TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Mejdjmdn
în 26 Decembrie 2022 | Mejdjmdn întreabă:

Aiciiiiii! Nu știu ce sa învăț pentru examen(mate/romana). Nu mi-am notat nimic de la începutul clasei a8a. Help! Vreau sa știu totul ce trebuie sa învăț

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 25 Decembrie 2022 |

Bună, această întrebare se adresează celor care citesc. Știți câteva cărți gratis si bune de citit pe internet gen romane politiste sau horror? În ultima vreme nu prea am mai gasit carti ...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
Bianca123barbalata
în 25 Decembrie 2022 | Bianca123barbalata întreabă:

Are cineva vreo recenzie la o carte din sfera psihologiei?

1
Răspunde Raportează
Ana282003
în 23 Decembrie 2022 | Ana282003 întreabă:

Buna! Acum că am intrat în vacanță, as vrea sa citesc și altceva, pentru că, de câteva luni, m- am afundat in lecturile pentru facultate și am neglijat complet celelalte genuri literare....? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
RAY
în 20 Decembrie 2022 | RAY întreabă:

Ce cărți ați mai citit? Draga TPU va recomand o carte https://www.litera.ro/paradoxul-bunatatii-acgiq102 pentru mine a fost cartea anului pe anul 2022

7
Răspunde Raportează
MynameisYou15
în 18 Decembrie 2022 | MynameisYou15 întreabă:

Am 17 ani si aș vrea să citesc niște cărți așa de relax, să mă facă să îmi pun întrebări și nu știu să fie din diverse genuri SF, filozofie, romane, orice. Deci vă rog să îmi recomandați...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
Iulian223
în 17 Decembrie 2022 | Iulian223 întreabă:

Salut, TPU! Sunt în clasa a 12- a și urmează să dau bac- ul anul ce vine, vreau să știu daca la proba scrisă la română la subiectul 3 poate pica ceva de genul: Caracterizați un personaj dintr-...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
mastadont
în 17 Decembrie 2022 | mastadont întreabă:

Care sunt cărțile care v- au dat fiori pe șira spinării, v- au făcut pielea de găină, v- au ridicat părul în cap și v- au făcut să simțiți cum se încrețește de oroare, scârbă, fascinație...? (mai mult)

17
Răspunde Raportează
Lbjogfb88957uv
în 15 Decembrie 2022 | Lbjogfb88957uv întreabă:

Bună, îmi făcusem un cont special ca să discut despre o anumită problemă în legătură cu scrierea unei cartii. Vreau să încep prin a spune că am o creativitate complexa, ideeile îmi vin pe ...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
Ioana_9973
în 13 Decembrie 2022 | Ioana_9973 întreabă:

Ce este gresit din punct de vedere gramatical la urmatoarea propozitie:"intelepciunea si cunoasterea fi-vor temelia alor tale vremuri"?

4
Răspunde Raportează
MariaT90
în 12 Decembrie 2022 | MariaT90 întreabă:

Bună seara, oameni buni! Am o întrebare, cat timp după ce termini liceul, poți da bacalaureatul? Am auzit ca doar 10 ani după ce termini liceul. Va mulțumesc pentru un eventual raspuns

5
Răspunde Raportează
Lucanonim
în 12 Decembrie 2022 | Lucanonim întreabă:

Scriu o carte și am nevoie de nume de orașe/personaje(masculine și feminine) /regate. Care să sune mai medieval. Idei?

3
Răspunde Raportează
smithelena
în 10 Decembrie 2022 | smithelena întreabă:

Bună! La exercitiul 8 de la subiectul I- A, acolo nu trebuie sa iti exprimi opinia cu da sau nu, poti sa le pui pe amandoua. Spre exemplu sa zici ca esti de acord din unele motive si nu esti de acord...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
___Enzo
în 9 Decembrie 2022 | ___Enzo întreabă:

Bună seara! Ce cărți despre protecția mediului îmi recomandați?

2
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 9 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Cat v-a luat sa cititi Contele de Monte Cristo?

5
Răspunde Raportează
Anime2005
în 9 Decembrie 2022 | Anime2005 întreabă:

Buna. Caut o serie de noua care am întâlnit o acum câțiva ani pe cărți google play și numi aduc aminte numele sau autorul. Era vorba despre o fata zâna care se îndrăgostește de un om care îl...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
anonim453235709
în 8 Decembrie 2022 | anonim453235709 întreabă:

Imi poate recimanda si mie cineva cateva carti gen totul se termina cu noi- coleen hoover, toate acele locuri minunate- jennifer niven, girl in pieces.Genul de cartii trist dar interesant care sa ma lase...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
Cami2003
în 8 Decembrie 2022 | Cami2003 întreabă:

Buna! Am scris poezii și mereu compun atunci când nu mă simt bine, dar nu știu unde să le public și nu știu dacă le va citi cineva. M- am gândit să le public pe wattpad, ce părere aveți?...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
alexandra123sfintescu
în 7 Decembrie 2022 | alexandra123sfintescu întreabă:

Buna! As vrea sa stiu daca filmul Morometii se aseamana cu cartea scrisa de Marin Preda, , Morometii". Stiu ca in carti sunt scrise mai multe amanunte, dar per total vreau sa stiu daca mi- a fost spus...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Kaonashii
în 5 Decembrie 2022 | Kaonashii întreabă:

Ati citit Departe de lumea dezlantuita? Cum vi s-a parut?

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 5 Decembrie 2022 |

Hei, avem pe aici oameni care au publicat vreo carte? Sau oameni care lucrează la vreo editură și ne-ar putea spune și nouă demersul publicării unei cărți?

4
Răspunde Raportează
Ana3Maria
în 3 Decembrie 2022 | Ana3Maria întreabă:

Buna! Puteți compune o urătură despre doamna de serviciu de la școala? Am nevoie măcar pentru inspiratie. (sa nu fie chiar scurtă)!​

4
Răspunde Raportează
Faranume1929
în 2 Decembrie 2022 | Faranume1929 întreabă:

Fii si tu atent sau fi si tu atent

10
Răspunde Raportează
Ubaba2
în 2 Decembrie 2022 | Ubaba2 întreabă:

Este corect sa spui "se uită pe mine?"

2
Răspunde Raportează
anonim453235709
în 1 Decembrie 2022 | anonim453235709 întreabă:

Poate cineva sa mi recomande mai multe carti de genul totul se termina cu noi-coleen hoover, printesa de hartie-erin watt si nimic mai mult-anna todd

8
Răspunde Raportează
Silviu7371
în 29 Noiembrie 2022 | Silviu7371 întreabă:

Salut unde pot găsi cartea din linkul de mai jos, in limba română. https://www.libristo.ro/ro/carte/how- to- win- friends- and- influence- people_01374986?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks%20merchant_ro&gclid=Cj0KCQiA-.

4
Răspunde Raportează
Silviu7371
în 29 Noiembrie 2022 | Silviu7371 întreabă:

Salutare TPU. Unde poți găsi varianta în română a cărți "How to Win Friends and Influence People" de Dale Carnegie. Dați-mi un link de unde o pot cumpăra

1
Răspunde Raportează
SchoRom9
în 29 Noiembrie 2022 | SchoRom9 întreabă:

De ce eul liric se citește "e ul" și nu "ieul" daca este vorba despre cuvântul "eu"?

7
Răspunde Raportează
RobocopBuisness
în 27 Noiembrie 2022 | RobocopBuisness întreabă:

Cine citeste Coranul tradus in română?

10
Răspunde Raportează
Miruna9090
în 26 Noiembrie 2022 | Miruna9090 întreabă:

Buna, cand aveam vreo 12 ani imi aduc aminte ca am gasit o carte la biblioteca despre o fata care s- a trezit intr- un oras singura. Fata avea amnezie si stiu ca incerca foarte tare sa isi gaseasca mama....? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
299Alice299
în 26 Noiembrie 2022 | 299Alice299 întreabă:

Trebuie sa ii dăruiesc unui băiat de 15 ani pasionat de istorie și geografie un cadou de secret Santa și am nevoie de ajutor! Ma gandeam să îi dau o carte despre o poveste istorică care să! nu!...? (mai mult)

13
Răspunde Raportează
wolfves
în 25 Noiembrie 2022 | wolfves întreabă:

Hei. Exista vreun loc (pe Facebook, aici, alta platforma) unde as putea cere ajutor? Treaba e cam asa: mi- am propus sa traduc o carte din engleza in romana pentru mama mea (cartea exista si in romana,...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 25 Noiembrie 2022 |

Nu e pentru un eseu la lb. română sau temă. Am depășit de mult perioada școlii/liceului. În opera "Bubico" a lui Ion Luca Caragiale, ce vrea să portretizeze autorul?

4
Răspunde Raportează
GinaaB28
în 24 Noiembrie 2022 | GinaaB28 întreabă:

Bunaaa! Este cineva care ma poate ajuta cu traducerea unui video din tiganeste in romana? Va rog

2
Răspunde Raportează
Fashionista10
în 23 Noiembrie 2022 | Fashionista10 întreabă:

Pareri "Jurnalul unui pusti"?

3
Răspunde Raportează
andreeasiocarte
în 22 Noiembrie 2022 | andreeasiocarte întreabă:

Mi-as dori sa-mi pot publica cateva compuneri pe un anumit site pentru a ma putea face cunoscuta. Îmi poate recomanda cateva site uri? (fara wattpad)

1
Răspunde Raportează
FILIPETO1
în 20 Noiembrie 2022 | FILIPETO1 întreabă:

Am cateva intrebari: 1.Stiti cumva unde pot gasi Eroii Olimpului: Semnul Atenei tradusa in romana? Eu am cautat, dar nu am gasit. Cand va aparea traducerea (in caz nu s- a tradus inca)? 2. Puteti face...? (mai mult)

0
Răspunde primul Raportează
Mais4459
în 20 Noiembrie 2022 | Mais4459 întreabă:

Bună! Pentru cei care au citit volumele scrise de M.J Arlidge... cartea " Ghici cine urmează, , mă cam derutează. Cine era Justin Lanning? Din ce volum se vorbea despre el că nu mai țin minte și...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
Errrrrr
în 15 Noiembrie 2022 | Errrrrr întreabă:

Poate sa imi dea cineva idei de cum sa incep o poveste horror despre medusa? Pe baza povestii originale, dar sa fie mai diferită. Nu zic sa imi faceti voi o poveste dar am nevoie de idei de cum sa incep...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
iulianmentol
în 13 Noiembrie 2022 | iulianmentol întreabă:

Buna ziua! Exista cărți care te- ar putea ajuta impotriva viciilor? Voi ce cărți știți? PS: daca aveți de gand să răspundeți cu "îți trebuie doar ambiție" nu ma interesează. Ma interesează...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
LexandraLexa
în 9 Noiembrie 2022 | LexandraLexa întreabă:

Bună! Știți niște cărți fantasy pe Wattpad cu călătorii în timp? Nu contează dacă nu-s terminate.

1
Răspunde Raportează
ana03marya
în 8 Noiembrie 2022 | ana03marya întreabă:

Buna....am și eu o întrebare pentru cei ce știu era o carte pe wattpad care se numea Contesa pădurii întunecate cred...era vorba despre o fata care era vampir pe nume Evelyn și se indragostea de ...? (mai mult)

0
Răspunde primul Raportează
MrGrasu
în 7 Noiembrie 2022 | MrGrasu întreabă:

Salut. Cunoaște cineva câteva metode de îmbogățire a vocabularului/a gândirii? Sunt clasa a 10- a și simt ca nu am destule cuvinte în vocabular... efectiv simt ca gândirea mea ar putea mai mult,...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 7 Noiembrie 2022 |

Buna! Trebuie sa scriu un eseu si as vrea sa iau nota 10 curat. Spuneti- mi va rog ce cuvinte pompoase se mai folosesc acum in texte ca sa para mai academic sau macar de nota mare(subiectul este eu din...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
AnemonaMaxim
în 7 Noiembrie 2022 | AnemonaMaxim întreabă:

Ce părere aveți despre această poezie? ps: creație proprie din ora de română Dragonul Rangă- Talpă Muncitorul dragon Rangă- Talpă Este auriu ca în telenovele. Are un motor pitic ca...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
Young27338273
în 7 Noiembrie 2022 | Young27338273 întreabă:

Care e alfabetul limbii ruse?

7
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 3 Noiembrie 2022 |

Cum vi se pare Dracula de Bram Stocker în comparație cu cărțile lui Stephen King?

14
Răspunde Raportează
scriitorul05
în 3 Noiembrie 2022 | scriitorul05 întreabă:

"SCHIMBAREA" Pășesc ușor pe drumul nostru Cel ce ne- a legat odată Îmi pare rău că mai uitat Dar nu- s deloc ca altădată Am devin un monstru Ce se hrănește din durere Cu inima de...? (mai mult)

10
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 2 Noiembrie 2022 |

Ce carte de Stephen King ați recomanda pentru cineva care nu l- a citit niciodată? Care carte vi s- a părut cea mai tare scrisă de Stephen King? Știu că unii/ majoritatea fanilor nu au o carte...? (mai mult)

9
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 2 Noiembrie 2022 |

Ce părere aveți de scriitorul Stephen King, cât și de cărțile scrise de el?

2
Răspunde Raportează
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • pityyy16cm
    trimisă pe 1 Ianuarie

pityyy16cm întreabă:

Buna lume, aveti idee cum pot face bani online rapid?
    22 răspunsuri
  • Alexandra123s
    trimisă pe 1 Ianuarie

Alexandra123s întreabă:

Iată că, prin mila Celui de Sus, am pășit cu toții în pragul anului 2026. Spuneți dară, cu inimă deschisă: ce gânduri mari și ce rânduieli aveți pus- au la cale pentru acest nou soroc? ...? (mai mult)
    20 răspunsuri
  • T0T
    trimisă acum 20 ore

T0T întreabă:

De ce campurile cu lungime de unda mai mică au o precizie mai mare pe suprafețe? De exemplu, ca să scriu pe un disc, folosind o rază de lumină albastră îmi poate crea formațiuni mai mici pe disc...? (mai mult)
    16 răspunsuri
  • Bataiewwe
    trimisă acum 16 ore

Bataiewwe întreabă:

De ce lumea vorbește fără sa cunoască la adresa oamenilor. Cu probleme psihice, femei care fac bani matrimoniale etc c eu am întâlnit astfel e oameni și sunt foarte ok în schimb am întâlnit...? (mai mult)
    12 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.584.659
  • Întrebări: 3.954.720
  • Răspunsuri: 17.665.779
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 25 minute
Ce zici de un quiz?
Psihologie clasa a X-a

Psihologie clasa a X-a

Verifica-ti cunostintele de Psihologie clasa a X-a

Start quiz
Categorii