Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 11 Octombrie 2025 sunt:
Credeti ca e posibila inexistenta? Cred ca inexistenta e doar iluzia realitatii
Credeti ca am putea trai după moarte, constiinta poate rezista fara creier? Cica energia nu se naste nu se distruge, doar evolueaza, la fel ca universul care e infinit, ceva infinit nu poate sa fie...? (mai mult)
Mie îmi place mult să merg cu bicicleta. Dar vouă? Într- o după- amiază de vară am avut o experienţă interesantă. Pe şosea circulau, în ambele sensuri, două coloane de autobuze, identice...? (mai mult)
Va rog ajutati- ma. 1) Oare ce floare le da ochilor culoare? 2) Care floare are denumirea rugaminte? 3)Ce oaspeti asteapta florile? Va rog raspundeti daca sunteti siguri ca raspunsul dumnevoastra este...? (mai mult)
Am o intrebare foarte buna... Deci: 0=2×0 0=1×0 0=0 supra 0. Corect? Da! Din relatiile anterioare, deducem ca 0=2×0supra1×0.Se simplifica 0 si obtinem 2 supra 1=0 Cum e...? (mai mult)
Am tot căutat pe Google, dar n- am găsit nicio informație destul de explicită. În legătură cu Băile Herculane; care este sursa de căldură a izvoarelor. Am auzit că ar fi o zonă vulcanică...? (mai mult)
Yee(Salut)! Oare evenimentele pe care le uitam cu totul, le percepem de parca nici nu s-au intamplat vreodata si experientele pe care le traim in fiecare zi, in mod repetat ne schimba comportamentul?
Incotro se indreapta domeniul Transporturi? Se va ajunge vreodata la deplasari cu mii de kilometri pe ora? Teleportarea o sa fie vreodata un mod de transport, ce parere aveti?
1. Daca olandezii erau odinioara(acum 150 ani) printre cei mai scunzi din lume, cum de au crescut asa de mult in acest interval de timp(20cm in 150ani) si au ajuns cei mai inalti de pe pamant? 2. Exista...? (mai mult)
Ținând cont de faptul că aerul atmosferic (oxigenul) este sursa de viață, focul depinde de acest factor. Cum de in interiorul planetei și chiar în nucleu există foc? Aceste reacții pot fi posibile...? (mai mult)
Am de facut un proiect despre pedagogul german Emil Durkey, el studia si tehnologia. Nu am gasit absolut nimic.
Ce e gratis in lumea asta? De ce nu e nimic gratis?
De ce totul costa bani? De ce am ajuns sa fim sclavii banilor si ai consumerismului?
De ce trece timpul atat de repede? Cum va simtiti cand trece atat de repede timpul chiar si cand stai degeaba cateodata? Mie mi se pare ca timpul trece repede si cand nu faci nimic si cand faci ceva.Cine...? (mai mult)
De ce unii sunt bolnavi si altii sunt complet sanatosi? Tine de soarta,destin, Divinitate?
Salutare. Cine îmi poate răspunde, cîte culori vede cîinele?
Ce parere aveti de ipoteza cum ca am trai de o infinitate de ori aceeasi viata? Mi se pare ca Frederich Nietzche era de acord cu asta, desi pare pura fantezie, dar anyway.Voi ce parere aveti? Adica eu ...? (mai mult)
Stiti cum sa fac un electromagnet? Am bobinat firul de cupru printr-un cui si apoi am conectat capetele la baterie. Nu si-a facut camp magnetic! Ce sa fac?
Lumina este singura care nu are masa? Sau mai sunt si alte particule care nu au?
Este posibil să mă uit în stânga dreptei lui dar și în înaintea spatelui ei?
Visez ca sunt într- o competiție, la start si in final ajung sa o castig. Mă trezesc, nimic grav. Adorm si dupa visez acelasi vis dar de la inceput. Visez cum am ajuns in competitie iar în momentul...? (mai mult)
Sall. TPU. De ce 0/0=0 si 0/0=1 si asa mai departe? Dar 0=1=2=3=4=5=6=7=8=9? Stiu ca nu se poate ca daca ai 1 leu sa insemne 2 lei. Dar in legile fizicii? Adica daca masa(m)/volumul(V)=Densitatea? Atunci...? (mai mult)
Ce parere aveti despre experimentul Philadelphia?
Sall. TPU. Chakrele cum pot fi deschise in totalitate? Apropo. Am vise ciudate cum ca dupa ce visez, in vis stau in pat si incerc sa dorm ceva de genu si cand inchid ochii si vreau sa imi imaginez ceva,...? (mai mult)
Cum poti sa fii fericit?
Exista ceea ce se numeste noroc?
De ce exista atata suferinta printre oameni?
Daca constiinta nu e doar creierul? Atunci ce ar putea fi? Zic in termeni stiintifici. Fara suflet sau altceva, vreau doar raspunsuri stiintifice, dar care au logica si exista ceva dovezi.Adica logic...? (mai mult)
De ce in viata asta toate costa si nimic nu e gratuit?
Eu vreau sa devin cosmonaut sau macar om de stiinta dar nu stiu cum :(( eu vreau sa descopar antidotul pentru cancer, sa fac lumea mai buna, sa inventez masina timpului, teleportarea si chiar invincibilitatea...? (mai mult)
Voi ce credeti? Puterea noastra chiar e limitata de creier? Chiar avem capacitatea de a ridica masini? Cum putem sa ne folosim aceasta putere la maximum(fara a mai fi limitata de creier)?
Care este cel mai mare coificient IQ pe care la avut omul s-au care e cel mai mare in secolul XXI?
Ma poate lamuri cineva cum e treaba asta cu codul genetic. Un copil mosteneste trasaturi de la ambii parinti s- au mai mult de la tata, intreb asta pentru ca stiu ca in general copii mostenesc mai mult...? (mai mult)
De de ne place sa pretindem ca suntem pasionați de ceva când de fapt nu suntem, de ce spunem ca ne place sa facem sport cand știm ca de fapt o facem pentru a arde calorii si indirect grăsimea, de...? (mai mult)
Hei TPU. Se poate stopa chelirea din cauze genetice? Ce as putea sa fac?
Mi se pare mie sau persoanele mai inalte tind sa fie mai slabe? (nu stiu daca am pus-o la categoria corespunzatoare)
Hei TPU. Suntem in 2018, inca nu s-a inventat nimic care sa stopeze chelirea genetica? Nu prea pot sa cred ca stiinta nu are nici macar o solutie -_-
Este adevărat ca îți poți îmbunătăți memoria pe termen lung dacă spre exemplu in fiecare zi ai memora o pagină dintr-o carte sau o pagină cu numere de telefon etc?
Cele trei tipuri somatice edomorf, ectomorf si mezomorf sunt mostenite genetic de la parinti. De exemplu tata e mezomorf atunci ci baiatul va fi si el mezomorf sau va fi ca mama endomorf.
1. Care este viteza maxima a unui cal de curse? 2. Care este viteza maxima a unui ghepard?
credeti in semnificatie viselor? Adica credeti ceea ce se spune despre ce visati? De un timp am inceput sa ma documentez, despre ce visam, mai bine zis, ce imi aminteam, dar nu stiu ce sa...? (mai mult)
In legatura cu legenda lui Goliat si David e adevarat ca Goliat avea 3 m inaltime si David 1.70 m. In zilele noastre sunt oameni care au peste 2.10 m inaltime idea e ca organele interne sunt afectate si...? (mai mult)
Exista sange mort sau stricat intr-un cadavru neintrat in putrefactie? Daca se scoate sangele dintr-un cadavru neintrat in putrefactie si se transfuzeaza la un om viu acel om viu va muri?
Incercare de readucere la viata sau resuscitare a unui cadavru neintrat in putrefactie caruia i se scoate tot sangele mort si i se transfuzeaza sange viu proaspat de la un donator compatibil. Este posibila...? (mai mult)
Imi poate spune cineva despre motorul unui biplan? plz dau funda am mare nevoie de ajutor
Crdeti ca daca vom evolua incontinuu, o sa ne ducem asa la infinit? daca nu, spuneti- mi cum credeti ca s- ar putea sfarsi totul daca vom mai supravietui 1milion de ani? Deja atunci sunt slabe sanse de...? (mai mult)
Credeti ca vom putea vreodata daca vom avansa cat de mult cu ceva anume sa ducem tragem o planeta mai aproape de soare?(stiu suna S.F) dar acum 500 de ani nu stiam ca o sa facem AI. Daca credeti ca este...? (mai mult)
Ce parere aveti despre teoria lui Yoshifumi Hyakutake, Universul e o holograma?
Credeti ca am putea schimba gravitatia pe o planeta sau sa facem in asa fel incat sa putem trai pe o planeta unde gravitatia nu e tocmai ospitaliera noua?
Spunea NeilDeGrasse Tyson ca,colonizarea planetei Marte nu prea are sanse mari, nu m-am uitat la argumente, dar de ce ziceti ca nu ar fi o idee buna?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Alexia87991 întreabă:
Bogdan80 întreabă:
Cipi1212 întreabă:
Al3xandra95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Duete celebre
Cat de multe lucruri stii despre cele mai faimoase duete din toate timpurile?