Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 6 Octombrie 2025 sunt:
Cât de puternică este influența conștiinței asupra realității?
Ce parere aveti despre fizica cuantica?
Pentru atei, agnostici, panteisti, deisti. Este metoda științifica cea mai buna metoda de a afla adevarul? https://ro.wikipedia.org/wiki/Metod%C4%83_%C8%99tiin%C8%9Bific%C4% Voi cata incredere...? (mai mult)
Doar pentru atei, agnostici, deisti, panteisti, liber cugetatori. Practic cand cand privim in univers vedem trecutul da? Poate de asta nu gasim civilizatii avansate? Poate ca exista dar noi cum privim...? (mai mult)
Exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobandirea pacii interioare?
Conform înțelegerii lui Socrate, cunoașterea este adevărată numai atunci când este capabilă să ofere ce definiție?
Care sunt dezacordurile de bază între empiriciști și raționaliști?
am o intrebare.Ei bine la lectie de chimie profesoara nu ne- a spus un lucru. Daca de exemplu avem reactia: CaCO3 + 178KJ= CaO + CO2 ei bine pana la reactie se degaja 178KJ, dar dupa reactie...? (mai mult)
Cum reusesc unii oameni saraci sa fie mai fericiti decat altii care au multi bani?
Orice evolutie macro are tendinte spre structuri biologice incompatibile cu viata. Ce exemple puteti da in acest sens?
Te iubești, te respecți suficient?
Dar "Evoluţia şi Omul Superior" e un mit sau realitate?
Ce este opusul iubirii?
As vrea sa citesc argumente pro monogamie,eu sunt pro poligamie, nu inteleg de ce ne mintim ca omul este o fiinta monogama
Ce animal e asta? https://imgur.com/a/ZbEOydO
Ce rol are ligaza in sinteza proteinelor la eucariote?
Pasionati de pshiologie Imagineaza-ti ca vezi in jurul tau fete frumoase, pe care le vrei dar nu le poti avea, ce se intampla practic cu acel individ? Se va declanșa un complex? O ura? O frica?
Ipotetic, ce se intampla cu un obiect(gen un pix) daca atinge viteza luminii? Teoretic este dezintegrat Practic...iese din continuumul spatiu-timp? fara sa fie afectat?
Buna seara, as vrea o sinteza scurta despre, operele filosofice ale lui Immanuel Kant, Critica eatiunii pure si Critica ratiunii practice. Puteti sa le insotiti cu cate un punct de vedere personal....? (mai mult)
Cum pot sa ma izolez de mediul inconjurator ( de oamenii din jur)? Este posibil avand in vedere ca zilnic avem de aface cu oameni si ca trebuie ( sau nu ) sa comunicam? Te simti mai bine cand / dupa...? (mai mult)
In cartea "sapiens: a brief history of humankind" scrie ca oamenii (homo sapiens) pot sa se stranga in grupuri mai mari de 150 de indivizi din cauza ca am inventat diferite chestii abstracte, fictionale...? (mai mult)
Cum apare ura? Dar este ura o emoţie sau o decizie constientă, raţională?
Democratia este cel mai raspandit regim politic, existand deosebiri, in aplicarea ei, care tin de cultura si istoria fiecarui popor. Unii ganditori au scris ca acest regim nu are un sistem de selectie...? (mai mult)
Este homosexualitatea un tip de parafilie?
Stiati ca Jupiter actioneaza ca o bariera care protejeaza pamantul de asteroizi?
Vreau pareri despre asta, am gasit- o pe Facebook, pe un grup: , , Scopul femeii e sa devina mama, altfel, nu va putea fi niciodata fericita. Prove me wrong LE: Best comment "Nici nu știu...? (mai mult)
Este o homosexualitatea o normalitate din punct de vedere al evolutiei? De ce ar crea natura indivizi care nu se reproduc, daca scopul unui individ este reproducerea si supravetuirea?
Pentru cei care cunosc teoria evolutiei. Mereu specia noastra va fi sclava selectiei naturale, sexuale? Vom ajunge in etapa cand aceste mecanisme nu vor mai conta pentru specia noastra?
Eu unul sincer nu cred in titluri, pentru ca sunt lucruri sociale facute de oameni pentru a se atribui doar ca sa faca anumite diferente care sincer in cadrul omului sunt pur si simplu eronate. Ce vreau...? (mai mult)
Ce înțelegi prin definiția dată de Pierre Janet psihologiei? "Psihologia este știința conduitei, studiul omului în raport cu universul și mai ales în raporturile sale cu ceilalți oameni."
Ce parere aveti despre vorba care zice: "pe cat esti de inteligent sau cult etc pe atat si de prost sau nebun" ?
Omul de stiinta doar manipuleaza materia si nu o controleaza. Cine controleaza materia?
Unde crezi ca ajung "resturile" de la toaleta, apa folosita (etc)? Gunoaiele unde ajung ( lasa groapa de gunoi) ma refer global?
Am o intrebare care nu are nicio legatura cu tema. Doar ca sunt in clasa 9 la stiinte ale naturii si nu prea inteleg un lucru: De cine este redata energia unui substrat? De numarul de electroni?...? (mai mult)
Poate P sa implice non-P?
Cum ați descrie viața în câteva cuvinte?
Fotonul este o particula dar in acelasi timp este o unda? Daca particula fotonului are masa, de ce nu simtim fotonii care se izbesc de fata noastra?
Psihologia feminină, ce lucruri interesante cunoasteti voi despre ea?
Crede în tine, de ce părerea celor din jur oricum se schimbă zilnic?
Bolovanul nu gandeste si exista pentru mult mai mult timp decat omul. Unde e dreptatea?
Este viața dreapta? De ce nu este? Cum ar fi dacă ar fi dreaptă?
Daca ți-ai crea propria lume cum ar arăta, care ar fi caracteristicile ei?
Cat de eficienta este terapia cu culori pentru a elimina stresurile si depresiile?
De ce minţim în fiecare zi şi tot restul vieţii e natural?
Astazi 24.09. 2018 am primit un mesaj pe Whatsapp care suna cam asa: "*Astazi toata lumea este de aceeasi varsta!* Astazi este o zi foarte speciala. Si se intampla doar o data la 1000 de ani. Varsta...? (mai mult)
M- ar interesa și pe mine să știu sau să primesc o explicație în legătură cu blestemele. Și cât de adevărate sunt sau cât de mult se folosesc de manipularea psihică. Deoarece am...? (mai mult)
Credeti ca toti oamenii s-au inselat si se inseala care cred in fantome, vampiri? Ce dovezi aveti ca nu exista? Ar trebui ca stiinta sa cerceteze astfel de mituri?
Care e stramosul comun al tigrului si al cerbului conform teoriei evolutioniste?
Ce este dragostea? Un sentiment atat de strain si totodata la fel de familiar… In dictionar regasim ca dragostea este definita prin sentimente foarte puternice de simpatie, respect si fericire fata...? (mai mult)
De ce se mai numeste Calea Lactee Drumul Robilor? Care este legatura?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Johny12498 întreabă:
DanitoiuValentin întreabă:
Alexia87991 întreabă:
tonyc7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
A walk to remember
Te consideri un adevarat fan al filmului de dragoste A walk to remember?Te provocam sa rezolvi cat de bine poti urmatorul test!