Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 11 Octombrie 2025 sunt:
Cum va împăcați cu gândul înspăimântător că puteți muri oricând? Ce fel e și viața asta.
Vreau sa fiu cat mai lucid in visele mele.Ar ajuta beaturile binaurale?
Umblam în viața după bani, lucruri, obiecte, case și suntem ocupați mai mereu să facem bani...dar oare cat de mult contează lucrurile și banii în viața altfel decât să supravietuiesti decent?...? (mai mult)
Am vazut mai demult pe net un titlu de carte "Tragedia veacurilor". Nu mai stiu nici de cine era si nici ce continea. Exista o carte bine cunoscuta "Comedia umana". Ca viata e ca o piesa de teatru am putea...? (mai mult)
Credeţi că există cu adevărat acele tipuri de personalitate, cum ar fi extrovertit, introvertit, flegmatic si care or mai fi? Întreb asta, întrucât renumitul experiment standford arată că...? (mai mult)
Care este diferenta dintre astronom si astrolog?
Care este sensul etimologic al conceptului de filozofie?
Aș vrea să ma ajutați vă rog frumos. Pentru cei binevoitori sau care știu, ați putea să- mi recomandați vreun site saup pdf, articol științific, carte sau orice sugestie de material...? (mai mult)
Este normal ca atunci cand visezi niste persoane acestia sa iti spuna ca tu de fapt visezi? Vi s-a intamplat vreodata asa ceva?
Daca universul este nelimitat, atunci înseamnă că este infinit?
Imi poate spune si mie cineva daca are destul de des vise lucide? Daca da, imi explicati varianta cea mai buna si cea mai usoara? Multumesc anticipat
Să zicem ca aţi fi siguri de existenţa lui Dumnezeu; dacă aţi avea ceva să-i reproşaţi, ce anume i-aţi reproşa?
Hei! Credeti ca in visele lucide poti simti lucruri sau anumite gusturi? Voi ce spuneti?
De ce majoritatea oamenilor scriu cu mana dreapta? Ce sau cine a decis in organism ca trebuie sa se intample asa?
FUNDA! Poate universul sa fie infinit? Adica, poate sa continue sa existe fara un anume sfarsit?
Ce este inteligenţa şi cum poate fi recunoscută? Ce inseamna de fapt inteligenta? Acumularea de date? Rezolvarea unor probleme grele de fizica sau matematica? Intelegerea si rezolvarea rapida a ...? (mai mult)
Am remarcat că de fiecare dată când îi explic unui individ cat de nesemnificativ este votul său, același răspuns pare să se concretizeze: "Da, dar daca toată România nu ar vota atunci ar conta." ...? (mai mult)
Pagini de istorie...Se stie ca Imperiul Roman a inceput sa decada inca din primele secole ale erei noastre. Cauzele au fost multiple: invaziile barbarilor, victoria crestinismului, problemele economice,...? (mai mult)
Credeti ca se va putea vreodata dovedi ca exista sau ca nu exista vreun creator? Ce anume ar putea dovedi ca exista sau ca nu exista?
Daca ati avea posibilitatea sa calatoriti inapoi in timp, unde anume v- ati duce? Eu sincer sa fiu as calatori cu 2000 de ani inapoi in trecut ca sa il cunosc personal pe Mantuitorul Iisus Hristos si ...? (mai mult)
Ți- ai pus vreodată întrebări existențiale despre viața, despre Dumnezeu, despre moarte? De ce crezi că nu avem răspunsurile oficiale chiar și acum? Crezi că le vom avea vreodată?(răspunsurile).De...? (mai mult)
De ce sa merg la vot? M- am intrebat: Care este probabilitatea ca votul meu sa fie decisiv? Si dupa mai multe calcule, telefonul a dat eroare. Numarul era prea mic. In adevar, se poate sa nu...? (mai mult)
Ar putea exista dimensiuni paralele? Sau ar putea d.p.d.v științific sa existe reincarnare sau intrarea într- o altă dimensiune a Universului dupa moarte? Ce vrea sa insemne posibilitatea existenței...? (mai mult)
Mai putem spune că viața e un miracol sau un dar divin când ea este foarte vulnerabilă, amenințată oricând de boli, moarte și suferinta, fiind și foarte imprevizibilă negativ? Viața nu- i un...? (mai mult)
Nu putem dovedi un negativ, că nu există zâne, îngeri sau ființe spirituale sau, într- adevăr, că nu există un zeu? https://www.psychologytoday.com/us/blog/believing- bull/201109/you-...? (mai mult)
Hey! Culoarea ochilor se poate schimba din cauza hormonilor?
Seara buna, m-ati putea ajuta cu cateva link-uri catre articole sau carti a caror teme centrale sunt reprezentate de inteligenta innascuta? Multumesc anticipat!
Este cunoscut faptul că cel mai mare consumator de oxigen și energie din corpul uman este creierul. Mai mult decât atât, creierul nu își poate procura necesarul caloric din alte tipuri de nutrienți...? (mai mult)
Cum a apărut viața? In mod oficial s-a aflat răspunsul la această întrebare?
Ce părere aveți de teoria multiversului sau teoria universurilor paralele? Este plauzibilă? Am văzut că cred in ea tot mai mulți oameni de știință.
O familie de 4 membri: tata, mama, fiu, fiica ar putea sa isi produca singuri mancarea de-a lungul anului, cu suficient pamant fertil si o clima blanda si temperata?
Ce se intampla cu creierul cand fumezi 5-meo dmt?
Care au fost cauzele destramarii imperiilor coloniale dupa ww2? Daca nu era ww2 raizstau mai mult, erau zi astazi? Majoritatea liderilor miscarilor de independenta Gandhi, Nehru, Bourguiba, Sukarno,...? (mai mult)
Hello. Avand in vedere schimbarile actuale de clima din Romania, cum credeti ca se va adapta fauna si flora la astfel de schimbari? Vom mai avea ilieci(flori) lalele, zambilute, ghiocei, stejari, fagi,...? (mai mult)
Ce inseamna normalitatea?
A avut cineva de aici sau o ruda vreo experienta cu fenomenul de "rapire extraterestra"? Daca da, cum a fost?
O vorba veche spune ca lumea e o scena, iar oamenii de pe ea sunt actorii. Mi- am adus aminte de asta in timp ce citeam ceva din viata primilor imparati romani. Despre Octavianus Augustus s- a spus ca,...? (mai mult)
Cum este "Enciclopedia Științei" de la editura Litera by National Geographic? A parcurs- o, citit- o, rasfoit- o cineva? Merita sa te aventurezi in ea? Chiar conține informații fascinante despre...? (mai mult)
De ce se rotesc incontinuu electronii in jurul unui atom? De unde au atata energie?
Ce este totul si ce este nimicul in opinia dvs?
Ce a pățit vremea asta de sunt 20 de grade in noiembrie? Și a fost cel mai cald octombrie din ultimii 140 de ani. De ce așa?
Constiinta este de origine materiala? Exista studii despre asa ceva sau documentare? Multumesc.
Unde sunt iernile de alta data? De ce nu mai e asa frig iarna cum a fost acum 10-20 de ani? Zăpada aproape nu mai e deloc cel putin la mine?
Cum se face că ateismul este asociat cu teoria evoluției și teoria big bang? In lipsa acestor teorii existenta unui creator este dovedita? De ce nu sunt alte teorii științifice asociate cu...? (mai mult)
Cum se face că oamenii și cimpanzeii au 99% din ADN în comun dar... - creierul unui cimpanzeu ca volum este doar 30% față de cel al unui om? - cimpanzeii au 48 de cromozomi iar oamenii au 46? ...? (mai mult)
Hei TPU, am si eu de facut un proiect despre interactiunea dintre corpuri si efectele ei si as vrea sa merg la clasa si cu un experiment.Imi puteti da o mana de ajutor, va rog?
Credeți că există civilizații extraterestre sau viața pe alte planete?(inteligenta)Oare se va descoperi în viitorul apropiat așa ceva? Despre O.Z.N.- uri ce credeți? Ar fi dovezi posibile de existența?...? (mai mult)
Stie cineva ce este asta? https://www.youtube.com/watch?v=vCIaUS_985o Sunt mai multe clipuri pe YouTube si face parte din top 10, "mistere ale internetului". Am stat aproape o ora acolo si m- am ...? (mai mult)
Ce părere aveți de teoria Inteligent Design a unor oameni de știință, conform căruia o exista un Creator Inteligent (nu neapărat cel crestin)datorită complexității Universului, naturii, vieții,...? (mai mult)
Ce parere aveti despre artefactul de la Aiud sau „călcâiul de aluminiu de la Aiud", asa cum l-am gasit mai des scris pe internet?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Cipi1212 întreabă:
angel6lust întreabă:
Alexia87991 întreabă:
Marianjdjjsd întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Pretty Little Liars
Atentie, posibile spoilere! :) Totusi, cat de multe stii despre "Micutele Mincinoase"?