| Florin9Florin9 a întrebat:

Care e versetul tău preferat din Biblie? (Dacă ai unul)

Răspuns Câştigător
| LovedbyGrace a răspuns:

Apocalipsa 21:4
Ioan 16:22

13 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Versetul de aur al Bibliei:
"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piară, ci sa aibă viață veșnică".

| RAY a răspuns:

Am mai multe

Ieremia 48:10

Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului, blestemat sa fie cel ce îsi opreste sabia de la macel!

22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentru ca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.

,, Levitic 20:9~
"Daca un om oarecare blastama pe tatal sau sau pe mama sa, sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sîngele lui sa cada asupra lui".

2Imparati 2:23-24~
23De acolo s’a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau:,, Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!"
24El s’a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.

Exod 23:23~
23Îngerul Meu va merge înaintea ta, si te va duce la Amoriti, Hetiti, Fereziti, Cananiti, Heviti si Iebusiti, si -i voi nimici.

2 Imparati 19:35~
35În noaptea aceea, a iesit îngerul Domnului, si a ucis în tabara Asirienilor o suta optzeci si cinci de mii de oameni. Si cînd s’au sculat dimineata, iata ca toti erau niste trupuri moarte.

„bărbatul este capul femeii" (Efeseni 5:23)

Iar a stăpâni femeia peste bărbat este o ocară adusă lui Dumnezeu. Căci Dumnezeu a plăsmuit mai întâi pe Adam, iar el a spus despre femia sa: „Iată, aceasta-i os din oasele mele și carne din carnea mea" (Facerea 2:23). Evanghelia spune că femeia trebuie să se teamă de bărbatul ei – adică să-l respecte, iar bărbatul să-și iubească femeia (Efeseni 5:33).

1 Corinteni 14: 34-35
Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea. Iar dacă voiesc să înveţe ceva, să întrebe acasă pe bărbaţii lor, căci este ruşinos ca femeile să vorbească în biserică.

1 Timotei 2: 11-14
Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.

Efeseni 5: 22-24
Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.

1 Corintieni 11: 3
Dar voiesc ca voi să ştiţi că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.

Coloseni 3: 18
Femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, precum se cuvine, în Domnul.

Levitic 27: 1-7
A grăit Domnul cu Moise şi a zis: "Vorbeşte fiilor lui Israel şi le spune: De va făgădui cineva să-şi afierosească sufletul său Domnului, preţuirea ta să fie aşa: Preţul pentru un bărbat, de la douăzeci până la şaizeci de ani, să fie cincizeci de sicli de argint, după siclul sfânt. Iar dacă este femeie, preţul să fie treizeci de sicli. De la cinci până la douăzeci de ani, preţul să fie pentru bărbat douăzeci de sicli, iar pentru femeie zece sicli. Iar de la o lună până la cinci ani, preţul să fie pentru bărbat cinci sicli de argint, şi pentru femeie trei sicli de argint. De la şaizeci de ani în sus preţul să fie pentru bărbat cincisprezece sicli de argint, şi pentru femeie zece sicli…"

Eclesiastul 7: 26
Şi am găsit femeia mai amară decât moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laţ şi mâinile ei sunt cătuşe. Cel ce este bun înaintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.

Numeri 30: 12
Şi bărbatul ei a auzit şi a tăcut asupra acesteia şi n-a oprit-o, atunci toate făgăduinţele ei se vor ţine şi orice legământ şi-ar fi pus asupra sufletului său se va ţine.

Deuteronom 22: 23-27
De va fi vreo fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa, Să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat în cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău. Iar fetei să nu-i faci nimic. Asupra fetei nu este vină de moarte, căci aceasta este tot una ca şi cum cineva s-ar ridica asupra aproapelui său şi l-ar omorî; Pentru că el a întâlnit-o în câmp şi, deşi fata logodită va fi strigat, n-a avut cine s-o scape.

Levitic 19: 20
De va dormi cineva cu femeie, împreunându-se, şi aceea va fi roabă, logodită cu un bărbat, dar nerăscumpărată încă sau dacă nu i s-a dat încă slobozenia, să-i pedepsiţi pe amândoi, dar nu cu moarte, pentru că ea nu este slobodă.

Deuteronom 20: 13-16
Şi când Domnul Dumnezeul tău o va da în mâinile tale, să loveşti cu ascuţişul sabiei pe toţi cei de parte bărbătească din ea. Numai femeile şi copiii, vitele şi tot ce este în cetate, toată prada ei să o iei pentru tine şi să te foloseşti de prada vrăjmaşilor tăi, pe care ţi i-a dat Domnul Dumnezeul tău în mână. Aşa să faci cu toate cetăţile care sunt foarte departe de tine şi care nu sunt din cetăţile popoarelor acestora. Iar în cetăţile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă în stăpânire, să nu laşi în viaţă nici un suflet;

Deuteronom 21: 10-13
Când vei ieşi la război împotriva vrăjmaşilor tăi şi Domnul Dumnezeul tău ţi-i va da în mâinile tale şi-i vei lua în robie, Şi vei vedea printre robi femeie frumoasă la chip şi o vei iubi şi vei vrea s-o iei de soţie, S-o aduci în casa ta, să-şi tundă capul său, să-şi taie unghiile, Să-şi dezbrace de pe ea haina sa de robie, să locuiască în casa ta şi să-şi plângă pe tatăl său şi pe mama sa timp de o lună; iar după aceea vei intra la ea, ca să fii bărbatul ei şi ea să-ţi fie femeie.

| RAY a răspuns:

Versetul se referă strict la poporul evreu care numai tinea legamantul cu iahve niciodata iahve nu a spus ca are alte popoare, niciodata nu a pretins credinta de la alti decat de la evrei

David le spune publicului că este nechibzuit să nu crezi în Dumnezeu. Declarația de deschidere spune: „Prostul a spus în inima lui: Nu există Dumnezeu". În Biblie, când ceva sau cineva se referă la a fi „nechibzuit", aceasta înseamnă că această persoană este „cineva care nu ține cont de cuvântul lui Dumnezeu". El se referă la ei ca fiind corupt și lucrează care este urât când spune „abominabil". David ne arată clar că, fără Dumnezeu, omul nu poate face nimic bun pentru că avem o natură păcătoasă. Cine nu crede în Dumnezeu, este susceptibil de ură și comportament corupt.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

„Căci ești un popor sfânt pentru a-ți YHWH, Dumnezeul tău, și Dumnezeu te-a ales să fii poporul său prețios din toate națiunile care se află pe fața pământului".

„Prin urmare, dacă veți asculta într-adevăr glasul meu și veți păstra legământul meu, atunci veți fi o comoară deosebită pentru mine din toate popoarele, căci tot pământul este al meu" (Exod 19, 5).
„Și voi stabili legământul Meu între Mine și voi și urmașii voștri, după voi, în generațiile lor, pentru ca un legământ veșnic să fie Dumnezeu pentru voi și urmașii voștri după voi". (Geneza 17: 7).

„Și vei fi pentru mine o împărăție a preoților și o națiune sfântă" (Exod 19: 6).
"Domnul nu și-a pus dragostea asupra ta și nici nu te-a ales, pentru că erai mai mult în număr decât orice popor; căci tu ai fost cel mai puțin dintre toți oamenii, ci pentru că Domnul te-a iubit și pentru că va ține jurământul pe care el i-au jurat strămoșilor tăi ". (Deuteronom 7: 7–8).
Obligația impusă israeliților a fost accentuată de profetul Amos (3: 2):

"Numai că am cântat din toate familiile pământului. Prin urmare, voi vizita asupra ta toate nelegiuirile tale."

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu sunt cel ce sunt. E cel mai puternic verset din Biblie după mine.
Am și făcut o nuvelă- eseu despre asta.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/2018/02/eu-sunt-cel-ce-sunt.html

| Celcestietot a răspuns:

Cand am vazut intrebarea ta, m-am gandit la Psalmul 90 happy.

| Holiday a răspuns:

"Solomon are şaizeci de regine şi optzeci de concubine, iar fecioare socoteala cine le-o mai ţine!"

sau in alta varianta:

"Am şaizeci de împărătese, optzeci de ţiitoare şi fete fără număr"

-Cantarea cantarilor 6:8

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ioan3/16:
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piară, ci sa aibă viață veșnică".

| Panamax a răspuns:

Numeri 31: 17-18 Acum, dar, omorâţi pe orice prunc de parte bărbătească şi omorâţi pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el; dar lăsaţi cu viaţă pentru voi pe toţi pruncii de parte femeiască şi pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat.

Iti imaginezi ca soldatii lui YHWH erau experti in ginecologie ca sa fie siguri care fata moare si care traieste.
Mare iubitor de oameni era YHWH asta al vostru.

| Octavian199 a răspuns:

Sunt mai multe.Incestul crimele, violurile si pedofilia.

| Nilsson a răspuns:

Ieremia 31:3

Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!

Dar îmi place și Psalmi 14:1 pentru că spune adevărul despre cei ce neagă existența lui Dumnezeu încă de acum 3000 de ani:

Psalmii 14
1. (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al lui David.) Nebunul zice in inima lui: "Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, fac fapte urate; nu este niciunul care sa faca binele.

| Heraclit a răspuns:

"Până la bătrâneţea voastră Eu sunt Acelaşi, până la adâncile voastre căruntele Eu vă voi ocroti. Precum am făcut în trecut, Mă leg înaintea voastră că vă voi ocroti şi vă voi izbăvi şi în viitor."
Isaia 46:4 e preferatul meu ^-^

| CinevaAnonimă a răspuns:

1 Corinteni 6-19;

Matei 6-21;

Mai sunt multe, dar astea sunt mai speciale, dacă pot să spun așa.