Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 11 Octombrie 2025 sunt:
am cazut cu tampla fix pe o bara de scaun de fier si in momentu ala parca visam dar imediat dupa 2 secunde mi- am revenit ( cand am cazut parca mi s- a luat curentu :)) gen nu mai vizam si...? (mai mult)
deci sa va explic ce s- a intamplat. Mai pe scurt ma jucam cu prietenul meu si dintr- un incident m- am lovit cu capul de calorifer in zona laterara a capului daca ii pot zice asa ( nu la...? (mai mult)
In ce limba gandesc surzii? Adica stiti ca atunci cand va ganditi la ceva, ganditi oarecum vorbind cu voi insiva(in romana), dar surzii neauzind, in ce limba gandesc?
Ipoteză: Se ia creierul unui adult (preferabil intelectual) și se pune într- un borcan, într- o soluție care- l hrănește și- l face să trăiască în continuare. Creierul nu mai beneficiază...? (mai mult)
Ce credeti, e posibila calatoria in timp?
Al treilea razboi mondial, iminent?
Daca ar fi sa mi se inlocuiasca 3 sferturi din reteaua neuronala as mai simti ca sunt eu? Sau s-ar crea o noua constiinta?
Intrebarea mea e, daca o specie e nemuritoare, cum poate lasa loc la alte vietati sa se nasca? Credeti ca face bine natura cu asta?
Incotro credeti ca se indreapta omenirea? https://m.realitatea.net/siria- razboi- rusia- sua_2144134. html In ritmul asta se va ajunge la al treilea razboi mondial.Doamne fereste. Ce parere...? (mai mult)
Sper sa nu ofensez pe nimeni cu aceasta intrebare. In ce limba gandesc surdo-mutii (din nastere)?
Lumea particulelor subatomice este, după cum stim, un domeniu de cercetare foarte captivant pentru fizicienii zilelor noastre. Dar cum văd lucrurile alţii, alte categorii de oameni? Ce impresie au,...? (mai mult)
Din moment ce toti neuronii mor,si se nasc altii, ce anume ma face sa fiu tot "eu"?
Credeti ca pot sa existe fiinte nemuritoare in universuri paralele? Cu alte cuvinte credeti ca poate sa existe ceva pentru totdeauna?
Cum este mai bine pentru un barbat, sa aiba o sotie cu care sa-si faca o familie care sa-l faca fericit sau mai multe relatii intr-un an cu femei care sa-i suceasca mintile?
Si inca ceva. Daca in fiecare an s-ar omori cel mai prost elev din fiecare clasa(exceptandu-le pe cele in care toata lumea invata bine), oare media IQ-ului nu ar creste considerabil?
Să presupunem că am reusit să construim un poligon regulat cu un milion de laturi. Este acesta deja cerc? Dacă nu, de la ce număr de laturi în sus se poate considera cerc?
Vreau sa vad ce parere aveti despre superstitii. Daca ati avut vreo experienta. Funda celui mai sincer raspuns, nu stiu daca e cea mai potrivita categorie, rog un moderator sa o puna unde ...? (mai mult)
Stiti ca daca cineva este tinut de mic in conditii insalubre, nu e hranit corespunzator, etc. acesta nu va creste in inaltime prea mult. Dar cu toate astea spartanii cum de erau atat de inalti? P.S.Cam...? (mai mult)
Cum poate sa iti vorbeasca Dumnezeu sau sa vorbesti cu El avand in vedere cartile Conversatii cu Dumnezeu (N.D. Walsch)si Vorbind cu Dumnezeu(Alberto Bacoi)?
Cat control avem asupra noi insine?
Exista asa zisul paranormal? Ce credeti?
Ce parere aveti despre Nostradamus si prezicerile (profetiile)sale? Sunt adevarate? E adevarat ca 70-80% din profetiile lui Nostradamus s-au adeverit?:)
Cand a prezis Nostradamus Apocalipsa?
Steven Hawkins a fost invitat la o conferința in Japonia unde a fost rugat sa nu vorbească despre sfârșitul Universului pentru a nu influența investițiile la Bursa =)). Care credeți ca sunt cele...? (mai mult)
Este intr- adevar fascinant faptul ca matematica descrie atat de bine realitatea. Unele dintre cele mai bizare idei matematice si- au gasit exponent in lumea fizica, ceea ce e cel putin bizar. Am...? (mai mult)
Este posibil ca avand intentii bune sa ajungi sa faci mai mult rau in numele ``binelui mai mare``? Dati exemple!
Imi poate explica si mie cineva ce este mai exact materia intunecata? Energia intunecata am inteles-o, insa materia intunecata nu...
Cat de repede evolueaza Romania in comparatie cu celelalte tari din lume?
Yee(Salut)! Cum se numeste o groapa prin care poti sa cazi intr-o pestera adanca?
Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Univers "Substanta, energie, informatie: Întreaga materie este organizată pe sisteme: - izolate care nu fac nici un schimb cu exteriorul sau unul foarte redus;...? (mai mult)
Nu prea inteleg... Bosonul Higgs este elementul care acum cativa ani avea denumirea de energie intunecata (asta pana sa fie descoperit prin 2011-2012? FUNDA
Cat mai dureaza civilizatia? Noi, europenii, suntem "civilizati" de vreo 2000 de ani, incepand cu "gloriosul si inegalabilul" Imperiu Roman.(imperiu care a adus in Europa multiculturalismul prin sclavagism,...? (mai mult)
Stiti ceva carti in format electronic sau site-uri cu documentatie despre surse de tensiune, surse de alimentare?
Care e cea mai mica presiune care exista si poate exista?
Primul an din viata unui om este anul 0 sau anul 1? Cum este corect a spune: "a implinit varsta de un an" sau a "implinit varsta de zero ani"? 0 nu reprezinta unitate, ci nulitate (x+ 0=x, x- 0=x),...? (mai mult)
Cum va simtiti cand in viata asta moartea e la orice pas?
Pot vedea imagini prin satelit, cu cateva zile in urma? dintr-o anumita locatie, ora zi, an EX: 5 APRILIE ORA 3.30 ..ORASUL..STRADA..ETC, Este posibil?
Cand mai vine Apocalipsa?
Milioane de vaci mugesc acum intr- un cor al suferintei. Ucise cu bestialitate de unii pe care ii numim oameni. Cu ochii inlacrimati, cu privirile pironite, milioane de vaci tresara spasmodic in mirosul...? (mai mult)
O sa fie bine in omenire, in lume, pe Pamant vreodata? O sa fie oare vreodata pace si bine?
Credeti ca veganii de pe aici, care ne bat la cap, nu au primit atentia la care se asteptau cand au devenit vegani?
Cand vad un animal in suferinta imi simt inima cum incepe sa bata de parca ar fi a lui. Il privesc in ochi si conexiunea empatica se realizeaza instantaneu. Alti oameni sunt reci fata de animale, dar...? (mai mult)
Credeti ca ar fi posibil sa reinventam sistemul digestiv al carnivorelor pentru ca si ele sa se poata bucura de un atil de viata vegan? Ma refer la modificari genetice. Am putut combina tigrii cu lei,...? (mai mult)
Hey, un prieten are o problemă. De când s- a mutat în noul lui apartament are coșmaruri dese, acestea sunt mereu, , la fel, , ... Adică visează o silueta de femeie neagră, cu ochi strălucitori...? (mai mult)
Incercand sa fac teste de tip grila la biologie, la raspunsuri se pare ca aparea informatia conform careia... unele glucide pot fi enzime ( eu credeam ca enzimele sunt strict proteine ). Daca e adevarat...? (mai mult)
Imi poate explica și mie cineva ce sunt aceia fractali? Unde se găsesc? Și de ce?
Imi puteti recomanda de unde sa imi iau niste boxe portabile bune pana in 100 lei.
Un cuvânt este în fond un simbol, un nume pe care îl dăm noi la ceva pentru a- l deosebi de alt ceva. Putem inventa un cuvânt pentru orice gând? Bineînţeles că nu, având în vedere cât de ...? (mai mult)
Poate fi veganizarea fortata o solutie? Ma gandesc ca daca am obliga 1000 de oameni sa fie vegani copiii lor, primind o educatie vegana, ar fi si ei vegani. Si asa am putea sa taiem capul sarpelui numit...? (mai mult)
Daca cineva ar ucide un om nevinovat ati spune ca e un ticalos nenorocit, dar nu aveti nicio problema cu cei ce ucid zilnic animale nevinovate? De ce? Nu e asta ipocrizie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Alexia87991 întreabă:
Bogdan80 întreabă:
Cipi1212 întreabă:
Al3xandra95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Duete celebre
Cat de multe lucruri stii despre cele mai faimoase duete din toate timpurile?