut comunitate! Aș dori să știu dacă la subiectul 2 la română la bac poate pica "Particularități de construcție a unui personaj". Sunt la profil real, filiera tehnologică. Mulțumesc!

3
Răspunde Raportează
Emilia45
în 29 Ianuarie 2023 | Emilia45 întreabă:

Îmi puteți spune cărți asemănătoare cu Anna Karenina?

2
Răspunde Raportează
SilentRain
în 28 Ianuarie 2023 | SilentRain întreabă:

Ce cărți recomandați? Care este cartea ta preferata?

4
Răspunde Raportează
Emy52
în 27 Ianuarie 2023 | Emy52 întreabă:

Helău TPU! DAU FUNDA! ???? Am o întrebare pentru cititori, mai ales pentru fanii, , pisicile războinice" Referitor la aceste cărți... M- am apucat de ea și am terminat recent prima serie,...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Bigpantera13
în 27 Ianuarie 2023 | Bigpantera13 întreabă:

Stiti daca cumva Carturesti livreaza si in weekend? DAU FUNDA!

2
Răspunde Raportează
Fantaspirit
în 26 Ianuarie 2023 | Fantaspirit întreabă:

Pentru fobie sociala ce carte îmi recomandați și meditații? ( Nu am bani sa merg la psiholog) Ce alte chestii ajuta in a combate aceasta problema?

54
Răspunde Raportează
iulia0910
în 23 Ianuarie 2023 | iulia0910 întreabă:

Cum o chema pe fata din parc cu care s-a pupat adolescentul miop?

1
Răspunde Raportează
TeoHikaru
în 23 Ianuarie 2023 | TeoHikaru întreabă:

Salutare! Lucrez la o carte de tip Light novel. Mă gândeam dacă sunt persoane pasionate de citit Ln- uri sau cărți normale și sunt dornice s- o încerce. Cartea se numește Vânătoarea Începutului,...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
Emy52
în 23 Ianuarie 2023 | Emy52 întreabă:

Câte cărți are, de fapt, seria Pisicile războinice? Pe majoritatea site- urilor apare că 24, dar dacă cauți de exemplu, , vol. 32 pisicile războinice" îl găsești pe internet :- /// Există...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
AndreaDanci
în 23 Ianuarie 2023 | AndreaDanci întreabă:

Ce carti ati citit luna asta?

6
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 21 Ianuarie 2023 |

Ce părere aveți de prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan(psihiatru și neurolog) și cărțile sale? Pe mine mă fascinează cum scrie și ce vorbește prin diverse emisiuni E un adevărat om de știință...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
User1082
în 21 Ianuarie 2023 | User1082 întreabă:

Buna ziua! Vi se pare ca "Metamorfoza" de Franz Kafka abordeaza supranaturalul?

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 21 Ianuarie 2023 |

Pe mine ma atrag mult neurostiintele și până acum am citit informații de pe internet, cartea "Antrenează- ti creierul"de Dr. Joe Dispenza e un început bun pentru a cunoaște mai multe lucruri interesante...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
Gabdag
în 19 Ianuarie 2023 | Gabdag întreabă:

Bună! Va place să citiți? Recomandați-mi ai mie niște cărți

12
Răspunde Raportează
SakuraTheCherryBlossom96
în 17 Ianuarie 2023 | SakuraTheCherryBlossom96 întreabă:

Buna Seara! Caut si eu caut o carte pe care am citit- o acum mult timp. Era vorba despre o fata, parintii ei au un fel de resort sau ceva de genul undeva intr- o padure daca imi amintesc bine si vine...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
FarmaColt
în 16 Ianuarie 2023 | FarmaColt întreabă:

Eminescu excela pe partea creativa,nu pe partea logica si totusi il consideram un geniu, geniu pentru creatie?

2
Răspunde Raportează
Mariaandreea2908
în 15 Ianuarie 2023 | Mariaandreea2908 întreabă:

Bună! Îmi puteți recomanda câteva carti romance cu scotieni, din perioada medievală? De preferat din seria iubiri de poveste.

1
Răspunde Raportează
NastyRoNasty
în 14 Ianuarie 2023 | NastyRoNasty întreabă:

Buna! Am inceput recent sa scriu o carte si deocamdata chiar imi iese… Daca ajung sa o termin cum o pot publica?

3
Răspunde Raportează
GeamantanParăsit
în 14 Ianuarie 2023 | GeamantanParăsit întreabă:

Lucrez la o teorie pe care am de gând s- o las moștenire omenirii. Ține de domeniul matematicii, iar cifrele sunt gata din vara anului trecut. Și tot din vară m- am apucat de scris textul, întrucât...? (mai mult)

17
Răspunde Raportează
GeamantanParăsit
în 13 Ianuarie 2023 | GeamantanParăsit întreabă:

Cine mă poate ajuta să scriu o teorie? De fapt, este teoria cu toată povestea așa cum s- a întâmplat, cu experiențe și toate cele. Am nevoie de un scriitor, dar nu orice scriitor. Unul maxim,...? (mai mult)

8
Răspunde Raportează
radu32
în 7 Ianuarie 2023 | radu32 întreabă:

Buna ziua si la multi ani! Am descarcat scribd pe telefon cu android, după cele 30 de zile de incercare am platit. Problema este ca apas pe download, se descarca cartea dar nu o gasesc nicăieri, nu...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
lilskies
în 6 Ianuarie 2023 | lilskies întreabă:

Salut, cum fac sa invat limba română gramatical/verbal Am încercat pe gramaticalimbiiromâne.ro Dar pur si simplu nu înțeleg nimic exista vreo cale mai ușoară Sunteți liberi sa judecați nu...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
AnneTa
în 4 Ianuarie 2023 | AnneTa întreabă:

Am și eu o întrebare care ma cam supăra. Scriu o carte și sunt atât de proasta încât nu înțeleg expresia. "a sparge gardul", sau "a rupe gardul"?

10
Răspunde Raportează
deathdiana
în 3 Ianuarie 2023 | deathdiana întreabă:

Salut, aș vrea să aud câteva păreri despre Nietzche deoarece mă bate gândul să încep a citi cărțile lui, dacă aveți niște recomandări ar fi perfect…

8
Răspunde Raportează
Mariaandreea2908
în 2 Ianuarie 2023 | Mariaandreea2908 întreabă:

Îmi puteți recomanda câteva cărți asemănătoare cu "Stăpânul negurilor"?

4
Răspunde Raportează
Mo?ulDePa?te
în 2 Ianuarie 2023 | Mo?ulDePa?te întreabă:

Oare stiti vreo carte care sa fie o paralela intre religie si istorie? E o carte mai veche, a citit-o o ruda de a mea prin anii 80, dar nu ii stie titlul

2
Răspunde Raportează
Mariaandreea2908
în 1 Ianuarie 2023 | Mariaandreea2908 întreabă:

Bună! Îmi puteți da, vă rog, câteva sugestii de cărți despre scoțieni. Aș dori să fie din acelea din perioada în care fetele erau furate și duse în fața preotului pentru a se căsători,...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 30 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Ati citit vreodata o carte in engleza? Daca am B1 as putea sa inteleg sau ar trebui sa mai invat ca sa pot citi carti in engleza?

11
Răspunde Raportează
Kaonashii

Ce carti sunt usoare de citit in italiana pentru o persoana care abia invata limba, deci are nivel mic?

4
Răspunde Raportează
Kaonashii

Ce carti vreti sa cititi in 2023?

14
Răspunde Raportează
Mariaandreea2908
în 30 Decembrie 2022 | Mariaandreea2908 întreabă:

Bună! Mă poate ajuta cineva să găsesc o carte după următoarea scenă? Seria Iubiri de poveste - o poveste cu scoțieni sau vikingi În carte, după ce se căsătoresc, pleacă spre teritoriul...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
Mariaandreea2908
în 29 Decembrie 2022 | Mariaandreea2908 întreabă:

Știți din ce carte face scena următoare? Seria Iubiri de poveste - o poveste cu scoțieni sau vikingi În carte, după ce se căsătoresc, pleacă spre teritoriul lui. Fata este grav rănită...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 28 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Cate carti ați reusit s-a citit anul acesta si care sunt preferatele voastre?

14
Răspunde Raportează
Mejdjmdn
în 26 Decembrie 2022 | Mejdjmdn întreabă:

Nu știu ce sa învăț pentru examen clasa a 8a. Vreau sa știu din ce dau la română pls. Sa pot sa îmi notez ca apoi sa învăț... Pls

2
Răspunde Raportează
Mejdjmdn
în 26 Decembrie 2022 | Mejdjmdn întreabă:

Aiciiiiii! Nu știu ce sa învăț pentru examen(mate/romana). Nu mi-am notat nimic de la începutul clasei a8a. Help! Vreau sa știu totul ce trebuie sa învăț

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 25 Decembrie 2022 |

Bună, această întrebare se adresează celor care citesc. Știți câteva cărți gratis si bune de citit pe internet gen romane politiste sau horror? În ultima vreme nu prea am mai gasit carti ...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
Bianca123barbalata
în 25 Decembrie 2022 | Bianca123barbalata întreabă:

Are cineva vreo recenzie la o carte din sfera psihologiei?

1
Răspunde Raportează
Ana282003
în 23 Decembrie 2022 | Ana282003 întreabă:

Buna! Acum că am intrat în vacanță, as vrea sa citesc și altceva, pentru că, de câteva luni, m- am afundat in lecturile pentru facultate și am neglijat complet celelalte genuri literare....? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
RAY
în 20 Decembrie 2022 | RAY întreabă:

Ce cărți ați mai citit? Draga TPU va recomand o carte https://www.litera.ro/paradoxul-bunatatii-acgiq102 pentru mine a fost cartea anului pe anul 2022

7
Răspunde Raportează
MynameisYou15
în 18 Decembrie 2022 | MynameisYou15 întreabă:

Am 17 ani si aș vrea să citesc niște cărți așa de relax, să mă facă să îmi pun întrebări și nu știu să fie din diverse genuri SF, filozofie, romane, orice. Deci vă rog să îmi recomandați...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
Iulian223
în 17 Decembrie 2022 | Iulian223 întreabă:

Salut, TPU! Sunt în clasa a 12- a și urmează să dau bac- ul anul ce vine, vreau să știu daca la proba scrisă la română la subiectul 3 poate pica ceva de genul: Caracterizați un personaj dintr-...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
mastadont
în 17 Decembrie 2022 | mastadont întreabă:

Care sunt cărțile care v- au dat fiori pe șira spinării, v- au făcut pielea de găină, v- au ridicat părul în cap și v- au făcut să simțiți cum se încrețește de oroare, scârbă, fascinație...? (mai mult)

17
Răspunde Raportează
Lbjogfb88957uv
în 15 Decembrie 2022 | Lbjogfb88957uv întreabă:

Bună, îmi făcusem un cont special ca să discut despre o anumită problemă în legătură cu scrierea unei cartii. Vreau să încep prin a spune că am o creativitate complexa, ideeile îmi vin pe ...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
Ioana_9973
în 13 Decembrie 2022 | Ioana_9973 întreabă:

Ce este gresit din punct de vedere gramatical la urmatoarea propozitie:"intelepciunea si cunoasterea fi-vor temelia alor tale vremuri"?

4
Răspunde Raportează
MariaT90
în 12 Decembrie 2022 | MariaT90 întreabă:

Bună seara, oameni buni! Am o întrebare, cat timp după ce termini liceul, poți da bacalaureatul? Am auzit ca doar 10 ani după ce termini liceul. Va mulțumesc pentru un eventual raspuns

5
Răspunde Raportează
Lucanonim
în 12 Decembrie 2022 | Lucanonim întreabă:

Scriu o carte și am nevoie de nume de orașe/personaje(masculine și feminine) /regate. Care să sune mai medieval. Idei?

3
Răspunde Raportează
smithelena
în 10 Decembrie 2022 | smithelena întreabă:

Bună! La exercitiul 8 de la subiectul I- A, acolo nu trebuie sa iti exprimi opinia cu da sau nu, poti sa le pui pe amandoua. Spre exemplu sa zici ca esti de acord din unele motive si nu esti de acord...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
___Enzo
în 9 Decembrie 2022 | ___Enzo întreabă:

Bună seara! Ce cărți despre protecția mediului îmi recomandați?

2
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 9 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Cat v-a luat sa cititi Contele de Monte Cristo?

5
Răspunde Raportează
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • AsgaardSephiroth
    trimisă acum 13 ore

AsgaardSephiroth întreabă:

Doamnelor și domnilor, dragi colegi, are cineva bunăvoința să îmi dea o idee de mâncare gătită, dar din "aia, ca la mama acasă". Fără pizza și prostii (gen șnițel cu cartofi prăjiți),...? (mai mult)
    19 răspunsuri
  • Maria1609
    trimisă acum 19 ore

Maria1609 întreabă:

Ce treaba au pozele in oglinda cu pitipoancele? Eu am foarte multe poze in oglinda, sunt o pitipoanca? Si apropo, ce gen de muzica asculta o pitipoanca de obicei? In afara de manele
    16 răspunsuri
  • Gigi718
    trimisă pe 18 Septembrie

Gigi718 întreabă:

Salut, sunt clasa a 12a si vreau sa dau bacul si sa il iau cu o nota decenta, dar dupa nu stiu ce sa fac, merita sa te duci 4- 6ani la o facultate si dupa sa o termini si sa ai un salariu de 4000- 5000lei...? (mai mult)
    12 răspunsuri
  • Marinescu9229
    trimisă acum 13 ore

Marinescu9229 întreabă:

Bună seara aș avea o întrebare către voi Deci am văzut un anunț pe OLX în legătură cu Xiaomi și sună în felul următor Xiaomi 13T 256 Gb pentru piese Vând Xiaomi 13T 256 Gb pentru...? (mai mult)
    10 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.582.215
  • Întrebări: 3.951.081
  • Răspunsuri: 17.639.866
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 41 minute
Ce zici de un quiz?
Delta Dunarii

Delta Dunarii

Cat de multe stii despre Rezervatia Biosferei Delta Dunarii? Hai sa aflam chiar acum...

Start quiz
Categorii
  • 651.883 Adolescenţi
  • 55.504 Afaceri & Financiar
  • 22.857 Artă şi Cultură
  • 72.676 Auto & Moto
  • 144.202 Beauty & Fashion
  • 16.482 Benzi desenate
  • 54.965 Carieră
  • 20.314 Casă & Grădină
  • 44 Cauze nobile
  • 296.822 Conversaţii