Avand in vedere ca visul e un soi de simulare a realitatii, frica si emotiile din vis te afecteaza si in viata reala? Gen daca esti stresat in somn sau simti frica.
Cum se numeste comform IUPAC penicilina?
Toate animalele au voie sa ucida doar omul nu are voie, de ce?
Care varianta e mai rationala? Un creator apare din nimic creeaza totul din nimic sau un univers care pleaca de la pura simplitate spre complexitate in miliarde de ani? De ce se minte ca conform stiintei...? (mai mult)
Chiar asa arata un ochi caprui?(vezi linkul de mai jos) https://www.instagram.com/p/BjmNvLDBobL/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=zifjwnh0pghu Sau este doar o forma mai rara?
Ce este materia intunecata? Ce face ea? Unde se afla? Intreb pentru ca un site afirma ca s- a reusit fotografierea acestei materii si asta nu se potriveste cu ce am citit in alte zone ale...? (mai mult)
Exista explicatii logice pentru lucruri ilogice?
Nu stiti ceva aplicatie in care sa pui videoclipurile de pe Youtube sa se incarce si sa le pot viziona mai tarziu. Multumesc
De unde a aparut mitul conform caruia vinul ar face bine pentru sanatate? P.S. sunt constient ca am pus mai multe intrebari intr- una si probabil voi crea o serie de dezbateri prin comentarii, dar nu,...? (mai mult)
Cum e mai sanatos? 1. Sa fii obez, sa nu faci sport, sa nu mananci sanatos 2. Sa fumezi(mult, cum se stie!)
V-ați întrebat vreodată dacă nu cumva suntem programați încă de când ne naștem să interpretăm lumea în care trăim după o anumită matrice, dar în realitate lumea să nu fie așa?
Un individ este lasat singur intr- o incapere inchisa cu un cutit la el. Dupa un timp este gasit mort, avand cutitul infipt in stomac. Stim ca nimeni nu a intrat in incaperea respecriva. Intrebari: ...? (mai mult)
Este adevarat ca Marijan Matijević a fost cel mai puternic om de vreodata? El chiar avea oase de 2 ori mai mari decat oamenii normali? Ce inaltime avea?
Nu e asa ca nicotina creeaza doar dependenta, dar nu si cancer? P.S. am pus aceasta intrebare numai din curiozitate, si da, sunt constient cat de daunator este fumatul
Stiu ce este efectul fluturelui(un lucru mic facut acum, poate avea mari consecinte mai tarziu), dar n- am prea inteles niciodata ceva: cum poate un fluture care da din aripi undeva sa provoace un uragan...? (mai mult)
De ce toate fiintele vii contin carbon? De ce toate lucrurile ce tin de IT contin siliciu(e posibil ca aici sa ma insel)? Daca organismele vii se pot numi inteligente pe baza de carbon, atunci putem...? (mai mult)
Bună ziua, TPU. Am rugămintea la dumneavoastră să binevoiți să- mi dați mai multe detalii despre produsul Rășina Acricic One ( LP 01). Vă rog frumos să- mi dați mai multe detalii despre acest...? (mai mult)
Vreau o explicatie cat mai stiintifica pentru urmatoare chestie: Taj ma hal(cladirea aceea din india) nu a fost luminata niciodata noaptea, iar cand guvernul a pus lumini in jurul sau, inca din prima...? (mai mult)
Care e planeta ta preferata? Sau stea preferata? Sau fenomenul astronomic preferat? Desigur fara planeta pamant
Intrebare doar pentru persoanele atee, agnostice, deiste, panteiste, ce parere aveti despre ateismul militant sau noul ateism? Sau despre asa zisele biserici ateiste? http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/ce-...? (mai mult)
Pentru persoanele atee,agnostice,deiste,panteiste cum reusiti sa aveti vointa,ambitie, speranta?
Cum fac o simulare DC in proteus/multisim? Am o schema cu doua puncte de alimentare (18/34vcc) si vreau sa vad ce tensiune am la iesire, in proteus pe voltmetru imi arata 0.59v iar in multisim parca nu...? (mai mult)
Credeti ca specia umana o sa dispara la un moment dat, chiar daca vom mai supravietui 1000 de ani? Daca da, care ar fi motivele?
Exista o legatura intre Nihilism si mizantropie? E ceva rau daca te regasesti in ambele categorii?
Ca persoana Nihilista cum iti gasesti speranta, motivatia, ambitia de a reusi?
Persoane Nihiliste sunt pe aici? nu e cam depresiv acest mod de a percepe realitatea? https://ro.wikipedia.org/wiki/Nihilism
Cum aflu cati cm se deplaseaza piulita prin rotirea tijei filetate?
Era o curiozitate odata cum ca omul ar avea doar 2 frici de la nastere: frica de zgomotele puternice si frica de a cadea. Ei bine, eu nu prea inteleg, cum adica, , frica de a cadea"? Adica golul pe ...? (mai mult)
Cine se stie la logica, am o problema, nu stiu cum sa desenez in diagrama lui Euler, termenii B-D in raport de opozitie (Scuze pentru categorie)
Ce intensitate are curentul continuu, care transporta in timp de 2 minute o sarcina de 60 KC?
Daca va uitati pe cer o sa observati doua stele ce stralucesc foarte tare si sunt mai mari fata de celelalte.Sunt primele stele care apar pe cer.Una e la S- E in apropierea lunii, alta e la N- V....? (mai mult)
De ce este provocata unda de șoc? Mulțumesc anticipat!
De ce ne simtim in siguranta noaptea cand dormim daca punem patura pe noi? Dar de intuneric? De ce avem impresia ca cineva este in camera si de- abi astepta sa ne omoare, dar apoi spune:, , Ahh...Are...? (mai mult)
Oamenii au distrus cel mai mult planeta? Daca da, cu ce anume?
Cum se calculeaza tensiunea dupa redresare si filtrare? Am cautat pe net doua zile dar tot nu imi dau seama prin atatea notatii si formule care nu prea imi spun de unde vin. Mentionez ca folosesc un transformator...? (mai mult)
Yee(Salut)! Ce s-ar intampla daca in atmosfera ar fi 70% oxigen si 21% azot?
Yee(Salut)! De ce in avion, cand se depresurizeaza cabina si vin mastile acelea de oxigen, trebuie sa ti-o pui intai tie, apoi persoanei de langa?
De ce ne este frica de necunoscut?
de ce unii oameni nu cred in fantome, strigoi, monstri pe scurt nu cred in paranormal dar totusi le e frica de el?
Cunoastem legile naturii atat de bine incat sa dam verdictul ca nu exista afterlife? Sean Caroll asa spunea, la fel si Hawking, NeilDeGrasse Tyson. Vreau comentarii de la oameni care se pricep cat de ...? (mai mult)
Am de facut un proiect la matematica despre Matematica in alte stiinte...iar eu am ales Mae in Biologie si nu mai am idei sa spun .....ma ajutati va roog
Un om care e gay, se naste sau devine gay?
Care ma ajuta sa inteleg si eu cum sta treaba cu bitcoin si criptomonedele.Adica ele sunt mai puternice decat banii fizici(euro, lei)sau cum vine treaba cu banii astia cica"virtuali"?...? (mai mult)
Se poate dezvolta capacitatea de a nu mai fi necesar sa dormi?
Cum a aparut atata apa pe pamant?
Cand ma jucam GTA 4 am remarcat modul absolut remarcabil in care NPC- urile reactioneaza la interactiunea cu fortele exterioare. Felul in care incearca sa isi mentina echilibrul, se agata de o balustrada...? (mai mult)
Cine si cum inchide usa de la autobuz cand se termina programul soferului? P.S. Fara vrajeli sau bataie de joc.
Care este formula chimica la sulfura diacida de nichel?
Constiinta are anumite trasaturi ale unui simt? De exemplu, cand vedem o nedreptate simtim imediat un sentiment de revolta iar acest lucru e aproape instictiv si nu exista o perioada lunga de procesare...? (mai mult)
Poate face erori un calculator(de calculat) de buzunar? Daca da, care sunt sansele, si ce le cauzeaza?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Sawarekh întreabă:
9PM întreabă:
1onurReal1 întreabă:
Ion1989 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Matematica distractiva
Esti tare la mate? Hai sa vedem cate puncte obtii la testul nostru de matematica distractiva!