Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 12 Octombrie 2025 sunt:
Ce intelegeti prin fericire? Ceva care vine din interior sau exterior?
Salut Am terminat primul semestru de a 8- a cu media 7..am sanse la mate info? Sau ar trebui sa ma indrept spre filologie? Imi plac limbile straine, ideea e ca nu prea pot sa devin ceva de acolo ..niste...? (mai mult)
Am imaginat o istorioară (fiction) în care este implicată trecerea (şi ne- trecerea) la orarul de vară. X este mecanic de tren şi lucrează pe aceeaşi linie de mulţi ani. În fiecare seară ajunge...? (mai mult)
Https://homicide.igarape.org.br/ Ce parere aveti despre acest site? Arata numarul de crime si unde a avut loc pe planeta.
Sunt zilele in care traim noi cea mai buna perioada a omenirii din punct de vedere biologic si cultural?
A existat zamolxe (ca si profet), sau a fost doar zamolxe zeul?
Hei TPU credeti ca ni se ascunde cu adevarat fapte si adevaruri despre daci asa cum spun multe documentare de pe internet? cine ce interes ar avea sa ne ascunda lucruri despre daci? de ce, ca pana ...? (mai mult)
Exista adevar absolut sau totul este subiectiv?
Hei TPU ca tot a trecut 2019, Care sunt cele mai mari descoperiri, inventii si revolutii in materie de tehnologie si inteligenta artificiala?
Hei TPU credeti ca marea batalie intre marile puteri ale globului din ziua de azi ( america, rusia, china ) se da in inteligenta artificiala? o fii ceva asemanator cu aselenizarea in perioada razboiului...? (mai mult)
Am petrecut ani de zile in comapania unor relatii matematice si cand credeam ca stiu totul despre ele, ca le inteleg in profunzime pana la ultima paranteza constat ca nu e asa. Este incredibil din cate...? (mai mult)
Dacă arunc cu un zar probabilitatea sa pice fata cu numărul 3 va fi 1/6. Asta înseamnă că în medie trebuie sa arunc cu acel zar de 6 ori că sa pice fata cu numărul 3 o singura data. Daca arunci...? (mai mult)
De ce teoria cuantică contrazice teoria relativități?
De ce lumea e sclava banului și lucrurilor materiale precum și a dorinței persistente de a avea bani cat mai multi?
Ce parere aveti de nihilism? Am citit cateva lucruri despre aceasta idee filozofica si e interesanta, chiar daca personal ma sperie putin.Ideea de a nu exista un sens clar, viata sa nu fie ceva care ...? (mai mult)
Pentru a ne ilumina, pentru a fi cu adevărat înțelepți trebuie să renunțăm la lucrurile de care suntem atașați, trebuie să fim detașați de tot! Sunteți de acord cu această idee fundamentală...? (mai mult)
Într- un dicţionar englez enciclopedic, The World Book Encyclopedia – unul vechi, l- am găsit şi eu în podul unei case la o persoană în vârstă; am văzut acolo şi un copyright 1957 – definiţia...? (mai mult)
Manuela și Palmele încearcă să câștige un nou joc. Jocul este simplu: Manuela vrea sa arunce cu banul până obține de doua ori pajura, consecutiv. Palmela vrea sa arunce cu banul până...? (mai mult)
Cam toată lumea știe că probabilitatea că o monedă sa pice cu aceeași fata, sa spunem pajura, de doua ori consecutiv este 1/4. Însă pot "demonstra" că de fapt este 1/3. Foarte simplu, probabilitatea...? (mai mult)
Cum se poate ca intr-un univers paralel sa faci alegeri diferite? Păi daca mamicutele nenilor inteligenti care au idei de genul faceau alegeri diferite, nenii mai existau?
Se pot oamenii intersecta în vise? Adică o conexiune? Ceva genul? Că poate așa pot vorbi cu oameni în vis.
Salutare TPU Vreau sa achiziționeze un Bonsai Ce trebuie să stiu despre el Temperatura Întreținere Etc.
In medie, daca arunci cu banul, de cate ori o sa pice consecutiv pajura?
Aș vrea să știu ce matematică e necesară pentru a înțelege electromagnetismul. Nu vreau însă un raspuns vag, vreau foarte detaliat, poate structurat pe capitole totul.
Istoria timpurie a Egiptului pare să conţină o ciudată anomalie. Perioada sa de superioritate culturală apare ca având o evoluţie bruscă, spre sfârşitul mileniului al IV- lea, de la stadiul...? (mai mult)
Se spune că nimic nu se pierde și nimic nu se creează, ci totul se transformă. Dar 'Nimic' este și el ceca, deci 'Nimic' se poate transforma în ceva(universul nostru). Cum sună?
Credeti ca clima in Romania s-a schimbat, eu cred ca da deoarece nu a nins deloc in orasul meu plus ca a fost si +17 grade acum 4 zile
Crezi că extratereștrii ne-au vizitat deja sau că există viata extraterestra? Civilizații avansate și neavansate Viața pe alte planete credeți că există?
S- a spus despre Marea Piramidă că: 1. Este atât de perfect dimensionată şi construită, încât dacă s- ar trasa un cerc având raza egală cu înălţimea sa, aria cercului desenat ar fi egală...? (mai mult)
Cum vă explicați succesul Mc Donald's?
Cum vă explicați succesul Coca Cola?
Mitologia romana cu mitologia greaca este una si aceiasi? nu stiu istorie! care a fost legatura inre roma si Grecia antica?
Este imposibil ridic apa dintr-un pahar trăgând cu un pai daca înălțimea este mai mare de aproximativ 10 metri. De ce? De ce nu pot ridica apa la 11 metri?
Intrebare pentru persoanele care se identifica ca fiind straight/hetero, in special barbatii. Aveti probleme de acceptare cu persoanele gay? Ati simtit vreodata o atractie fata de acelasi sex? Daca da...? (mai mult)
Am băut aseară. Dacă conduc in seara asta se simte la fiolă?
Bună seara! Am câteva întrebări. Cum aș putea să- mi dezvolt gândirea critică? Și cât timp mi- ar lua să studiez istoria, geografia, economia de la 0 astfel încât să pot spune...? (mai mult)
Omul este o fiinta emotionala, imprevizibila care actioneaza mai mult emotional nedemna de incredere?
De ce o componentă a unui calculator este mai scumpă decât altele dacă sau folosit aceiași materie primă și același efort pentru a le produce?
10 lucruri despre care am învățat despre creier în 2019, pareri Oamenii pot experimenta multe emoții în timp ce dorm, chiar și furie. Cercetătorii au descoperit că, analizând activitatea...? (mai mult)
De unde stii cand iti pierzi timpul vs cand iti valorifici timpul?
Despre Marea Piramidă s- au pus multe întrebări până acum; şi se vor mai pune. Este de înţeles, pentru că subiectul este deosebit de incitant. Este totuşi vorba de un colos de piatră, înalt...? (mai mult)
Pentru a se realiza în viața un bărbat trebuie sa fie inteligent, perseverent, carismatic, amuzant, interesant, înțelept, muncitor și talentat. O femeie tot ce trebuie sa faca este să aibă...? (mai mult)
Dau fundita, cine imi raspunde la intrebarea asta, eu sunt in emisfera nordica, aceleasi stele pe care le vad eu, le vad toti din emisfera nordica?
Hei TPU, am 2 bile de aceeasi dimensiune, aceeasi forma, doar ca una cantareste 10 kg iar cealalta 100 de kg, le las sa cada simultan de la inaltimea de 10 m, care dintre bile ajunge prima la sol?...? (mai mult)
De putin timp mi se intampla o chestie ciudata. Deci inainte din cauza problemelor, depresiei, anxietatii, contextului dadeam cu piciorul tururor oportunitarilor care apareau, mai pe scurt...? (mai mult)
Cum comentati similitudinile dintre Krishna si Isus? 1.Ambii sunt "fii ai divinitatii". Isus e fiul lui Dumnezeu, in timp ce Krishna este avatarul lui Vishnu. 2.Ambii au fost in pericol de moarte...? (mai mult)
Bună seara. Ce părere aveți despre Dancing plaque din 1518? Mai știți și alte enigme?
Am o tablă de şah – cu 64 de pătrate, bineînţeles – şi nişte piese de domino cu lungimea de două pătrate şi lăţimea un pătrat. Dacă încerc să acopăr tabla de şah cu astfel de piese...? (mai mult)
Ce părere aveți de acest articol? https://nypost.com/2019/12/14/2019- was- banner- year- for- credible- ufo- sightings/ Eu am pățit ceva similar din 4 Iulie anul acesta, credeam că e un coșmar,...? (mai mult)
Pentru cei care citesc istorie (ştiu că sunt câţiva pe aici): Cum explicaţi atitudinea pe care a avut- o Gallia faţă de stăpânirea romană? Nicio provincie nu a fost mai supusă şi mai loială...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
angel6lust întreabă:
sebijr întreabă:
m7PGmirelapopescu întreabă:
tonyc7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gilmore Girls
Te consideri un fan adevarat al fetelor Gilmore? Hai sa vedem cat de multe stii despre ele!