TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Anime2005
în 9 Decembrie 2022 | Anime2005 întreabă:

Buna. Caut o serie de noua care am întâlnit o acum câțiva ani pe cărți google play și numi aduc aminte numele sau autorul. Era vorba despre o fata zâna care se îndrăgostește de un om care îl...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
anonim453235709
în 8 Decembrie 2022 | anonim453235709 întreabă:

Imi poate recimanda si mie cineva cateva carti gen totul se termina cu noi- coleen hoover, toate acele locuri minunate- jennifer niven, girl in pieces.Genul de cartii trist dar interesant care sa ma lase...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
Cami2003
în 8 Decembrie 2022 | Cami2003 întreabă:

Buna! Am scris poezii și mereu compun atunci când nu mă simt bine, dar nu știu unde să le public și nu știu dacă le va citi cineva. M- am gândit să le public pe wattpad, ce părere aveți?...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
alexandra123sfintescu
în 7 Decembrie 2022 | alexandra123sfintescu întreabă:

Buna! As vrea sa stiu daca filmul Morometii se aseamana cu cartea scrisa de Marin Preda, , Morometii". Stiu ca in carti sunt scrise mai multe amanunte, dar per total vreau sa stiu daca mi- a fost spus...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 5 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Ati citit Departe de lumea dezlantuita? Cum vi s-a parut?

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 5 Decembrie 2022 |

Hei, avem pe aici oameni care au publicat vreo carte? Sau oameni care lucrează la vreo editură și ne-ar putea spune și nouă demersul publicării unei cărți?

4
Răspunde Raportează
Ana3Maria
în 3 Decembrie 2022 | Ana3Maria întreabă:

Buna! Puteți compune o urătură despre doamna de serviciu de la școala? Am nevoie măcar pentru inspiratie. (sa nu fie chiar scurtă)!​

4
Răspunde Raportează
Faranume1929
în 2 Decembrie 2022 | Faranume1929 întreabă:

Fii si tu atent sau fi si tu atent

10
Răspunde Raportează
Ubaba2
în 2 Decembrie 2022 | Ubaba2 întreabă:

Este corect sa spui "se uită pe mine?"

2
Răspunde Raportează
anonim453235709
în 1 Decembrie 2022 | anonim453235709 întreabă:

Poate cineva sa mi recomande mai multe carti de genul totul se termina cu noi-coleen hoover, printesa de hartie-erin watt si nimic mai mult-anna todd

8
Răspunde Raportează
Silviu7371
în 29 Noiembrie 2022 | Silviu7371 întreabă:

Salut unde pot găsi cartea din linkul de mai jos, in limba română. https://www.libristo.ro/ro/carte/how- to- win- friends- and- influence- people_01374986?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks%20merchant_ro&gclid=Cj0KCQiA-.

4
Răspunde Raportează
Silviu7371
în 29 Noiembrie 2022 | Silviu7371 întreabă:

Salutare TPU. Unde poți găsi varianta în română a cărți "How to Win Friends and Influence People" de Dale Carnegie. Dați-mi un link de unde o pot cumpăra

1
Răspunde Raportează
SchoRom9
în 29 Noiembrie 2022 | SchoRom9 întreabă:

De ce eul liric se citește "e ul" și nu "ieul" daca este vorba despre cuvântul "eu"?

7
Răspunde Raportează
RobocopBuisness
în 27 Noiembrie 2022 | RobocopBuisness întreabă:

Cine citeste Coranul tradus in română?

10
Răspunde Raportează
Miruna9090
în 26 Noiembrie 2022 | Miruna9090 întreabă:

Buna, cand aveam vreo 12 ani imi aduc aminte ca am gasit o carte la biblioteca despre o fata care s- a trezit intr- un oras singura. Fata avea amnezie si stiu ca incerca foarte tare sa isi gaseasca mama....? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
299Alice299
în 26 Noiembrie 2022 | 299Alice299 întreabă:

Trebuie sa ii dăruiesc unui băiat de 15 ani pasionat de istorie și geografie un cadou de secret Santa și am nevoie de ajutor! Ma gandeam să îi dau o carte despre o poveste istorică care să! nu!...? (mai mult)

13
Răspunde Raportează
wolfves
în 25 Noiembrie 2022 | wolfves întreabă:

Hei. Exista vreun loc (pe Facebook, aici, alta platforma) unde as putea cere ajutor? Treaba e cam asa: mi- am propus sa traduc o carte din engleza in romana pentru mama mea (cartea exista si in romana,...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 25 Noiembrie 2022 |

Nu e pentru un eseu la lb. română sau temă. Am depășit de mult perioada școlii/liceului. În opera "Bubico" a lui Ion Luca Caragiale, ce vrea să portretizeze autorul?

4
Răspunde Raportează
GinaaB28
în 24 Noiembrie 2022 | GinaaB28 întreabă:

Bunaaa! Este cineva care ma poate ajuta cu traducerea unui video din tiganeste in romana? Va rog

2
Răspunde Raportează
Fashionista10
în 23 Noiembrie 2022 | Fashionista10 întreabă:

Pareri "Jurnalul unui pusti"?

3
Răspunde Raportează
andreeasiocarte
în 22 Noiembrie 2022 | andreeasiocarte întreabă:

Mi-as dori sa-mi pot publica cateva compuneri pe un anumit site pentru a ma putea face cunoscuta. Îmi poate recomanda cateva site uri? (fara wattpad)

1
Răspunde Raportează
FILIPETO1
în 20 Noiembrie 2022 | FILIPETO1 întreabă:

Am cateva intrebari: 1.Stiti cumva unde pot gasi Eroii Olimpului: Semnul Atenei tradusa in romana? Eu am cautat, dar nu am gasit. Cand va aparea traducerea (in caz nu s- a tradus inca)? 2. Puteti face...? (mai mult)

0
Răspunde primul Raportează
Mais4459
în 20 Noiembrie 2022 | Mais4459 întreabă:

Bună! Pentru cei care au citit volumele scrise de M.J Arlidge... cartea " Ghici cine urmează, , mă cam derutează. Cine era Justin Lanning? Din ce volum se vorbea despre el că nu mai țin minte și...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
Eriii
în 15 Noiembrie 2022 | Eriii întreabă:

Poate sa imi dea cineva idei de cum sa incep o poveste horror despre medusa? Pe baza povestii originale, dar sa fie mai diferită. Nu zic sa imi faceti voi o poveste dar am nevoie de idei de cum sa incep...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
iulianmentol
în 13 Noiembrie 2022 | iulianmentol întreabă:

Buna ziua! Exista cărți care te- ar putea ajuta impotriva viciilor? Voi ce cărți știți? PS: daca aveți de gand să răspundeți cu "îți trebuie doar ambiție" nu ma interesează. Ma interesează...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
LexandraLexa
în 9 Noiembrie 2022 | LexandraLexa întreabă:

Bună! Știți niște cărți fantasy pe Wattpad cu călătorii în timp? Nu contează dacă nu-s terminate.

1
Răspunde Raportează
ana03marya
în 8 Noiembrie 2022 | ana03marya întreabă:

Buna....am și eu o întrebare pentru cei ce știu era o carte pe wattpad care se numea Contesa pădurii întunecate cred...era vorba despre o fata care era vampir pe nume Evelyn și se indragostea de ...? (mai mult)

0
MrGrasu
în 7 Noiembrie 2022 | MrGrasu întreabă:

Salut. Cunoaște cineva câteva metode de îmbogățire a vocabularului/a gândirii? Sunt clasa a 10- a și simt ca nu am destule cuvinte în vocabular... efectiv simt ca gândirea mea ar putea mai mult,...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 7 Noiembrie 2022 |

Buna! Trebuie sa scriu un eseu si as vrea sa iau nota 10 curat. Spuneti- mi va rog ce cuvinte pompoase se mai folosesc acum in texte ca sa para mai academic sau macar de nota mare(subiectul este eu din...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
AnemonaMaxim
în 7 Noiembrie 2022 | AnemonaMaxim întreabă:

Ce părere aveți despre această poezie? ps: creație proprie din ora de română Dragonul Rangă- Talpă Muncitorul dragon Rangă- Talpă Este auriu ca în telenovele. Are un motor pitic ca...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
Young27338273
în 7 Noiembrie 2022 | Young27338273 întreabă:

Care e alfabetul limbii ruse?

7
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 3 Noiembrie 2022 |

Cum vi se pare Dracula de Bram Stocker în comparație cu cărțile lui Stephen King?

14
Răspunde Raportează
scriitorul05
în 3 Noiembrie 2022 | scriitorul05 întreabă:

"SCHIMBAREA" Pășesc ușor pe drumul nostru Cel ce ne- a legat odată Îmi pare rău că mai uitat Dar nu- s deloc ca altădată Am devin un monstru Ce se hrănește din durere Cu inima de...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 2 Noiembrie 2022 |

Ce carte de Stephen King ați recomanda pentru cineva care nu l- a citit niciodată? Care carte vi s- a părut cea mai tare scrisă de Stephen King? Știu că unii/ majoritatea fanilor nu au o carte...? (mai mult)

9
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 2 Noiembrie 2022 |

Ce părere aveți de scriitorul Stephen King, cât și de cărțile scrise de el?

2
Răspunde Raportează
pistruiatul33
în 2 Noiembrie 2022 | pistruiatul33 întreabă:

Cum interpretezi citatul: „Într-o bună zi vom fi, totuși, din nou oameni, nu doar evrei"?

2
Răspunde Raportează
Gabrielandrei1990
în 2 Noiembrie 2022 | Gabrielandrei1990 întreabă:

Salutare. Caut o carte cu si despre simboluri/lucruri. De exemplu cum s- a stabilit marimea si forma terenului de baschet (regulile care au stat la baza) si cum s- a ales semnul Mercedes- Benz sau orice...? (mai mult)

0
anonim_4396
în 1 Noiembrie 2022 |

Ce aptitudini și calități atribuiți unui scenarist sau unui scriitor de romane?

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 31 Octombrie 2022 |

Bună, nu de curând m- am apucat să, scriu niște povestiri scornite din mintea + mea, pur și simplu! Momentan scriu o povestire fictivă cu tematică horror și mister inspirată din jocul video...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
idolufemei
în 30 Octombrie 2022 | idolufemei întreabă:

De ce credeti că oamenii sunt atrași de povești, fie că sunt ascultate, citite ori văzute?

4
Răspunde Raportează
CameliaRadaneata
în 29 Octombrie 2022 | CameliaRadaneata întreabă:

Cine știe unde pot citi volumul 5 din seria lux?

2
Răspunde Raportează
Stefi2233
în 29 Octombrie 2022 | Stefi2233 întreabă:

Bună, am idee de carte dar de titlu nu știu și am zis sa va scriu aici e despre iubirea dintre printul iadului și o fată.

5
Răspunde Raportează
Iulian223
în 28 Octombrie 2022 | Iulian223 întreabă:

Salut, TPU! Sunt in clasa a XII- a si urmează sa dau bac- ul in vara următoare. Vreau să- mi spuneți dacă la limba română la subiectul 3 poate pica ceva de genul: "Redactează un eseu de minimum...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
alb3rtexe
în 28 Octombrie 2022 | alb3rtexe întreabă:

Ce este mai ușor de citit la clasa a 7-a, Baltagul sau Moara cu noroc? Dau fundita!

4
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 26 Octombrie 2022 |

Am citit cu toții opere literare, ba romane de dragoste sau polițiște, ba poezii, etc. Deși nu cunoaștem autorii decât prin intermediul informațiilor de pe internet, credeți că putem deduce...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
marmota1989
în 26 Octombrie 2022 | marmota1989 întreabă:

Salut! Pentru persoanele de liceu, știți cumva din ce culege(editura si autor) este aceasta poza? Mulțumesc https://ibb.co/6YStPc6

1
Răspunde Raportează
ioni3517
în 25 Octombrie 2022 | ioni3517 întreabă:

De cand si de unde se cunosteau Nechifor Lipan si criminalii sai(Cutui si Buza de Iepure)?

5
Răspunde Raportează
RobocopBuisness
în 20 Octombrie 2022 | RobocopBuisness întreabă:

Ca tot e fallout gratis. Ce carti despre post-apocalipsa stiti traduse in română si tiparite? Am citit Metro deja.

2
Răspunde Raportează
NooNameNoo
în 20 Octombrie 2022 | NooNameNoo întreabă:

Umbrele se contopesc cu intunericul? Ar putea fi folosit ca si metafora? Daca da, pentru ce?

1
Răspunde Raportează
QCosminQ
în 18 Octombrie 2022 | QCosminQ întreabă:

Salutare. Caut si eu niste citate ok, despre simplitate, oamenii simpli. Multumesc frumos.

15
Răspunde Raportează
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • AnneM123
    trimisă acum 19 ore

AnneM123 întreabă:

Ajung la disperare, vad atatea fete care isi opereaza nasul desi nu au o problema mare, de unde au oamenii astia atatia bani, iar pentru mine care e ceva ce m ar aduce inapoi pe pamant, ca momentan...? (mai mult)
    33 răspunsuri
  • 9PM
    trimisă acum 14 ore

9PM întreabă:

Buna Va mari din nou taxele,, alimentele TVA -ul din octombrie ne-a Bolojan? De ce lumea nu iese in strada? De ce lumea nu reac?ioneaz?? Ce a?tept?m?
    32 răspunsuri
  • tonyc7
    trimisă acum 14 ore

tonyc7 întreabă:

Cum e posibil ca din ce in ce mai multe fete de liceu, care nu au implinit inca 18 ani, sa accepte relatii cu profesori de- ai lor sau cu alti barbati mult mai in varsta decat ele, trecuti de 35- 40...? (mai mult)
    14 răspunsuri
  • DoctoruRed
    trimisă pe 19 Septembrie

DoctoruRed întreabă:

Salutare, am un baiat de un an si 6 luni cu fosta concubin? nu l- am mai vazut demult pentru c? ambii sunt in strainatate ma simt nelinistit in suflet si tocmai ce avusem un vis in care eram pe un camp...? (mai mult)
    13 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.582.229
  • Întrebări: 3.951.105
  • Răspunsuri: 17.640.073
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 41 minute
Ce zici de un quiz?
Connect-R

Connect-R

Si pe tine te-a cucerit Connect-R inca de la melodia Daca dragostea dispare? Hai sa vedem cat de bine il cunosti pe artist chiar acum!

Start quiz
Categorii
  • 651.884 Adolescenţi
  • 55.504 Afaceri & Financiar
  • 22.857 Artă şi Cultură
  • 72.676 Auto & Moto
  • 144.202 Beauty & Fashion
  • 16.482 Benzi desenate
  • 54.965 Carieră
  • 20.314 Casă & Grădină
  • 44 Cauze nobile
  • 296.826 Conversaţii