Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 12 Octombrie 2025 sunt:
Ar supravietui omenirea daca de maine, toti oamenii ar vedea alb-negru? Cum credeti ca s'ar schimba, ce anume s'ar schimba? Am auzit intrebarea de la un baietel de 11 ani si am modifcat'o un pic. :)
Intrebare poate rasista, daca adauci un tigan in Germania si il educi in mod germanic, oare va fi un om educat, civilizat sau genetic asa sunt?
În peşteri din Lascaux, Franţa, s- au găsit picturi cărora li s- au atribuit vârsta de cca 16 000 de ani. În Ierihon s- au găsit vestigii ale unei cetăţi cu ziduri având între 8 şi 9000 ...? (mai mult)
Ar trebui sa gândim mereu rațional?
De ce nu sunt considerate razboaiele lui Napoleon ca primul razboi mondial?
Ce beneficii in tehnologie au adus cele 2 razboaie mondiale? Ce beneficii credeti ca ar aduce un al treilea in tehnologie cu toate ca ar fi apocaliptic?
Cum as putea sa imi impun sa visez pe cineva anume. As putea face asta? Voi reusiti, cum?
Am vazut pe mai multe site- uri ca 1 din 25 de oameni este sociopat. Cum e posibil asa ceva? Adica eu personal nu cred ca am interactionat cu un sociopat. Sau poate am facut- o, dar nu mi- am dat seama. ...? (mai mult)
Cum poate fi găsită fericirea?
Ai găsit fericirea sau încă o cauți? Ce este fericirea pentru tine?
Intrebare pentru credinciosi- nu sunt ateista mereu am avut credinta dar totusi citeodata imi fac sange rau cand vad ca si printre rudenii si intre fostele colege sunt femei care au de toate:frumusete,...? (mai mult)
Credeți în reîncarnare?
S- au făcut multe studii pe cimpanzei/gorile pentru a vedea în ce măsură ne asemănăm noi cu ei. Stephen Jay Gould explică interesul pentru aceste studii în felul următor: "for if we could establish...? (mai mult)
Postare serioasă. Nu vă supără faptul că majoritatea indivizilor nu știu să citească complet un text și după să înțeleagă de fapt altceva decât mesajul esențial?
Consideri că viața este un miracol sau un blestem?
Cum va arăta omenirea în 300 de ani daca totul evoluează așa repede? Numai in ultimii 50 de ani lumea a evoluat și s- au modernizat considerabil. oare va fi că în filme cu mașini zburătoare, roboti,...? (mai mult)
E o stea? Cu ochiul liber se vede destul de mare si straluceste cu lumini asa ca beculetele de Craciun si in fiecare seara e mereu in acelasi loc. https://prnt.sc/qbq9cs
Cum vi se pare viața în general?
Credeti ca reincarnarea este posibila?
Einstein către văduva unui vechi prieten: „…now he has departed from this strange world a little ahead of me. That means nothing. People like us, who believe in physics, know that the distinction...? (mai mult)
De ce barbatilor le plac armele, razboaiele, vanatoarea si alte lucruri violente? E in natura sau e impus de societate sa fie atrasi de lucrurile astea de mici?
De ce ne enervam cand cineva ne critica? Ce se intampla in creier?
Credeți că o persoană cu un grad ridicat de empatie poate fi șantajată emoțional mai ușor?
Aveti frica de ceva in viata/ ce va opreste in a va dezlantui cele mai negre ganduri? Observ si cei mai periculosi dulai, musculosi etc ce se da "baieti rai" dar sunt doar pisicute in interior (partea...? (mai mult)
Doresc sa ma dezvolt personal dar si cultural. Imi recomandati niste carti care sa ma ajute: - sa fiu mai coeerent in vorbire. - sa gandesc mai rapid. - sa ma ajute pentru dezvoltare personala(determinare) ...? (mai mult)
De ce somnul este esențial pentru viața omului?
Buna seara, ce inseamna cand iti spune cineva ca esti comunist, vreau sa imi explice cineva asa babeste, e de rau, e de bine? Multumesc frumos
Ce se mai aude de filosofia stoică? Mai are ea adepţi în zilele noastre? În vremurile de odinioară era ţinută la loc de cinste. Şi nu neapărat printre oameni simpli sau naivi, ci chiar printre...? (mai mult)
De ce naiba se traduc titlurile de filme anapoda in limba romana? Ma scoate din sarite, pe bune. Chiar nu imi trecea prin cap ca "married. with children" se traduce in limba romana Familia Bundi
Care teorie vi se pare mai absurda, cea cu pamantul gol sau cea cu pamantul plat? Stiu ca amandoua sunt false. Si de ce cea cu pamantul plat este mai populara in ultimii ani?
Ce credeți că contează cel mai mult în viața?
De data asta vin cu o intrebare mai ciudata. Trei sau mai multi oameni care se simt in plus formeaza un grup? Daca da, atunci urmeaza: din moment ce sunt intr- un grup inseamna ca nu mai sunt...? (mai mult)
Referindu- se la „an", Ionel Teodoreanu spune: „Nu e decât/ O vastă zi subdivizată". Frumoasă reflecţie! Ce ar fi acea „vastă zi"? Eternitatea? Un cuvânt uşor de spus, mai greu de explicat....? (mai mult)
Https://www.youtube.com/watch?v=uD4izuDMUQA Oare asa se va termina? Se mai poate intampla ceva? Si daca poate cineva sa imi traduca in romana sau intr- o cifra acel; 2 thousand trillion, trillion,...? (mai mult)
Credeti ca filosofia va disparea in viitorul indepartat si daca da, ce disciplina o va inlocui? Cand eram mica asociam filosofia cu linistea, timpul nemasurat si gandurile lungi. Acum lumea nu mai ...? (mai mult)
De ce exista unii oameni singuratici la varsta de 30-40 ani? Mi se pare destul de naspa sa fii singur si sa nu formezi o familie la o asa varsta, plus sa fii ca un adolescent sau student la anii aia.
Cum se poate obține CHIMIC sticla?
Https://www.youtube.com/watch?v=jK27RqA9Drg Autentic sau facatura? Eu nu prea stiu ce sa cred
Care e diferenta dintre subsir si subsecventa?
Ce dorinte trebuie reprimate, ce dorinte trebuie implinite?
Socrate către un prieten: „Sfatul meu este să te căsătoreşti. Dacă vei avea o nevastă bună, vei fi fericit. Dacă nu, vei deveni filosof". Aşa să fie? Care este părerea voastră despre...? (mai mult)
Salut prieteni. Doresc sa îmi fac un tablou electric pentru TEST cu o priza 220V și cu o siguranța de putere care sa sara la orice tâmpenii testat sau experimentat de mine. Nu vreau sa afecteze tabloul...? (mai mult)
Când visam suntem într-o altă dimensiune? Suntem in planul astral? Așa am auzit la tv la o emisiune.Cat de adevărat poate fi? În afara faptului că suntem.în pat.
Soarele este o pitica galbena? "What Kind of Star is the Sun? Question: What cand of star is our Sun? Answer: As you probably know, our Sun is just a star. It’s our closest, most familiar star,...? (mai mult)
Ce este mai matur in viata sa accepti realitatea sau credinte care iti ofera un confort psihic?
Eu nu cred ca exista Dumnezeu pentru ca ma lasa sa sufar prea tare pe pamant si ii lasa pe multi copii bolnavi de cancer sa sufere. Unde e mila Domnului cea descrisa in religie? Mereti ma ca nu exista ...? (mai mult)
Cum se obtine galiul?
Sunt ateu,de fapt nu cred in nimic in viata asta, e okey sa nu crezi nimic, sa nu ai dogme? As crede in Dumnezeu dar nu pot.
Un elev sta într o cameră întunecată timp de 10 minute. Se aprinde brusc lumina. Observații in privinta pupilei?
Mai oameni buni eu nu cred in Dumnezeu si totusi simt ca el ma ajuta.Am crezut in Buddha si m- am inselat, acum nu stiu in ce sa mai cred, care e adevarul? Exista sau nu exista Dumnezeu, nu vreau sa cred...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
angel6lust întreabă:
m7PGmirelapopescu întreabă:
sebijr întreabă:
TeodorPivot întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
American Dad
Si voi ati fost cuceriti de Stan, super tatal american? Dovediti chiar acum ca sunteti fani adevarati!